Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de beste films uit 2020

Je hebt er tijden de lockdown natuurlijk al een paar bekeken. Toch is een lijstje met de beste films nooit weg. De beste films uit 2020 is een lastige opgave, smaken verschillen en waar in het begin de reviews lovend zijn, dooft het vuurtje vaak snel uit. Een hoge rating bij de IMDb is natuurlijk geen garantie voor een succesvolle avond kijkplezier. Gelukkig voor jou weten wij dit ook. We zullen je dan ook geen over the top rated films voorschotelen waar je totaal niet gelukkig van zult worden.

We zijn hard op zoek gegaan naar film welke echt de moeite zijn om te bekijken. Naar de beste films uit 2020. Films waar je ogen blij van worden, films die je zeker gezien moet hebben. Zonder je langer op te houden, hier zijn de beste films uit 2020.

The Invisible Man

Gaslighting heeft een monster film gemaakt gebaseerd op de klassieke The Invisible Man van Universal. De film volgt Elisabeth Moss achterna gejaagd door haar onzichtbare echtgenoot. De echtgenoot van Moss is op papier overleden, Moss weet echter zeker dat hij nog leeft. In constante angst voor zijn terreur voelt ze zijn aanwezigheid. Een aanwezigheid welke agressieve vormen aanneemt en het leven van Moss op alle niveaus naar benende wil halen.

Kan Moss de personen om haar heen overtuigen dat haar echtgenoot nog leeft? Lukt het haar om uit de handen te blijven van de onzichtbare man? Bekijk The Invisible Man en kom er zelf achter.

Extra Ordinary

Rose een aardige rijinstructrice uit een klein stadje heeft boven natuurlijke krachten. Ze kan namelijk spreken met geesten. Rose heeft een haat liefde verhouding met haar krachten, dit na het zien wat het met haar vader Vincent heeft gedaan. Ze probeert dan ook de pratende vuilnisbakken, kinderfietsgeesten en vliegende pannen zo veel mogelijk te negeren.

Dit tot dat Sarah haar hulp in roept. Sarah heeft namelijk een hele leuke vader en laat er nu net een mislukte rockster zijn…..Die Sarah wil offeren om zo zijn ziel te verkopen aan de duivel voor wel, succes natuurlijk! Hij spreekt een magische spreuk uit en Sarah komt catatonisch zwevend boven haar bed te hangen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Het ideale moment voor Rose om hulp te bieden, Sarah te redden en Martin de vader van Sarah aan de haak te slaan. Hiervoor moeten wel wat kwade geesten verslagen worden voordat de ziel van Sarah de hel in getrokken zal worden.

Vitalina Varela

De duisternis is overal, wanhoop over een verloren verleden en toekomst. Het vagevuur brand in Vitalina Varela, Pedro Costa's betoverende verhaal over een inwoner van Cape Verde. De protagonist keert terug naar Portugal slechts dagen na de dood van haar echtgenoot. Vatalina loopt door de nachtelijk gefilmde straten in een landschap vol verdriet en disconnectie.

Elk beeld is treuriger dan het voorafgaande en de schoonheid samen met het landschap van krakende bedden, linnen dat waait in de wind en regen welke op de daken slaat maakt het allemaal tot een cinematisch meesterwerk.

Hamilton

Een onvergetelijk optreden, de gefilmde versie van de originele Broadway productie “Hamilton” combineert de beste elementen van live theater, film en streaming. Dit om het culturele fenomeen Hamilton over heel de wereld in de huiskamer te krijgen. Een geweldige ervaring, mocht je van toneel houden.

Saint Maud

Niets maakt de duivel vrolijker dan de perversie van de religieuze fanaticus. In Saint Maud zien we Maud een jonge hospice-verpleegster. Ze geloofd dat het haar missie is om de ziel te redden van haar terminaal zieke patiënt de beroemde danseres Amanda. Haar heilige missie, gekregen van God met wie ze spreek, God die ze voelt diep van binnen.

Wat begint als een nobele poging om het vrome geloof te delen en de zieken te troosten, verandert snel in een oorlog. Maud is namelijk bezeten door een verschrikkelijk wezen ondoordringbaar voor rede.

Athlete A

https://www.youtube.com/watch?v=JzeP0DKSqdQ

Atleet A volgt een team van verslaggevers van The Indianapolis Star terwijl ze claims van misbruik onderzoeken bij USA Gymnastics, een van de meest vooraanstaande Olympische organisaties van het land. Twee jaar later zit een olympische arts achter de tralies, het Amerikaanse congres eist antwoorden en honderden overlevenden spreken zich uit.

Tegelijkertijd verwoestend en inspirerend is de film die een cultuur van wreedheid onthult die mocht bloeien binnen het elite-niveau van de gymnastiek. Volg het verhaal van een advocaat die vecht tegen de instellingen, en vooral van de dappere atleten die weigeren te zwijgen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Driveways

Het intieme drama van regisseur Andrew Ahn draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een eenzame jonge jongen (Lucas Jaye) en zijn nieuwe buurman van in de tachtig (Brian Dennehy). Terwijl zijn moeder (Hong Chau) toekijkt, geeft Lucas de weduwe veteraan een jeugdige kijk en begint hij zelf een hernieuwde volwassenheid in zichzelf te ontdekken.

Never Rarely Sometimes Always

Never Rarely Somtimes Always verteld het verhaal van de 17 jarige Autumn. Ze is op weg naar New York samen met haar nichtje Skylar. De reden van de reis vanuit Pennsylvania is een abortus. Zoals voorzien door schrijver / regisseur Eliza Hittman (Beach Rats), leidt de omstandigheid van Autumn tot een schrijnende beproeving van ongemakkelijke doktersbezoeken, financiële angsten en onophoudelijke vernederingen die zijn opgelopen door mannen.

De mannen worden vertolk door seksueel intimiderende klasgenoten, haar dronken en onverschillige vader (Ryan Eggold) en een jongen (Théodore Pellerin) die zij en Skylar ontmoeten in de bus naar Manhattan.

Gedwongen om door een chauvinistische wereld te navigeren die hen behandelt als wegwerp sex-product, hen als hoeren te beschuldigen wanneer ze die rol proberen te vervullen, en vervolgens hun verlangen naar keuzevrijheid en onafhankelijkheid dwarsboomt… Is Autumn's verhaal des te hartverscheurender omdat het zo gewoon lijkt te zijn.

First Cow

Aangepast aan de roman The Half Life van Jonathan Raymond, richt Reichardt's langzaam brandende drama zich op een nomadische chef uit de jaren 20, Cookie (John Magaro) genaamd, die, na aankomst in een Pacific Northwest-fort, vriendschap sluit en zaken doet met de lopende Chinese eenzame King Lu (Orion Lee), bakt en verkoopt populaire ‘olieachtige taarten' gemaakt met melk gestolen van een melkkoe die eigendom is van de rijke Chief Factor (Toby Jones).

De poging van Cookie en King Lu om via een crimineel plan boven hun sociaaleconomische positie uit te stijgen, en de potentiële ramp die hen te wachten staat, is het spannende hart van deze rustige quasi-thriller. Overspoeld met stoere gezichten, gebaren en gebruiken is het een ingetogen indruk van de krachten die de personages en de pioniersnatie voortstuwen.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.