in ,

CoolCool LOLLOL AngryAngry OMGOMG sadsad NiceNice

Top 10 meest succesvolle films aller tijden

Welke films brachten het meest op?

Wat zijn de meest succesvolste films aller tijden? Trending.nl geeft op basis van totale opbrengsten het overzicht!

10. Frozen II

In 2013 wist de animatiefilm Frozen het hart van vele kinderen (en volwassenen) te veroveren. De mateloos populaire film bracht een kleine 1.3 miljard dollar op. Na dat immense succes kon een tweede deel niet uitblijven. Frozen II bracht maar liefst 1.45 miljard dollar op, precies genoeg voor de tiende plek in deze lijst.

9. Furious 7

De Fast and Furious films zijn al jaren niet weg te denken uit de bioscoop. Het meest winstgevende deel is Furious 7. De film uit 2015 met Vin Diesel en – de inmiddels overleden – Paul Walker in de hoofdrol bracht destijds 1.515 miljard dollar op en staat daarmee op de negende plek.

8. The Avengers

Dat Marvel-films veel geld opleveren mag je gerust een understatement noemen. Met een opbrengst van 1.518 miljard dollar staat The Avengers op de achtste plek in dit lijstje. Spoiler-alert: dit is niet de laatste Marvel film die je hier gaat tegen komen.

7. The Lion King

Zowel critici als fans waren niet heel enthousiast over de remake van The Lion King, maar of Disney daar erg mee zit valt te betwijfelen. Met een opbrengst van maar liefst 1.66 miljard dollar hebben ze uitstekend verdiend aan de film, die opbrengst zet ze tevens op de zevende plek.

6. Jurassic World

Jurassic World is wederom een voorbeeld dat het loont om vervolgfilms te maken op oude hits. De film met Chris Pratt en Bryce Dallas Howard in de hoofdrol bracht maar liefst 1.67 miljard dollar op en pakt daarmee de zesde plek in deze lijst.

5. Avengers: Infinity War

Het eerste deel van het slot van tientallen Marvel-films werd door miljoenen fans in de bioscoop gezien. De film met  onder meer Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Chris Evans, Mark Ruffalo, Tom Holland en Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, is slechts één van de vijf films die meer dan 2 miljard dollar wist op te leveren. Met een opbrengst van 2.05 miljard dollar staat Avengers: Infinity War op de vijfde plek.

4. Star Wars: Episode VII – The Force Awakens

De eerste film van de nieuwe Star Wars reeks en de enige Star Wars film in deze lijst. Zijn fans er heel blij mee? Waarschijnlijk niet euforisch, op z’n minst gezegd. Bracht de film veel geld op? Jazeker: met maar liefst 2.068 miljard dollar aan opbrengsten staat The Force Awakens op de vierde plek in deze lijst.

3. Titanic

De enige film in deze lijst die niet uit deze eeuw komt. De iconische productie van James Cameron met Leonardo di Caprio en Kate Winslet in de hoofdrol was lange tijd de meest lucratieve film ooit gemaakt. Die eerste plek verloor Titanic in 2009 aan een andere film van James Cameron, maar met een opbrengst van maar liefst 2.19 miljard dollar staat de film nog steeds stevig in de top 3 van deze lijst.

2. Avatar

In 2009 betoverde James Cameron de hele wereld met Avatar en wensten we stiekem dat we ook in Pandora konden rondlopen. De film bracht maar liefst 2.790 miljard dollar op en staat daarmee op de tweede plek van deze lijst. Het is nu wachten op het vervolg, zodat we allemaal weer terug kunnen keren naar de planeet met blauwe wezens.

1. Avenger: Endgame

Avengers: Endgame is tot op het heden de meest lucratieve film ooit. Na het hartbrekende einde van zijn voorganger konden fans ook niet anders dan massaal op deze film afstormen om te zien hoe het zou aflopen. Met wat kunst en vliegwerk wist de film maar net meer op te brengen dan Avatar: 2.797 miljard dollar. Avengers: Endgame staat daarmee aan de top van deze lijst. De vraag is echter voor hoelang en wie dit record uiteindelijk gaat verbreken. Met talloze Marvel-films op de planning en ook de vervolgdelen van Avatar in de toekomst is de kans groot dat deze lijst er snel anders uit gaat zien.

Expert

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Een thuisvakantie in 2020: hoe maak je het jezelf zo aangenaam mogelijk?

      10 dingen die gebeuren als je sterft