Saved Read later
Deel dit bericht

Op deze 7 objecten rust een vloek

Vermeend om ongeluk, armoede, ziekte of zelfs de dood te brengen, hebben vervloekte objecten altijd mensen aangetrokken die van de griezelige kant van het leven genieten. Er is gemeld dat veel dingen bezeten zijn door boze geesten, geesten, paranormale wezens en andere bovennatuurlijke entiteiten en de eigenaren van deze objecten hebben vaak beweerd vreselijke bezienswaardigheden te hebben gezien en enge dingen te ervaren.

In feite zijn veel eigenaren van deze vervloekte objecten zelfs onder zeer bizarre omstandigheden gestorven. Wat zijn enkele van deze objecten die u zeker niet moet bezitten? Wij hebben er een paar voor je opgezocht, creepy!

Annabelle the Doll

Een van de beroemdste vervloekte objecten ter wereld, Annabelle the Doll is een Raggedy Ann-pop is blijkbaar vervloekt althans volgens zelfbenoemde demonologen Ed en Lorraine Warren. Volgens de legende is de pop bezeten door de geest van een dood meisje. De pop verandert naar verluidt van positie, schrijft berichten en voert andere paranormale dingen uit. Annabelle the Doll woont momenteel in een glazen doos in het Warren's Occult Museum in Monroe, Connecticut.

Bekijk ook:
Spookachtige verlaten plekken

Hope diamant

Een van de beroemdste juwelen ter wereld, de Hope Diamond is een ongewoon grote, blauwe edelsteen die naar verluidt $ 250 miljoen waard is. Met de eerste eigendomsregisters die dateren uit de 17e eeuw, wordt deze diamant verondersteld te zijn vervloekt, vermoedelijk veroorzaakt het grote ongeluk en ellende voor degene die het draagt. De meest algemeen aanvaarde oorsprong van de vloek dateert uit 1653, toen een Franse koopman de originele 115-karaats blauwe diamant in India verkreeg, waar hij de edelsteen uit een van de ogen van een hindoe-idool plukte en later voor deze heiligschennis werd gesleurd tot de dood door honden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 engste spookhotels ter wereld

Dybbuk Box

De Dybbuk Box is een wijnkast waarvan wordt gezegd dat die wordt achtervolgd door de Dybbuk, een rusteloze, kwaadaardige geest waarvan wordt aangenomen dat hij de levenden kan achtervolgen en zelfs kan bezitten. De doos werd beroemd toen het op eBay werd geveild met een bijbehorend horrorverhaal geschreven door Kevin Mannis, en is de oorspronkelijke inspiratie voor de film The Possession uit 2012. Alle eigenaren van de box hebben gemeld dat ze vreselijke dingen ervaren, variërend van enge nachtmerries tot bizarre ziekten.

Bekijk ook:
13 Filmtips voor Halloween

the Koh-i-Noor Diamond

A large, colorless diamond found in India in the 13th century, the Koh-i-Noor Diamond is one of the world’s most notable cursed jewels. As the diamond’s history involves a great deal of fighting between men, including several violent deaths, it acquired a reputation within the British royal family for bringing bad luck to any man who wears it. Therefore, since arriving in the country, it has only ever been worn by female members of the family.

Bekijk ook:
Op deze Nederlandse plekken schijnt het te spoken

Otzi

Also known as the Otzi, the Iceman is a well-preserved natural mummy of a man who lived around 3300 BC. The Iceman was discovered by two German hikers in the Otzal Alps on the border between Austria and Italy in September 1991. Reportedly cursed, the mummy is believed to have caused deaths of at least seven people who were somehow associated with it. Some of these people allegedly died under very bizarre circumstances.

Bekijk ook:
Op deze 7 objecten rust een vloek

The Hands Resist Him

The Hands Resist Him is het onderwerp van vele stedelijke legendes en is een schilderij gemaakt door kunstenaar Bill Stoneham. Stoneham maakte het schilderij door een echte, jeugdfoto van zichzelf en zijn vriend te transformeren die door zijn ouders werd genomen toen hij vijf was. Het schilderij is naar verluidt achtervolgd en verschillende mensen die eraan zijn verbonden zijn gestorven. In 2000 werd het schilderij op e-Bay geplaatst samen met een gedetailleerd verhaal waarin werd uitgelegd waarom het spookt.

Bekijk ook:
5 geheimzinnige, gevaarlijke en bizarre plekken op aarde

Spiegel van de Myrtles-plantage te St. Francisville

Een historische woning en voormalige plantage, de Myrtles-plantage in St. Francisville, Louisiana, wordt beschouwd als een van de meest spookachtige plaatsen van Amerika. Er zijn veel enge legendes rondom het pand. Het verhaal van de vervloekte spiegel is een van de beroemdste. Volgens de legende werden de voormalige eigenaar van het huis, Sara Woodruff, en haar twee dochters vergiftigd door hun slaaf en zitten ze gevangen in de spiegel. Bezoekers van het huis melden handafdrukken, vreemde tekens en zelfs figuren gekleed in ouderwetse kleding op de loer in de spiegel.

Bekijk ook:
6 plekken voor de ultieme Halloween ervaring

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.