Beste sporthorloge
Saved Read later
Deel dit bericht

Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

Dagelijks in beweging komen is onwijs goed. Voor het verbranden van calorieën, voor het trainen van de spieren en voor de geestelijke gesteldheid. Als je dagelijks minimaal een half uur in beweging komt, ben je goed bezig. Wil je jouw sportieve prestaties graag ook meten en vervolgens optimaliseren? Dan kun je eigenlijk niet zonder het beste sporthorloge. Met een goed sporthorloge meet je jouw sportprestaties op, waarna je deze kunt analyseren.

Heb jij interesse om een goed sporthorloge aan te schaffen? Dan willen wij je graag alvast waarschuwen; niet alle sporthorloges voldoen aan de verwachtingen. Nee, het is echt te adviseren om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Dáár helpen wij je graag een handje bij; in dit artikel vind je namelijk een top 5 van de beste sporthorloges van dit moment. Neem de reviews op je gemakje door en schaf direct het beste sporthorloge aan.

Wat zijn de voordelen van een sporthorloge?

Kun je ook sporten zonder een sporthorloge te dragen? Ja, dat is zeker mogelijk. Het is echter wel zo dat meer en meer (recreatieve) sporters kiezen voor het dragen van een sporthorloge. Waarom zij tot die keuze komen? Dat heeft met onder meer de volgende voordelen te maken:

  • Je kunt jouw sportprestaties monitoren: het is leuk om 5 kilometer hard te lopen, maar het is nóg leuker om dit binnen 30 minuten te doen. Door een sporthorloge tijdens het hardlopen te dragen, kun je jouw sportprestaties monitoren. Hierdoor weet je exact hoelang je over de 5 kilometer gedaan hebt.
  • Je kunt jouw sportprestaties verbeteren: dankzij een sporthorloge ben je in staat om kritisch naar de sportieve prestaties kijken. Op basis daarvan kun je een analyse uitvoeren en jouw prestaties gaan verbeteren.
  • Sporten met een sporthorloge is een stuk veiliger: ook is het sporten met een sporthorloge bijzonder veilig te noemen. Zo kun je bijvoorbeeld niet meer de weg kwijt raken, dankzij de GPS functionaliteit. Ook kun je dankzij het sporthorloge voortdurend jouw hartslag in de gaten houden.
  • Een sporthorloge ziet er tof uit: wist je dat ook relatief veel mensen dagelijks een sporthorloge dragen? Niet alleen tijdens het sporten, maar ook bijvoorbeeld naar werk of naar studie. Het is namelijk een feit dat het beste sporthorloge een toffe uitstraling heeft.

Wil jij van deze voordelen profiteren? Dan is het zaak om de zoektocht naar het beste sporthorloge in gang te zetten. Dáár helpen wij je graag een handje bij. In onze top 5 vind je louter de beste sporthorloges van dit moment. Als je voor één van die varianten kiest, geniet je binnen no time van de hierboven benoemde voordelen.

Wat is het beste sporthorloge van dit moment?

Heb je al naar het aanbod van sporthorloges gekeken? Dan weet je waarschijnlijk niet wat je ziet. Het aanbod is onwijs divers, terwijl de horloges zelf ook op veel gebieden van elkaar kunnen verschillen. Juist dankzij het uitgebreide aanbod is het niet altijd even makkelijk om het beste sporthorloge uit te kiezen.

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken? Dan raden wij je aan om de onderstaande reviews door te nemen. In deze reviews laten wij je kennis maken met de vijf beste sporthorloges van dit moment. Met de aanschaf van één van deze sporthorloges kun je gewoonweg niet de mist in gaan!

1. Garmin Forerunner 245 – GPS Sporthorloge

In het aanbod van sporthorloges is Garmin één van de toonaangevende merken. Het is daardoor niet geheel verwonderlijk dat het beste sporthorloge volgens ons een Garmin variant is. Nee, de Forerunner 245 variant van Garmin is volgens ons – om meerdere redenen – het beste sporthorloge van dit moment.

Dit betreft een sporthorloge met een diameter van 42 mm. Deze diameter zorgt ervoor dat het beeldscherm lekker groot is, maar dat het horloge zelf niet té groot is. Garmin heeft volgens ons ook nog voor een tof design met een gave kleurstelling gekozen.

Het mooie bij dit sporthorloge is onder meer de batterijduur. Dit horloge doet maar liefst 7 dagen met één volle batterij. Als je ééns in de week dit beste sporthorloge oplaadt, zit je dus goed. Daarnaast is het ook ideaal dat je dit sporthorloge aan jouw smartphone kunt koppelen. Daardoor ben je bijvoorbeeld in staat om te bellen en om berichten te ontvangen.

