Peter Gillis
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is het bizarre vermogen van Peter Gillis

Vanavond begint een gloednieuw seizoen van Familie Gillis: Massa is kassa, de uitermate populaire realityshow omtrent Oostappen baas Peter Gillis en zijn familie. Dat de ondernemer en investeerder goed in de slappe was zit wisten we af, maar hoe goed? Wij zochten het vermogen van ‘Mr Hatseflats’ uit.

Peter Gillis en Oostappen Groep Vakantieparken

Peter Gillis (60) werd ironisch genoeg geboren op een camping in Rijen. Hij wilde in zijn jeugd slager worden en ging naar de slagersvakschool, waar hij zijn opleiding tot slager afrondde. Maar zijn toekomst lag niet in een slagerij, maar in de handel. Toen in 1986 camping en strandbad Oostappen in Asten te koop werd gezet grepen Peter en zijn familie hun kans, en kochten het park voor 4,25 miljoen gulden.

Dat park kennen we nu als vakantiepark Prinsenmeer. In de jaren daarna weet de innovatieve Peter het vakantiepark uit te breiden, en investeert in andere campings en vakantieparken. De Oostappen Groep vakantieparken werd een feit, en is populair voor mensen die een week je op vakantie willen. De Brabander weet met zijn handelsgeest een waar imperium op te zetten. Het exorbitante uitgavenpatroon en zijn werk als eigenaar van zijn vakantiepark-keten werd interessant voor televisiemakers, niet lang daarna kreeg hij zijn eigen reality-programma; De familie Gillis: Massa is kassa

Bekijk ook:
Dit salaris betaalt Peter Gillis aan de managers op zijn vakantieparken

Salaris en vermogen Peter Gillis

Naar schatting verdient Peter Gillis zo’n vijf miljoen euro per jaar. Hij is een ondernemer, dus een vaste salarsisstrook heeft hij niet, maar hij verdient flink wat geld met zijn vakantieparken. In de maanden dat de parken niet open zijn kan hij het makkelijk even uitzingen. Als de parken open zijn zitten ze nagenoeg helemaal vol, en dat brengt flink wat geld in het laatje. Daarnaast heeft Peter Gillis behoorlijk wat gespaard.

Het vermogen van de Oostappen baas wordt geschat op maar liefst 85 miljoen euro. Hij heeft een goede neus voor zaken, dus hij weet hoe hij met zijn investeringen geld moet verdienen. De meeste inkomsten haalt hij uiteraard uit zijn vakantieparken. Maar Peter is ook goed in uitgeven. We zien hem in zijn realityshow regelmatig zonder blikken en blozen tonnen uitgeven aan luxe auto’s. Hij bezit sinds kort ook een kasteel, waar hij 5,5 miljoen euro voor heeft neergeteld.

Bekijk ook:
Dit is het bizarre vermogen van Nikkie de Jager

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.