Stephen King
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is het schrikbarende vermogen van horror-auteur Stephen King

Horror-auteur Stephen King staat al decennia aan de prestigieuze top met bestsellerauteurs. Veel van zijn boeken zijn verfilmd, of soms zelfs meerdere keren verfilmd, en dat levert een hoop geld op. Hij is uiteraard miljonair geworden door de royalties van zijn boeken, maar hij is puissant rijk geworden door de verfilmingen van zijn bestsellers. Wij zochten op hoeveel geld Stephen King op de bank heeft.

De carrière van een geniale schrijver

Stephen King werd in 1947 geboren in het Amerikaanse plaatsje Portland, Maine. Hij groeide op in armoede nadat zijn vader hem en zijn jongere broertje hen verliet, dus zocht hij zijn toevlucht in het lezen van boeken. Hij raakte al snel geïntrigeerd door het horror-genre, waarna hij op 13-jarige leeftijd zelf begon met het schrijven van verhalen. Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Maine verdiende hij geld met zijn schrijftalent, wat thuis goed van pas kwam, want ze hadden het niet breed.

In zijn studententijd ontwikkelde King een drankprobleem. Hij woonde inmiddels samen, maar wist ondanks zijn drankprobleem toch goede teksten op papier te zetten. Zijn eerste echte manuscript ging over een meisje met bovennatuurlijke krachten, dat boek (en de film) kennen we nu als Carrie. Dit werd zijn doorbraak. Hij kreeg een contract bij een uitgeverij, en wist daarna meer dan 50 bestsellers te schrijven, waarvan er veel zijn verfilmd.

Bekijk ook:
Dit is het spannende vermogen van pornoster Bobbi Eden

Vermogen van Stephen King

Aan het eind van de jaren ‘80 wist Stephen King dankzij zijn omgeving te stoppen met zijn verslavingen. Hij werd hierna alleen maar succesvoller, en schreef verschillende scripts en boeken. Zo zijn The Green Mile, en Shawshank Redemption ook van zijn hand. Deze verfilmingen maakten een schatrijk man van King, al heeft hij zelf ooit in een interview verklaard niet zoveel met geld te hebben. Toch is hij volgens website Celebrity Net Worth minimaal 500 miljoen dollar waard.

De ‘King of Horror’ is inmiddels 75 jaar, en woonde tot voor kort in een oude villa die makkelijk voor zou kunnen komen in zijn verhalen. Hij is nu echter verhuisd naar zijn vakantiewoning in Florida, waar hij 8,9 miljoen dollar voor heeft betaald. De auteur slijt daar zijn laatste dagen, maar aan stoppen met schrijven moet hij nog niet denken, en wij ook niet, want zijn verhalen zijn werkelijk meesterlijk.

Bekijk ook:
Dit is het bizarre vermogen van Peter Gillis

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.