Dat is uiteraard niet het belangrijkste kenmerk van een sporthorloge. Nee, het belangrijkste is dat je op een aangename manier kunt sporten. Nou, dat lukt ook zeker met dit beste sporthorloge. Dit horloge is namelijk zeer geschikt voor onder meer hardlopen en onderwater sporten. Zo is het horloge bijvoorbeeld volledig waterdicht én heeft het horloge een hartslagfunctie.

Ook biedt dit horloge inzichten in jouw training. Je bent hierdoor in staat om jouw trainingen te optimaliseren, zodat je je ook beter voor bijvoorbeeld een sportwedstrijd voor kunt bereiden. Tevens is het een groot voordeel dat je zelf een compleet trainingsplan op kan stellen.

Met name voor hardlopers is dit het beste sporthorloge. Dit komt onder meer doordat je met dit sporthorloge jouw hardlooptechniek kunt verfijnen. Dit horloge meet namelijk onder meer de staplengte, de contacttijd op de grond en de balans van de contacttijd op. Dit klinkt wellicht vrij technisch, maar het is echt magnifiek. Het woord ‘magnifiek’ is wat ons betreft sowieso van toepassing op dit horloge.

2. Polar Ignite – Multisporthorloge

Polar Ignite 2 Smartwatch Sportwatch Activity Tracker

★★★★★
180,00
175,99
Bijgewerkt op 16 juni 2024 19:47

Geef jij liever iets minder geld uit aan het beste sporthorloge? En wil je het horloge graag ook in het dagelijkse leven kunnen dragen? Dan is de Polar Ignite voor jou het beste sporthorloge. Dit horloge is namelijk een slag goedkoper dan de hierboven besproken variant van Garmin.

Ook is het een groot voordeel dat je het design van dit horloge zelf kunt bepalen. Je kunt echt een klok weergeven op het display, maar ook allerlei sportieve waarden. Het is dan ook niet voor niets dat Polar dit horloge als een ‘multisporthorloge’ typeert. De diameter van dit horloge is overigens 43 mm.

In onze ogen is dit horloge voor veel sporten geschikt. Je kunt ‘m tijdens het hardlopen om doen, tijdens het fietsen, tijdens fitness, tijdens watersporten en ook tijdens het wandelen. Ideaal is ook dat ‘ie tegen een stootje kan; dit is bijvoorbeeld prettig als je gaat mountainbiken.

Verder beschikt dit sporthorloge over echt veel gewenste functies. Denk hierbij aan een caloriemeter, aan een hartslagfunctie en aan een GPS functie. Verder helpt dit horloge je ook op drie verschillende gebieden: trainingen, slapen en herstellen. Door continu jouw vorderingen te meten, kun je de gewenste stappen gaan zetten. Met alle dank aan dit beste sporthorloge van Polar.

Wil jij graag een op maat gemaakt trainingsprogramma ontwikkelen? Ook dat is mogelijk dankzij Polar. Je kunt dit horloge aan de app van Polar koppelen, waarna je alle kanten op kunt met jouw trainingen. Het is hierbij ook ideaal dat je uit meer dan 100 sportprofielen kunt kiezen; voor elke sport heeft Polar hiervoor een uniek algoritme ontwikkeld. Subliem!

3. Garmin Forerunner 45

Garmin Forerunner 45

147,95
All4running.nl
Bijgewerkt op 18 april 2024 10:18

Ben je op zoek naar het beste sporthorloge voor hardlopen? Dan kun je het beste kiezen voor de Garmin Forerunner 245. Vind je dat horloge net iets te uitgebreid en/of te duur? Dan kun je ook prima kiezen voor de aanschaf van de Garmin Forerunner 45. Dit horloge voldoet ook aan de verwachtingen van veel fanatieke én beginnende hardlopers.

Zoals je op de foto al kunt zien, ziet dit horloge er stijlvol uit. Bovendien kun je bij dit horloge uit twee soorten diameters uitkiezen: 39 mm en 42 mm. Het is aan jou om te bepalen welke diameter je lekkerder op jouw pols aan vindt sluiten.

Qua functionaliteiten kom je bij dit beste sporthorloge niks tekort. Dit horloge heeft namelijk een hartslagfunctie, een caloriemeter, een GPS meter en veiligheidsfuncties. Mocht je tijdens het hardlopen plots ten val komen, kun je bijvoorbeeld een noodbericht naar een contactpersoon versturen. In dat noodbericht is jouw exacte locatie te vinden.

