Trump permanent verbannen van Twitter 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Trump permanent verbannen van Twitter

Twitter heeft Donald Trump permanent van het platform verbannen. Het social media bedrijf voelde zich genoodzaakt vanwege het risico dat eventuele nieuwe tweets van de president zouden aanzetten tot verder geweld.

Trump permanent verbannen van Twitter 9

Verklaring van Twitter

In een verklaring stelt Twitter dat Trump de regels van het bedrijf wederom heeft overtreden. Trump zou in twee recente tweets aanzetten tot geweld, en dat is niet toegestaan op het platform. Het bedrijf heeft Trump daarom permanent verbannen.

Het gaat om de volgende twee tweets van Trump:

Tweet 1

“The 75,000,000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!”

Vertaling:

“De 75,000,000 geweldige Amerikaanse Patriotten die op mij gestemd hebben, AMERIKA EERST, en MAAK AMERIKA WEER GROOT, zullen een REUSACHTIGE STEM in de verre toekomst hebben. Ze zullen niet op enige manier of vorm respectloos of oneerlijk behandeld worden.”

Bekijk ook:
15 Bizarre uitspraken van Donald Trump

Tweet 2

“To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.”

Vertaling:

“Aan iedereen die het heeft gevraagd, ik ga niet naar de Inauguratie op 20 januari.”

Twitter geeft aan dat de tweets niet direct aanzetten tot geweld als je de berichten letterlijk interpreteert. Als je de tweets echter in bredere context bekijkt, dan zijn ze volgens het bedrijf echter wel gevaarlijk. Zo beargumenteert Twitter het volgende:

  • De verklaring van Trump dat hij niet aanwezig zal zijn bij de inauguratie wordt door meerdere van zijn aanhangers gezien als verdere bevestiging dat de verkiezingen niet legitiem zijn. En dat hij daarom dus ook niet wil mee werken aan een soepele machtsoverdracht. Eventuele protestacties, ook de gewelddadige varianten, zouden daarmee aangemoedigd worden.
  • De tweede tweet kan er ook toe leiden dat zijn aanhangers een gewelddadige actie willen uitvoeren tijdens de inauguratie, in de wetenschap dat Trump er niet bij zal zijn en dus op dat moment veilig is.
  • De term “Amerikaanse Patriotten” kan worden geinterpreteerd als steun voor zijn aanhangers die het Capitool bestormde.
  • Er worden op Twitter en andere platforms meerdere nieuwe bestormingen van het Capitool gepland. De geplande datum is 17 januari.

Op basis van de bovengenoemde argumenten concludeert Twitter dat de tweets van Trump waarschijnlijk aanzetten tot meer geweld, en dat ze daarom hebben besloten hem permanent van Twitter te verbannen.

Bekijk ook:
Joe Biden is blij dat Trump niet naar inhuldiging komt

Reactie van Trump op het besluit van Twitter

Donald Trump heeft nog niet gereageerd op het besluit van Twitter. Zijn zoon Donald Trump Jr. reageerde toepasselijk wel op Twitter op de verbanning van zijn vader. In zijn tweets maakt Trump Jr. een vergelijking met George Orwell's 1984 en stelt hij dat vrijheid van meningsuiting in Amerika niet meer bestaat. Daarnaast vindt hij het gek dat de ayatollah en andere mensen uit een dictatoriaal regime wel Twitter-accounts mogen hebben.

De verbanning van Trump is daarnaast een veelbesproken onderwerp op Twitter. De #TrumpBanned en #POTUS zijn momenteel trending.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.