De vrijmibo: waar collega's veranderen in feestbeesten!
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Vrijmibo: ontspannen afsluiter of extra uurtje gezeik van collega’s?

Het is weer vrijdag! Voor sommige hardwerkende medemensen betekent dit dat de vrijmibo weer voor de deur staat, oftewel de Vrijdag Middag Borrel. Waar de één het heerlijk vindt om zijn of haar computer een uur eerder van het stroom te halen, vult de ander dit vrije uurtje liever in met wat anders. Toch blijft de populariteit van de vrijmibo maar toenemen. Maar is het nou écht goed voor de teambuilding of wordt je gewoonweg verplicht om onder het genot van een drankje nog een uur langer naar het gezemel van je collega’s te luisteren?

Teambuilding? Van bitterbal en biertje naar spraakmakend dossier

De kantoorborrel op de vrijdagmiddag heeft verschillende imago’s. Toch is het ooit in het leven geroepen om de onderlinge band tussen collega’s te versterken. Teambuilding dus. Immers, niets maakt de tongen zo lekker los dan een borrel. Toch kan de invulling van de borrel per bedrijf behoorlijk verschillen. Sommigen leggen de focus op werkgerelateerde praatjes, terwijl andere ondernemingen compleet los gaan op de vrijdagmiddag.

“Onder het genot van 1 wijntje of 2,3…oké fles”

We hoppen vrolijk van bitterbal naar biertje en bespreken onder het genot van 1 wijntje (of 2,3…oké fles) ook nog even dat ene spraakmakende dossier. Omdat we graag in plaatjes denken, kunnen we ons voorstellen dat dit best kan bijdragen aan de teambuilding.

Toch valt de vrijmibo ook in de categorie “gevaarlijke feestjes”. Iedereen weet namelijk wel wat er gebeurd als je moe en met een lege maag aan een borrel begint. Om maandagmorgen niet met het schaamrood op je kaken plaats te hoeven nemen achter je bureau, is een goede voorbereiding van levensbelang.

Bekijk ook:
Gek van de groepsapp

Dit moet je zeker niet doen tijdens de vrijmibo

Hoe je de vrijdag middag borrel ook bestempeld, je hebt alle reden om je goed voor te bereiden op dit levensgevaarlijke feestje. Je collega’s kunnen zich immers na de borrel razendsnel transformeren tot meedogenloze wezens.

Zeker weten dat ze zich op maandagmorgen nog de lapdance herinneren die jij de manager gaf op het bureau van accountmanager Gert-Jan. Laat staan jouw vlekkeloze “I will survive” imitatie van Gloria Gaynor. Over dat “surviven” denk je maandagmorgen écht anders.

Bekijk ook:
20% van de mensen fantaseert over collega's

Met alcohol op achter het stuur is niet stoer

Ook geen goed idee: te weinig eten. Na een dag werken op niets meer dan een bruine boterham met kaas, is het niet echt verstandig om compleet los te gaan. Beter leg je een bodem dus. Snacks mogen dus echt niet ontbreken op de vrijmibo. Maak er gebruik van is ons advies, want een lege maag kan ervoor zorgen dat je al na één drankje zo dronken bent als een hert.

Probeer dan nog maar eens serieus over te komen bij je collega’s.Last but not least, don’t drink and drive! Met alcohol op achter het stuur is niet stoer. Want “ach, dat ene drankje” kan achteraf meer schade aanrichten dan de pijnlijke stilte die er volgde nadat jouw grap over de baard van collega Henk niet helemaal in goede aarde viel. Fijn weekend!

Poll Vrijmibo:

Ontspannen afsluiter36.4%
Extra uurtje gezeik van collega’s18.2%
Ik sla de vrijmibo liever over45.5%
📊 Bekijk resultaten
2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.