Vermogen Alicia Keys
Foto: screenshot YouTube Alicia Keys
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is het gigantische vermogen van zangeres Alicia Keys

De Amerikaanse zangeres Alicia Keys heeft recentelijk een spetterend optreden gegeven tijdens de Halftime Show van de Super Bowl. De artieste draait al decennialang mee aan de top van de wereldwijde muziekindustrie en heeft een gigantisch vermogen opgebouwd. Hoeveel geld heeft de zangeres? Dat hebben we opgezocht.

Van armoede naar een succesverhaal

Alicia Keys werd in 1981 geboren in New York uit een Italiaans-Ierse moeder en een Afro-Amerikaanse vader. Het gezin had het niet breed. Alicia groeide op in armoede en speelde als kind piano als afleiding in het dagelijkse bestaan. Ze bleek een natuurtalent te zijn. Op jonge leeftijd speelde ze klassieke muziek, zoals Beethoven en Chopin. Op haar veertiende maakte ze haar eerste eigen liedje.

Haar moeder zag het talent van Alicia en steunde haar waar ze kon. De zangeres heeft haar succes voor een groot deel aan haar moeder te danken, die al haar tijd en geld in de muzikale ontwikkeling van haar dochter stak. Dat bleek een goede investering, want Alicia Keys brak in 2001 wereldwijd door met haar debuutalbum ‘Songs in a Minor', waar haar wereldhits ‘Fallin' en ‘A Woman's Worth' op staan. De zangeres treed nog steeds op met deze nummers.

Bekijk ook:
Dit is het betoverende vermogen van Angelina Jolie

salaris vermogen alicia keys

De top van de muziekindustrie

Na haar doorbraak was de zangeres niet meer te stoppen. Ze schreef en produceerde in de loop van de jaren nog meer albums, die allemaal een regelrecht succes werden. Haar eerste album kreeg twee keer platina en ook haar album ‘The Diary of Alicia Keys' wist een platina status te halen. Verder heeft ze talloze singles gemaakt, die over de hele wereld hoog in de noteringen kwamen te staan. Ze wist ook verschillende prijzen voor haar muziek in de wacht te slepen, waaronder een onderscheiding van de RIAA. Ze heeft wereldwijd ruim 30 miljoen albums verkocht.

Tijdens haar succesvolle carrière heeft ze met veel grote artiesten samengewerkt, waaronder r&b-zanger Usher en rapper Jay-Z. Met de eerstgenoemde trad ze onlangs op tijdens de Halftime Show op de Super Bowl, het grootste American Football-evenement ter wereld. De zangeres heeft een gigantisch vermogen verdiend met haar optredens en ze is nog lang niet van plan om te stoppen. We hebben opgezocht hoeveel geld de zangeres op haar bankrekening heeft staan.

Bekijk ook:
Dit is het bezongen vermogen van zangeres Maan
Alicia Keys

Afbeelding: AI – 123RF

Het vermogen van Alicia Keys

Alicia Keys staat al ruim 20 jaar aan de top van de wereldwijde muziekindustrie en heeft haar schaapjes goed op het droge. Als we kijken op de website Celebrity Net Worth dan heeft de zangeres in de afgelopen decennia een vermogen van 150 miljoen dollar opgebouwd. Niet gek voor een dame die in een achterstandswijk is opgegroeid. Alicia is een selfmade miljonair.

De zangeres heeft twee kinderen. Ze trouwde in 2010 met Swizz Beatz (artiestennaam van Kasseem Dean), een rapper en producer. Het stel heeft samen twee zonen. Het gezin leeft in een kapitale villa aan de kust van Californië. Ze kochten de villa in 2022 voor 20 miljoen dollar. Het mag duidelijk zijn dat de zangeres nooit meer hoeft te bivakkeren in een krappe flat in een slechte buurt van New York en haar kinderen ook niet.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

263

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.