Verder meet je met dit beste sporthorloge eigenlijk alle gewenste waarden op. Dit geldt niet alleen voor tijdens het trainen, maar ook voor ná het trainen. Zo kun je ook jouw dagelijkse ontspanning meten; in het kader van het leveren van sportieve prestaties is het immers ook belangrijk dat je voldoende ontspant en slaapt.

Qua kwaliteit hebben wij ook niks aan te merken. Dit is gewoonweg één van de beste sporthorloges die je op dit moment aan kunt schaffen. En dat voor een zeer gunstig bedrag. En ook nog eens met een batterijduur van maar liefst 7 dagen.

4. Polar Grit X

Polar Grit X - Multisporthorloge

★★★★★
349,99
331,99
Bijgewerkt op 16 juni 2024 19:47

Vind je het niet erg om veel geld voor het beste sporthorloge te betalen? Dan raden wij je aan om eens naar de Polar Grit X te kijken. Tijdens onze test bleek al snel dat dit horloge ons op een positieve manier wist te verrassen. Zo viel ons direct op dat je echt heel veel kanten met dit horloge op kunt.

Dit horloge kun je bijvoorbeeld tijdens meerdere sporten dragen. Hierbij kun je denken aan hardlopen en aan wandelen, maar ook aan fitness, mountainbiken, outdoor sporten, watersporten en wielrennen. Eigenlijk kun je voor elk soort sport dit beste sporthorloge van Polar gebruiken.

Qua functionaliteiten kom je ook echt niks tekort. Dit horloge beschikt over een GPS functie, over een hartslagfunctie en over een caloriemeter. Toen wij dit horloge uit mochten proberen, merkten wij bovendien op dat alle metingen erg nauwkeurig zijn. Nadat je een training afgerond hebt, zet je de training bovendien direct door naar de Polar app. In die app kun je jouw prestaties vervolgens bekijken.

Ook is het super dat de batterijduur maar liefst 7 dagen is. Je hoeft dit horloge dus slechts één keer in de week op te laden. Zet je de GPS en hartslagfunctie aan? Dan is de batterijduur overigens ‘nog maar’ 40 uur. In onze ogen is dat echter alsnog meer dan voldoende.

Ben je benieuwd hoe je slaapt? Of ben je benieuwd wat het weer in het komende uur gaat worden? Het Polar Grit X horloge geeft ook op dergelijke vragen het antwoord. Ook heb je de beschikking over de FuelWise energie-assistent; dankzij deze assistent voorkom je dat je bijvoorbeeld in het eerste deel van de marathon teveel energie verspild.

Waarom dit volgens ons niet het beste sporthorloge van dit moment is? Dit komt puur door het prijskaartje. Voor dit horloge van Polar betaal je een bedrag van 350 euro; dat vinden wij behoorlijk aan de prijs.

5. Garmin Forerunner 935 zwart

Zoals we eerder al zeiden, is Garmin één van de beste merken in de wereld van sporthorloges. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we ook voor plek voor een Garmin variant kiezen. Om meerdere redenen zijn wij ook erg over de Garmin Forerunner 935 te kiezen.

Zo vinden bijvoorbeeld het design van dit horloge tof. Garmin heeft bij dit horloge voor een volledig zwarte kleurstelling gekozen. Mocht je dit ietwat saai vinden, kun je overigens ook voor een felgekleurde variant kiezen. Overigens is dit wel een vrij groot horloge; het is dus niet per definitie geschikt voor mensen met kleinere polsen.

Met dit horloge kun je wel alle kanten op. Je kunt het horloge dragen tijdens het zwemmen, wielrennen, watersporten, mountainbiken, hardlopen, fitnessen en wandelen. Ook is het uniek dat dit horloge de beschikking over een barometer heeft. Deze barometer meet onder meer het hoogteverschil op, maar dient ook als kompas.

Maak je gebruik van de GPS modus van dit sporthorloge? Dan is de maximale batterijduur ongeveer 24 uur. Indien je het horloge zonder de GPS modus gebruikt, kan de batterijduur oplopen tot maar liefst 2 weken. Je hoeft dit horloge dus zeker niet al te vaak op te laden.

Ook is het super dat je dit horloge aan jouw smartphone kunt koppelen. Vervolgens kun je oproepen op het horloge ontvangen, terwijl je ook jouw binnenkomende berichten kunt lezen. Eigenlijk is ook dit horloge méér dan alleen een sporthorloge. Wel betaal je relatief veel geld voor dit beste sporthorloge; bijna 300 meter. Dat is vrij aan de prijs wat ons betreft.

