chagrijnige vrouwen
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

De wetenschap bewijst: chagrijnige vrouwen zijn betere leiders

Een recente wetenschappelijke studie heeft aangetoond dat vrouwen met een chagrijnig of slecht karakter betere leiders zijn. Ze zijn ook vaker een stuk intelligenter zijn dan hun zachtaardige seksegenoot. Dus als er in de ochtend een ware heks aan de ontbijttafel zit, bedenk dan dat het een karaktereigenschap is dat haar zomaar opslag zou kunnen opleveren.

Studie naar chagrijnige vrouwen

Een Australische gedragsonderzoeker, Joe Fargas, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de intelligentie van vrouwen met een slecht karakter. Of een karakter dat snel gehumeurd is. Hij deed dit samen met de universiteiten in New South Wales in Australië en Stanford in de Verenigde Staten, en de uitkomsten zijn verrassend. Een slecht gehumeurde vrouw is dus daadwerkelijk functioneel.

Als vrouwen humeurig worden dan nemen ze snellere en betere beslissingen, en zijn ze meer resoluut en minder empathisch wanneer ze deze beslissingen nemen. Dat is uiteraard op zakelijk vlak een voordeel. Als mensen negatiever worden dan zijn ze zich meer bewust van hun omgeving, en zeggen ze sneller wat ze denken. Dat doen ze vaak in oplossingen. Dit is handig bij het nemen van moeilijke beslissingen, zowel op zakelijk als op sociaal vlak.

Vrolijke mensen zijn impulsiever

Vrolijke mensen, met name vrouwen, zijn echter creatiever in het vinden naar een oplossing voor een probleem. Maar ze zijn vaak ook impulsiever. Hierdoor worden er vaker ondoordachte beslissingen genomen. De vrolijke koffiejuffrouw op kantoor zal dus volgens het onderzoek een stuk minder goed leiderschap vertonen dan die bitch op jouw afdeling. Die bitch kan namelijk beter afstandelijk blijven, en daardoor fundamentele beslissingen nemen waar stoorfactoren, zoals emoties, geen rol spelen.

Als er zakelijke beslissingen moeten worden genomen dan is het dus beter om die chagrijnige collega om raad te vragen in plaats van die zachtaardige dame op kantoor. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat chagrijnige vrouwen vaak doordachte beslissingen kunnen nemen in een kort tijdsbestek. Laten we het de ‘korte metten, recht door zee, geen medelijden’ tactiek noemen. Dus de volgende keer dat je wordt afgesnauwd door je chagrijnige collega, bedenk dan dat ze ooit nog van pas kan komen.

Hey AI! Kan je wat interessante feiten noemen over leiderschap?

Zeker, hier zijn enkele interessante feiten over leiderschap:

  1. Oorsprong van het Woord: Het woord “leider” komt van het Oud-Engelse woord “lædan,” wat “reis” of “weg” betekent.
  2. Leiderschap en Leeftijd: Volgens onderzoek neemt de capaciteit voor effectief leiderschap toe met de leeftijd en ervaring, maar er zijn ook veel succesvolle jonge leiders.
  3. Vrouwen in Leiderschap: Ondanks vooruitgang blijven vrouwen ondervertegenwoordigd in leiderschapsrollen. Slechts een klein percentage van de CEO's van Fortune 500-bedrijven is vrouw.
  4. Emotionele Intelligentie: Veel experts geloven dat emotionele intelligentie even belangrijk, zo niet belangrijker is dan IQ voor effectief leiderschap.
  5. Diverse Leiderschapsstijlen: Er zijn verschillende erkende leiderschapsstijlen, zoals transformationeel, transactioneel, autocratisch en democratisch, elk met hun eigen voor- en nadelen.
  6. Leiderschap en Gezondheid: Onderzoek heeft aangetoond dat leiders over het algemeen een betere mentale gezondheid hebben, maar ook meer vatbaar zijn voor stressgerelateerde aandoeningen.
  7. Situational Leadership: De theorie van situationeel leiderschap stelt dat er geen enkele “beste” stijl van leiderschap is; in plaats daarvan moet de meest effectieve leiderschapsstijl worden aangepast aan de taak of situatie.
  8. Leiderschap en Genetica: Hoewel leiderschapsvaardigheden kunnen worden aangeleerd en ontwikkeld, suggereren sommige studies dat er een genetische component kan zijn die iemand vatbaarder maakt voor leiderschap.
  9. Leiderschap en Kleur: Er zijn studies die suggereren dat mensen met donkerdere kleding (zwart, donkerblauw) als meer leiderschapskwaliteiten worden beschouwd in vergelijking met mensen die lichtere kleuren dragen.
  10. Leiderschap in Verschillende Culturen: Wat als “goed leiderschap” wordt beschouwd, kan aanzienlijk verschillen tussen culturen. Bijvoorbeeld, autoritair leiderschap kan meer geaccepteerd zijn in sommige culturen dan in andere.

Dit zijn slechts een paar interessante feiten. Het veld van leiderschap is rijk en complex, en er zijn veel verschillende theorieën en modellen die proberen te verklaren wat effectief leiderschap maakt.

Poll Heeft het geslacht van een leider invloed op hoe je zijn of haar leiderschap ervaart?

Ja37.5%
Nee43.8%
Niet zeker18.8%
📊 Bekijk resultaten
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.