Donald Trump weer actief op social media 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Donald Trump weer actief op social media

Donald Trump heeft weer van zich laten horen op social media. De oud-president van Amerika deelde een brief van zijn advocatenteam op het rechtste platform Gab. Het is de eerste keer dat Trump weer actief is op social media sinds hij verbannen werd van andere platforms zoals Twitter en Facebook. 

Op 4 februari, ongeveer een maand na zijn laatste bericht, deelde hij een korte brief van zijn advocaten. De brief is gericht aan Jamie Raskin, een democratisch lid van het Huis van Afgevaardigden en tevens het hoofd van het aanklagersteam in het impeachmentproces tegen Trump. In de brief stellen de advocaten dat Raskin bezig is met een publiciteitsstunt, en dat hij de beschuldigingen tegen Trump niet kan bewijzen. De advocaten beschuldigen Raskin er daarnaast van spelletjes te spelen, en dat het ongepast is om de Amerikaanse constitutie hiervoor te gebruiken.

Bekijk ook:
15 Bizarre uitspraken van Donald Trump

Trump op Gab

Donald Trump kiest nu dus voor het platform Gab om zijn mening te delen. Trump was al lid sinds 2016, maar gebruikte eerder vooral Twitter om van zich te laten horen. Nu dat niet meer kan, lijkt Gab zijn hoofdkanaal te worden.

Momenteel heeft het profiel van Trump op Gab 1.4 miljoen volgers. Op dat aantal zal de gemiddelde mens jaloers zijn, maar voor oud-president is het relatief weinig. Op Twitter had Trump namelijk, tijdens zijn hoogtijdagen, maar liefst 88 miljoen volgers. Net ietsje meer dan hij nu heeft op Gab.

Het aantal volgers van Trump zal echter in de komende tijd ongetwijfeld stijgen. Nu Trump dit platform kiest om zijn ongezouten mening te verkondigen, kan je er vanuit gaan dat zijn trouwe aanhang hem naar Gab zullen volgen. Het wordt dus interessant om te zien hoeveel volgers Trump in de toekomst zal bereiken.

Donald Trump weer actief op social media 15

Screenshot van het Gab-profiel van Donald Trump

Bekijk ook:
Top 100 schandalen van president Donald Trump

Wat is Gab?

Gab is een social media website die is opgericht in 2016 door Andrew Torba. Torba vond dat rechtste en conservatieve posters te vaak gecensureerd werden op bestaande social media, en wilde daarom een alternatief bieden. Hij kwam daarom met de website Gab.

De website noemt zichzelf de kampioen van de vrijheid van meningsuiting, individuele vrijheid en de vrije toevoer van online informatie. Iedereen zou welkom zijn op het platform. Maar, in principe is het dus vooral een plek waar mensen met een rechtser gedachtengoed samenkomen.

Bekijk ook:
Top 10 populairste tweets op Twitter

Populariteit van Gab flink gestegen

Gab werd vooral populair tijdens de Capitool rellen in Amerika. Op het platform werd nuttige informatie gedeeld voor relschoppers. Zo kon men lezen in welke straten de politie stond, en hoe ze die het beste konden vermijden.

Volgens de National Public Radio, een onafhankelijke Amerikaanse non-profit instelling, is de populariteit van Gab flink gestegen na de rellen. Het aantal gebruikers zou inmiddels verdubbeld zijn naar de 3.4 miljoen gebruikers totaal, en het verkeer zou met maar liefst 800 procent zijn toegenomen. Dat is best indrukwekkend.

Parler-gebruikers gaan naar Gab

De website profiteert daarnaast van het feit dat Parler, een ander platform van rechtse en conservatieve posters, onlangs offline is gehaald. De app werd van de Google Play Store en de Apple Store gehaald vanwege haatzaaiende berichten en het dreigen van geweld. De mensen die Parler gebruikten, lijken nu een uitvlucht te hebben gezocht naar Gab. En nu Trump Gab ook weer gebruikt, zal dat aantal alleen maar verder toenemen.

Bekijk ook:
Waarom is Twitter rivaal Parler offline gehaald?

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

883

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.