chagrijnige vrouwen

De wetenschap bewijst: chagrijnige vrouwen zijn betere leiders

0 Shares

Een recente wetenschappelijke studie heeft aangetoont dat vrouwen met een chagrijnig of slecht karakter betere leiders zijn. Ze zijn ook vaker een stuk intelligenter zijn dan hun zachtaardige seksegenoot. Dus als er in de ochtend een ware heks aan de ontbijttafel zit, bedenk dan dat het een karaktereigenschap is dat haar zomaar opslag zou kunnen opleveren.

Studie naar chagrijnige vrouwen

Een Australische gedragsonderzoeker, Joe Fargas, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de intelligentie van vrouwen met een slecht karakter. Of een karakter dat snel gehumeurd is. Hij deed dit samen met de universiteiten in New South Wales in Australië en Stanford in de Verenigde Staten, en de uitkomsten zijn verrassend. Een slecht gehumeurde vrouw is dus daadwerkelijk functioneel.

Als vrouwen humeurig worden dan nemen ze snellere en betere beslissingen, en zijn ze meer resoluut en minder empathisch wanneer ze deze beslissingen nemen. Dat is uiteraard op zakelijk vlak een voordeel. Als mensen negatiever worden dan zijn ze zich meer bewust van hun omgeving, en zeggen ze sneller wat ze denken. Dat doen ze vaak in oplossingen. Dit is handig bij het nemen van moeilijke beslissingen, zowel op zakelijk als op sociaal vlak.

Bekijk ook:
Vrouwen met dit sterrenbeeld hebben het meeste zin in seks

chagrijnige vrouw collega

Vrolijke mensen zijn impulsiever

Vrolijke mensen, met name vrouwen, zijn echter creatiever in het vinden naar een oplossing voor een probleem. Maar ze zijn vaak ook impulsiever. Hierdoor worden er vaker ondoordachte beslissingen genomen. De vrolijke koffiejuffrouw op kantoor zal dus volgens het onderzoek een stuk minder goed leiderschap vertonen dan die bitch op jouw afdeling. Die bitch kan namelijk beter afstandelijk blijven, en daardoor fundamentele beslissingen nemen waar stoorfactoren, zoals emoties, geen rol spelen.

Als er zakelijke beslissingen moeten worden genomen dan is het dus beter om die chagrijnige collega om raad te vragen in plaats van die zachtaardige dame op kantoor. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat chagrijnige vrouwen vaak doordachte beslissingen kunnen nemen in een kort tijdsbestek. Laten we het de ‘korte metten, recht door zee, geen medelijden’ tactiek noemen. Dus de volgende keer dat je wordt afgesnauwd door je chagrijnige collega, bedenk dan dat ze ooit nog van pas kan komen.

Bekijk ook:
Pensioenleeftijd berekenen? Wees op de toekomst voorbereid

chagrijnige vrouwen onderzoek

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

553
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.