Elektrische auto occasion kopen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Elektrische auto occasion kopen

Als we kijken naar de historie van de elektrische auto, reed de eerste in 1898 op de weg. Deze was ontworpen door Ferdinand Porsche en kon 74 kilometer rijden met een volle accu. Tot het eind van de 20e eeuw werden elektrische auto’s ontwikkeld, maar het is nooit populair geworden bij het grote publiek. Dat gebeurde pas vanaf ongeveer 2010! De verkoop en populariteit van elektrische auto’s stijgt en dus ook de mogelijkheid voor consumenten om een elektrische auto als occasion te kopen. Ben jij van plan om ook een tweedehands elektrische auto te kopen?

Voordelen van tweedehands elektrisch rijden

Misschien zie je het wel bij jou in de straat of bij vrienden en familie: steeds meer mensen rijden elektrisch. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan kun je er over nadenken om je elektrische auto als occasion te kopen. Iets voordeliger dan een nieuw model, maar de voordelen én het afsluiten van een autoverzekering veranderen er niet om.

  • Elektrisch rijden is beter voor het milieu. Het is een stuk milieuvriendelijker dan een vervuilende diesel.
  • Geen motorrijtuigenbelasting! Dat is financieel gezien weer een mega voordeel. De Nederlandse overheid heeft het mogelijk gemaakt dat je geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen als je auto volledig elektrisch is.
  • Nooit meer tanken. Maakte jij er ook altijd een sport van om te tanken bij het goedkoopste station in de buurt? Dat hoeft niet meer! Je laadt je auto nu gewoon thuis op met een stekker. Extra voordelig als je ook nog eens je energie opwekt met zonnepanelen.
  • Elektrische auto’s hebben minder onderhoud nodig dan diesel- of benzine auto's. Denk aan olie verversen en onderhoudsbeurten bij de garage. Scheelt in de portemonnee!
  • Je hoeft niet op zoek naar een aparte autoverzekering. Bij de meeste verzekeraars kun jij je elektrische auto gewoon verzekeren.
Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

Nadelen van een elektrische occasion

Ieder voordeel heeft ook nadelen. Dat is bij het kopen van een elektrische auto als occasion niet anders. Want voordat je de keuze maakt om een aan te schaffen, moet je je ook het volgende beseffen:

  • De auto volgooien met brandstof is zo gepiept. Het opladen van je elektrische auto duurt langer. Houd daar dus rekening mee als je een ritje gepland hebt staan.
  • De actieradius is van veel modellen nog niet zo lang. Dat betekent dat je met een volle accu nog steeds minder kilometers kunt rijden dan met een volle tank benzine
  • Waarschijnlijk kun jij als tweede eigenaar voor een leuke prijs de elektrische occasion op de kop tikken. Maar wil jij ‘m daarna verkopen of inruilen? Houd er dan rekening mee dat de waarde snel vermindert. Dat komt omdat er in een rap tempo nieuwe modellen bij komen.

Weeg de voor- en nadelen goed tegen elkaar af als jij je keuze maakt. Gebruik jij de auto voor lange afstanden en vakanties naar het buitenland? Dan is het nu misschien nog niet iets voor jou. Maar als je de auto gebruikt voor korte afstanden en de wekelijkse boodschappen, worden die voordelen toch wel heel interessant.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

777

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.