K3-liedje gekopieerd door Maltese zangeres? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

K3-liedje gekopieerd door Maltese zangeres?

Fans van K3 zullen vast raar opkijken als ze het nieuwe liedje van de Maltese zangeres Emma Muscat horen. Het liedje lijkt namelijk verdacht veel op een bekend liedje van K3: Teleromeo. 

Als je de video kijkt kan je vanaf 0:40 het refrein horen, en laat dat nou veel lijken op het liedje van de Belgische dames Kathleen, Karen en Kristel. Luister hier Teleromeo van K3:

Rechtszaak in de toekomst?

Nu is het de vraag of de belanghebbenden van K3 juridische stappen gaan ondernemen. De gelijkenissen zijn groot, maar dit is meestal lastig te bewijzen in een rechtszaak. Mocht er toch een rechtszaak komen en dit bewezen worden, dan kan het ze wel een vergoeding opleveren. In Amerika kan dit bijvoorbeeld tot hele grote sommen leiden. Zo moest Robin Thicke voor het liedje Blurred Lines de nabestaanden van Martin Gaye ruim 5 miljoen dollar betalen omdat het liedje te veel leek op “Got to give it up”. Zoveel geld zal er voor K3 waarschijnlijk niet te halen zijn, maar elke cent extra kan nooit kwaad.

Bekijk ook:
Veilig schaatsen op Hollands natuurijs? Met deze tips voorkom je vervelende ongelukjes

Sangria 

Sangria, de naam van het Maltese liedje in kwestie, is een redelijk populair op YouTube. Het liedje van Emma Muscat is inmiddels meer dan twee miljoen keer beluisterd en dat aantal is stijgende. Daarmee heeft de Maltese zangeres meer views te pakken dan het Belgische liedje Teleromeo op YouTube. Dat liedje is tot op het heden ruim anderhalf miljoen keer bekeken.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.