in ,

K3-liedje gekopieerd door Maltese zangeres?

Lijkt dit niet op Teleromeo?

Fans van K3 zullen vast raar opkijken als ze het nieuwe liedje van de Maltese zangeres Emma Muscat horen. Het liedje lijkt namelijk verdacht veel op een bekend liedje van K3: Teleromeo. 

Als je de video kijkt kan je vanaf 0:40 het refrein horen, en laat dat nou veel lijken op het liedje van de Belgische dames Kathleen, Karen en Kristel. Luister hier Teleromeo van K3:

Rechtszaak in de toekomst?

Nu is het de vraag of de belanghebbenden van K3 juridische stappen gaan ondernemen. De gelijkenissen zijn groot, maar dit is meestal lastig te bewijzen in een rechtszaak. Mocht er toch een rechtszaak komen en dit bewezen worden, dan kan het ze wel een vergoeding opleveren. In Amerika kan dit bijvoorbeeld tot hele grote sommen leiden. Zo moest Robin Thicke voor het liedje Blurred Lines de nabestaanden van Martin Gaye ruim 5 miljoen dollar betalen omdat het liedje te veel leek op “Got to give it up”. Zoveel geld zal er voor K3 waarschijnlijk niet te halen zijn, maar elke cent extra kan nooit kwaad.

Bekijk ook:
Kraai helpt egel met oversteken

Sangria 

Sangria, de naam van het Maltese liedje in kwestie, is een redelijk populair op YouTube. Het liedje van Emma Muscat is inmiddels meer dan twee miljoen keer beluisterd en dat aantal is stijgende. Daarmee heeft de Maltese zangeres meer views te pakken dan het Belgische liedje Teleromeo op YouTube. Dat liedje is tot op het heden ruim anderhalf miljoen keer bekeken.

Expert

Geschreven door Nick

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

minder geboortes nederland

Steeds minder geboortes in Nederland

Dit zijn de beste films uit 2020