5 geheimzinnige, gevaarlijke en bizarre plekken op aarde 14
Saved Read later
Deel dit bericht

5 geheimzinnige, gevaarlijke en bizarre plekken op aarde

Ondanks alle ontdekte plekken op aarde zijn er nog altijd plekken die ons de kriebels geven. Sommigen daarvan kunnen we bezoeken, waar anderen verboden terrein zijn. Een bezoek aan één van deze plekken moet je waarschijnlijk met de dood bekopen.

Op het internet zijn er een hoop van deze plekken te vinden, zoals Area 51. Misschien wel de meest geheimzinnige plek op aarde. Echter hebben we Area 51 er uit gelaten, omdat iedereen wel de geruchten over buitenaards leven op de basis daar kent. We zijn gegaan voor meer mysterieuze plekken, die je waarschijnlijk nog niet kent!

Bekijk ook:
De 10 meest gevaarlijke steden

Dit zijn de vijf meest geheimzinnige, gevaarlijke en bizarre plekken op aarde

Sommige gebieden zijn verboden voor bezoekers, anderen bevatten staatsgeheimen. Het kan er spoken of de natuur maakt het onmogelijk om een bezoek te brengen. Dit zijn de vijf meest geheimzinnige, gevaarlijke en bizarre plekken op aarde.

1. Kamer 39 in Noord-Korea

Kamer 39 is één van de meest geheime organisaties ter wereld in de meest geheime staat van de wereld. Het is een geheime dienst die zich gevestigd heeft in het gebouw van de Arbeiderspartij in Noord-Korea. Er is weinig bekend over deze organisatie en ruimte, maar het gerucht gaat dat er zowel legale als illegale praktijken plaatsvinden.

2. Noord-Sentineleiland, India

Het is een prachtig eiland vol mangroven en omringd door koraal, maar een bezoekje is misschien niet het beste plan. De inheemse bevolking, de Sentinelezen, hebben het namelijk niet zo op visite. Twee vissers zijn in 2006 door de bevolking letterlijk een kopje kleiner gemaakt en in 2004 werd een helikopter met pijl en boog beschoten.

3. Karatsjajmeer, Rusland

Een radioactief meer, in de Russische toendra. In de jaren ’50 dumpte de Russen hier nucleaire materialen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het meer nu het meest besmette meer ter wereld is. Wanneer je hier een baantje wil gaan zwemmen dan ben je binnen een uur zo goed als dood.

4. Catatumbo, Venezuela

Op deze plek dondert en bliksemt het zo’n tien uur per dag en in totaal zo’n 260 dagen per jaar. Onderzoekers denken dat het door koude en warme lucht komt die elkaar blijven doorkruizen. Daarnaast zal methaan ook van invloed zijn dat komt van een nabijgelegen olieveld.

5. Bhangarh-fort, India

Een oude ruïne met de naam Bhangarh-fort, de enige plek waar het volgens de Times of India officieel spookt. Tussen zonsondergang en zonsopkomst kom je er ook niet zonder een overheidsvergunning. Er gaan allerlei geruchten over legendes, tovenaars en vloeken.

2.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.