20% van de mensen fantaseert over collega's 14
Saved Read later
Deel dit bericht

20% van de mensen fantaseert over collega’s

Seks. Het komt overal voor in de wereld, en heel bijzonder is seks dan ook niet. Toch? Maar toch komen er zo af en toe onderzoeken voorbij die je meteen wel interesseren. Want twintig procent van de mensen fantaseert over collega's. Dat is toch best wel heftig veel. Een online enquete van Quest Psychologie laat zien dat 19 procent van de Nederlanders wel eens over een college fantaseert. Een onderzoek in Vlaanderen, uitgevoerd door iVox, laat zelfs zien dat 37 procent van de ondervraagden wel eens heeft gefantaseerd over een collega.

We fantaseren er flink op los

72 procent van de deelnemers aan het onderzoek van Quest geeft aan één of meerdere keren per dag te fantaseren over seks. Er is daarin wel een gigantisch verschil te zien tussen mannen en vrouwen. Onder de ondervraagde mannen blijkt namelijk 86 procent dagelijks te fantaseren over seks, terwijl dit percentage bij vrouwen blijft steken op slechts 53 procent.

Toch blijkt uit onderzoek dat we ook redelijk braaf zijn, als het gaat om onze seksfantasieën. Zeker de helft van de ondervraagden in beide onderzoekers fantaseert namelijk gewoon over de eigen partner. Toch bijzonder, want als je kunt fantaseren kun je toch echt iedereen bij je in bed fantaseren. We zijn wat dat betreft dus behoorlijk trouw.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Daarnaast blijkt uit ditzelfde onderzoek van Quest dat er ook tal van andere fantasieën de ronde doen. Ex-partners en collega's staan op een gedeelde tweede plaats met maar liefst 19 procent. Maar ook onze beste vrienden en vriendinnen moeten er aan geloven, 18 procent van de mensen fantaseert wel eens over seks met een beste vriend of vriendin. Als laatste blijkt 14 procent van de mensen ook wel eens te fantaseren over seks met een beroemdheid.

Dat fantaseren en de werkvloer, gaat dat wel samen?

Niet echt. Dat fantaseren over collega's kan een gigantisch probleem vormen. Je kunt je misschien wat slechter concentreren op je werk, krijgt je werk minder goed af. Ga zo maar door. Daarnaast blijkt uit onderzoek van onze zuiderburen dat twintig procent van de werkenden wel eens flirt met een collega. Ook flirt 10 procent wel eens met klanten. Best bijzonder.

Fantaseren is belangrijk

Hoe gek het ook klinkt. Dat gefantaseer is best belangrijk voor ons mensen. Niet alleen op het gebied van seks en je seksleven. Ook tegen stress. En wat die stress betreft, het maakt echt niet uit of je over je partner fantaseert of iemand anders. Wel schijnt het zo te zijn dat wanneer je fantaseert over je partner je daar ook daadwerkelijk een beter seksleven aan over zult houden.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

20% van de mensen fantaseert over collega's 16

Verliefd op een collega

Je zult vast niet de eerste, en ook zeker niet de laatste zijn. Verliefd worden op een collega is iets wat er simpelweg gewoon bij lijkt te horen. Uit het onderzoek van iVox blijkt onder andere dat 33% van de Vlamingen wel eens gevoelens heeft gehad voor een collega, 20% daadwerkelijk met een collega heeft gezoend en ruim 14% wel eens het bed heeft gedeeld met een collega.

Van die veertien procent was ongeveer in de helft van de gevallen sprake van overspel. Een van beide, of allebei, hadden in de helft van de gevallen gewoon een partner.

Seks op kantoor

Ook blijkt seks op kantoor iets wat toch écht wel eens gebeurd. Niet vaak, maar toch. Acht procent van de ondervraagden in het onderzoek van iVox heeft aangegeven wel eens op kantoor seks te hebben gehad. Het bureau, het toilet en de kelder zijn daarbij de meest gekozen locaties. Ook blijkt uit onderzoek van iVox dat zeker vijftig procent van de mensen collega's kent die met elkaar gezoend hebben. Nog eens elf procent schijnt te weten van het seksleven van de baas en een collega.

Interessant? Lees dan ook:

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.