Wat kan Elon Musk met zijn vermogen kopen? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat kan Elon Musk met zijn vermogen kopen?

Elon Musk is op dit moment de rijkste man ter wereld. De oprichter van SpaceX en CEO van Tesla is volgens Forbes Magazine op dit moment ruim 219 miljoen dollar waard. Musk mag je dus zonder enige twijfel stinkend rijk noemen en met zijn vermogen kan hij bijna alles op de wereld kopen. In de onderstaande video kan je zien wat Musk met zijn vermogen kan doen. Wat zou jij kopen als je net zo rijk was?

Het YouTube kanaal WatchData zocht uit wat Musk zou kunnen kopen met zijn vermogen. Hiervoor gebruikten ze wel data die enigszins verouderd is, dus het is niet helemaal accuraat meer. Al krijg je nog steeds een goed idee wat je kan doen met zoveel poen:

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet jij van Elon Musk?

Wat kan Elon Musk kopen?

Dit kan Elon Musk allemaal kopen met zijn gigantische vermogen:

  • Elon Musk kan bijna alles kopen, maar voor de Eifeltoren moet hij nog wel even sparen. Volgens WatchData moet Musk zijn vermogen namelijk nog zeker verdubbelen voordat hij genoeg heeft om het bekendste monument van Frankrijk te kunnen kopen.
  • Voor YouTube heeft Musk wel net genoeg geld. Als hij YouTube koopt is hij wel bijna alles kwijt, maar dan heeft hij wel een van de bekendste internetbedrijven ter wereld in handen.
  • Musk kan ook alle spullen op Amazon kopen. Sterker nog hij kan de hele catalogus maar liefst 15 keer kopen. Je zou bijna denken dat er weinig te koop staat op Amazon, maar op de webwinkel worden meer dan 12 miljoen verschillende producten aangeboden.
  • Musk zou ook kunnen wonen als een koning, want hij heeft genoeg geld om Buckingham Palace 38 keer te kopen.
  • De Mona Lisa is misschien wel het bekendste schilderij ter wereld, maar voor Elon Musk zou dit kunstwerk een koopje zijn. De Tesla-man heeft namelijk genoeg geld voor 1.900 Mona Lisa's.
  • Als CEO van Tesla zou hij ook al zijn geld kunnen uitgeven aan nieuwe auto's. Met zijn vermogen zou hij maar liefst 1.8 miljoen Tesla's van het model S kunnen kopen.
  • Musk kan ook besluiten om zijn geld om te zetten in goud. Zo zou hij 3.1 miljoen goudstaven kunnen kopen, wat ongeveer de helft van al het goud op de wereld is.
  • De ondernemer is ook behoorlijk fan van de digitale munt Dogecoin, dat heeft hij op Twitter al meerdere keren kunnen nemen. Een echte fan zou natuurlijk al zijn geld hierin stoppen. Voor Musk zou dat betekenen dat hij de eigenaar wordt van maar liefst 746 miljard Dogecoins.
Bekijk ook:
Hoeveel miljardairs zijn er in de wereld?

En Jeff Bezos dan?

Het is nog niet zo lang dat Elon Musk de rijkste man ter wereld is, want tot voor kort was die titel in handen van Jeff Bezos. De topman van Amazon is op dit moment echter wat minder geld waard, want zijn totale vermogen wordt op dit moment rond de 198 miljoen dollar geschat. Hiermee is hij nu de op één na rijkste mens ter wereld, dus niemand hoeft echt medelijden met hem te hebben. Eerder lieten we al zien hoe rijk Jeff Bezos was met een andere YouTube video. Die kan je zien door op de link hieronder te klikken.

Bekijk ook:
Visualisatie: Hoe rijk is de rijkste man ter wereld?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.