Angelina Jolie
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is het betoverende vermogen van Angelina Jolie

We kennen de bloedmooie Angelina Jolie vooral van haar rollen in Hollywood kaskrakers zoals Maleficent en Mr and Mrs Smith. Ze behoort tot de best betaalde actrices ter wereld, en kan makkelijk 20 miljoen dollar vragen voor een rol. De actrice loopt al een tijdje mee, maar hoeveel heeft zij in totaal verdiend met haar acteerwerk? Wij hebben het internet afgespeurd naar het antwoord op deze vraag.

Lara Croft in Tomb Raider

Angelina Jolie brak internationaal door met haar rol als Lara Croft in Tomb Raider (2001), gebaseerd op de gelijknamige videogame. Vanaf dat moment was haar naar in Hollywood gevestigd en werd ze een veelgevraagd actrice. In 2009, 2011 en 2013 noemde Forbes haar de best betaalde actrice van de internationale filmwereld. Met haar rol in actiefilm Mr and Mrs Smith maakte ze zich in 2005 onsterfelijk als actieheldin.

Angelina Jolie ontving in haar rijke carrière verschillende filmprijzen, waaronder drie Golden Globes en een Oscar. De nu 47-jarige actrice zet zich momenteel vooral in voor hulporganisaties zoals UNHCR, waarvoor ze zelfs door de Britse Koningin Elizabeth II werd benoemd tot Dame Commandeur in de Orde van Sint-Michaël en Sint George. Ze gebruikt haar bekendheid om aandacht te vragen voor wereldhonger.

Bekijk ook:
Koopkracht in 2024: zoveel gaan de armsten in Nederland er dit jaar op achteruit

Het vermogen van Angelina Jolie

De actrice heeft flink wat geld bij elkaar geacteerd. Ze is behalve actrice ook scriptschrijver en filmregisseur. De actrice heeft een sterrenstatus, en wordt rijkelijk betaald voor een filmrol. Zo zou ze volgens bronnen tussen 2019 en 2020 maar liefst 35 miljoen dollar hebben verdiend. Naast haar inkomsten uit acteerwerk verdient Jolie ook lekker bij met haar werk als model.

Daarnaast maakt Angelina ook reclame voor parfummerk Mon Guerlain. Volgens bronnen zoals website Celebrity Net Worth en Wealthy Gorilla heeft ze actrice een vermogen van 120 miljoen dollar opgebouwd. Ze bezit ook onroerend goed , waaronder verschillende villa's. Met zes kinderen onder haar vleugels heeft ze de ruimte nodig, maar dat zal voor haar geen probleem zijn.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.