Alle geheimen van Jeffrey Epstein ontrafeld in shockende docuserie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Alle geheimen van Jeffrey Epstein ontrafeld in shockende docuserie

Wanneer ik weer een Netflix serie kijk die gebaseerd is op rijke mensen, denk ik altijd: dit kan niet echt zijn. Vaak leven de hoofdpersonen in deze series zo ongeveer boven de wet en worden dus nooit gestraft voor hun daden. In het geval van Jeffrey Epstein lijkt deze fantasie werkelijkheid. In de nieuwe Netflix docuserie Filthy Rich word je meegenomen in de verhalen van de slachtoffers van Jeffrey Epstein. Je begint je af te vragen waarom deze man zo lang vrij rond heeft kunnen lopen en hoe het kan dat medeplichtigen nog steeds niet opgepakt zijn.

Filthy Rich

Filthy Rich is de nieuwste Netflix docuserie gebaseerd op de gruwelijke daden van Jeffrey Epstein. Tijdens deze docuserie doen verschillende slachtoffers hun verhaal over het seksuele misbruik van Jeffrey Epstein. Voor een lange tijd zijn de slachtoffers als prostituees in de media neergezet, maar dankzij deze docuserie krijgen zij hun waarde weer terug. Door de chronologische vertoning van de gebeurtenissen krijg je een goed beeld van de omvang van de zaak.

Daarnaast ligt de toon van de docuserie op de persoonlijke verhalen van de slachtoffers, hierdoor wordt de impact van het misbruik goed zichtbaar. Je voelt wat de slachtoffers hebben meegemaakt, maar je ziet ook hoe zij met dit trauma zijn omgegaan. Hoewel de slachtoffers Jeffrey Epstein nooit achter de tralies zullen zien, hebben ze in deze docuserie wel hun verhaal kunnen doen en zo toch het laatste woord gekregen. Check de trailer hieronder voor een eerste indruk.

De verhaallijn van Filthy Rich

Het verhaal begint bij twee zussen die Epstein al in 1996 aangeven voor seksueel misbruik, echter horen ze nooit meer iets van de zaak. Wanneer een journalist van Vanity Fair, Vicky Ward, de opdracht krijgt om een stuk te schrijven over Epstein, komt ze het verhaal over de twee zussen tegen. Ze besluit contact op te nemen en neemt een interview af. Wanneer het verhaal eindelijk af is, wordt het echter niet gepubliceerd doordat Epstein dit dwarsboomt.

Dit is de eerste keer in de docuserie dat je de macht van Epstein voelt. Hij weet jarenlang de media en de regering te manipuleren, waardoor hij samen met zijn trouwe handlanger, Gishlane Maxwell, vrij rond kan blijven lopen. Samen hebben zij jarenlang tientallen vrouwen geworven en misbruikt tot en met 2019, toen werd Jeffrey Epstein eindelijk opgepakt voor zijn daden. Gerechtigheid, dat is wat de slachtoffers dachten, maar dat bleek te vroeg gejuicht. Voordat Epstein veroordeeld wordt, pleegt hij zelfmoord. Hij zal dus nooit boeten voor zijn daden. Daarnaast loopt Gishlane Maxwell tot op de dag van vandaag vrij rond. Gerechtigheid is dus nog ver te zoeken.

Prins Andrew

Gedurende de docuserie wordt de levensstijl van Jefrrey Epstein in geuren en kleuren uitgelegd. Hierdoor kom je onder andere te weten dat Epstein veel intense connecties had met machthebbende personen, zo was hij vrienden met Bill Clinton, Donald Trump en de Britse prins Andrew. Toen de zaak over Jeffrey Epstein meer bekendheid genereerde, hebben veel van deze connecties afstand gedaan van Epstein.

Hoewel deze connecties afstand hebben genomen, rijzen er wel vragen rondom de levensstijl van deze mensen. Zo heeft één van Epsteins slachtoffers geclaimd dat prins Andrew haar misbruikt heeft toen ze zeventien was. Deze aanklachten heeft de prins tot nu toe ontkracht tijdens een interview met de BBC. Daarnaast is de prins verzocht om te getuigen in de zaak voor Jeffrey Epstein, maar dit is uiteindelijk afgewezen. Veel mensen vinden de acties van prins Andrew ronduit opmerkelijk en beginnen achterdocht te krijgen rondom de onschuld van de prins, maar zal hij ooit terecht staan?

Opvallende momenten

Tijdens de docuserie word je meegenomen in de verhalen van verschillende slachtoffers. Natuurlijk is elk verhaal bizar, maar sommige momenten sprongen zelfs daar nog bovenuit. Zo bracht één van de slachtoffers, Virginia, veel tijd door met Epstein en Maxwell. Hierdoor hoorde Virginia dat Eipstein voor zijn verjaardag drie twaalf jarige meisjes als cadeau kreeg. Dit heeft hij later zelf ontkent en weggelachen, net zoals alle andere beschuldigingen tegen hem. Naast dit verhaal is de algehele manier waarop Maxwell en Epstein meisjes hebben geworven verschrikkelijk.

Vaak waren ze opzoek naar een meisje dat al zwak was en als een meisje toch seks weigerde, kon ze geld verdienen door vriendinnetjes uit te nodigden. Op deze manier hebben slachtoffers nieuwe slachtoffers geworven. Een ander opvallend moment in de docuserie betreft de dood van Epstein. Vanaf het moment dat Epstein overleed, zijn er al vragen naar de manier waarop hij overleed. Officieel is er vastgelegd dat hij zelfmoord heeft gepleegd, maar een tweede forensisch arts constateerde dat dit niet zou kunnen met Epsteins verwondingen. Hierdoor stijgen de speculaties rondom zijn dood. Heeft Jeffrey Epstein zelfs achter de tralies de macht in handen gehad?

Ik raad je de serie Fitlhy Rich van harte aan en ik denk dat het meer losmaakt dan de intentie was. Deze docuserie geeft een goed beeld van twee verschillende problemen binnen onze samenleving. Ten eerste zijn er wel degelijk mensen die dankzij hun status en macht de wet kunnen ontwijken. Ruim twintig jaar na de eerste aangifte tegen Jeffrey Epstein, is hij uiteindelijk opgepakt. Hoewel hij is opgepakt, is Epstein eigenlijk nooit veroordeelt.

Het tweede probleem in de maatschappij ligt bij de verhouding tussen man en vrouw. Vier jaar geleden werden de slachtoffers van Epstein nog als prostituees afgeschilderd, terwijl ze nu echt als slachtoffers worden gezien. Dit geeft aan de verhouding tussen man en vrouw in de maatschappij dichter naar elkaar is gegroeid. Daarnaast kan er dankzij bewegingen als #MeToo en deze serie steeds openlijker worden gepraat over seksueel misbruik.

Bekijk ook:

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.