Polar Grit X - Multisporthorloge

★★★★★
349,99
331,99
Bijgewerkt op 16 juni 2024 19:47

Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu 14

Hoe kun je het beste sporthorloge uitkiezen?

Wil jij het sporten voor jezelf leuker maken? Of wil je echt gericht naar betere sportieve prestaties toe gaan werken? In beide gevallen is het aan te raden om het beste sporthorloge te kopen. Met zo’n horloge zet je namelijk echt de volgende stappen met jouw trainingen.

Voordat je van het beste sporthorloge kunt genieten, moet je wel de knoop doorhakken. Wij raden je daarbij aan om écht een goede vergelijking te maken. Hoe je deze vergelijking kunt maken? Nou, daar hebben wij deze koopgids voor geschreven. Aan de hand van deze koopgids kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken.

Welk soort sport?

Voor welk soort sport wil je het sporthorloge gaan gebruiken? Dat is eigenlijk één van de eerste vragen waar je een antwoord op moet zien te vinden. Wil je bijvoorbeeld het horloge voor hardlopen gebruiken? Dan is het wenselijk dat het horloge een GPS functie heeft. Als je het horloge voor zwemmen wilt gebruiken, is het uiteraard van belang dat het horloge waterdicht is.

Met andere woorden: bepaal voor jezelf voor welke sport je het horloge wilt gebruiken. Bepaal vervolgens aan welke eigenschappen je behoefte hebt. Ga vervolgens na of de verschillende horloges over die eigenschappen beschikken.

Diameter & design

Wil je een groot sporthorloge hebben? Of geef je liever de voorkeur aan een kleiner sporthorloge? Ook dat zijn belangrijke vragen waar je goed over na moet denken. Zoals je aan bovengenoemde horloges al hebt kunnen zien, lopen de diameters in ieder geval behoorlijk uiteen. Let niet alleen op de diameter, maar kijk ook goed naar het design. Onder meer de vormgeving en de kleurstelling zijn daar bepalende factoren bij.

Functies

Uiteraard is het van groot belang om goed naar de functies te kijken. Heeft het sporthorloge bijvoorbeeld een GPS functie? Dan hoef je eigenlijk nooit meer de weg kwijt te raken. Heeft het sporthorloge een hartslagfunctie? Dan wordt jouw hartslag voortdurend gemeten. Dankzij een caloriemeter worden ondertussen ook nog de verbrande calorieën opgemeten.

Bepaal hierbij goed aan wélke functies je behoefte hebt. Op basis daarvan kun je vervolgens nagaan over welke functies de verschillende sporthorloges beschikken. Probeer hier echt kritisch naar te kijken; de functies spelen immers een cruciale rol.

Batterijduur

Een andere belangrijke eigenschap van een sporthorloge is de batterijduur. Uiteraard is het wenselijk dat de batterijduur zo lang mogelijk is; dan hoef je immers de batterij zo min mogelijk op te laden.

Let wel goed op de manier waarop de batterijduur aangegeven wordt. Bij sommige sporthorloges wordt de ‘normale’ batterijduur aangegeven. In veel gevallen gaat het er daar bij om dat de GPS functie níet gebruikt wordt. Let daarom ook goed op of de batterijduur vermeld wordt, waarbij gebruik gemaakt wordt van de GPS functie. Daarmee krijg je in ieder geval een veel reëler beeld van de realistische batterijduur.

Merk van het sporthorloge

Ga je voor een Garmin sporthorloge? Of geef je de voorkeur aan een Polar sporthorloge? Deze twee merken voeren eigenlijk wel de boventoon in het aanbod van sporthorloges. Werkelijk waar alle sporthorloges uit deze top 5 zijn immers van deze twee merken. Kies daarom écht voor één van deze twee merken.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Durf te investeren in het beste sporthorloge! Dat is eigenlijk de beste tip die wij je mee kunnen geven. Juist door net iets meer geld uit te geven, kun je voor één van bovengenoemde horloges kiezen. Dan weet je gewoonweg dat je de komende jaren met veel plezier gebruik gaat maken van jouw sporthorloge.

Slotwoord

Heb je interesse om het beste sporthorloge aan te schaffen? Dan weet je nu in ieder geval welke varianten wij van harte aan kunnen raden. Daarnaast willen wij je ook wijzen op de koopgids hierboven; daarin vind je enkele handige tips voor het uitkiezen van een nieuw sporthorloge.

Op dit moment rest ons nog één advies: neem echt de tijd voor het uitkiezen van een goed sporthorloge. Zet je wensen op een rijtje, maak een goede vergelijking en kijk zeker eens naar de hierboven besproken sporthorloges. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe sporthorloge!

Bekijk hier alle sporthorloges

4.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.