Spookachtige verlaten plekken 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Spookachtige verlaten plekken

Verlaten plekken zijn altijd interessant om te ontdekken. Als een door de mens gebouwde plek leeg komt te staan, en het er oorverdovend stil wordt, dan voelt zo'n plek creepy aan. Van sommige plekken zeggen ze dat het er spookt, reden genoeg om er eens met een drone doorheen te vliegen toch?

Poveglia, het eiland van de dood

Dit Italiaanse eiland kent een rijke, maar trieste geschiedenis. Dit verlaten eiland ligt niet ver van Venetië. Het eiland werd tot 1379 bewoond, maar de bewoners moesten vluchten omdat de Italiaanse regering het wilde gebruiken als verdedigingsvesting in de oorlog van Chioggia. In 1776 werd het eiland een dumpplaats voor pestslachtoffers, daarna werd het tot 1968 gebruikt als asiel voor de geesteszieken. Er zijn ruim 160.000 mensen gestorven op het eiland, men zegt dat het er spookt.

The TSS Duke of Lancaster

Deze stoomboot passagiersschip voer tussen 1956 en 1979 op Europese wateren. in 1979 kwam het schip aan in Noord-Wales, maar door een juridische strijd met de eigenaren van het schip  en de gemeente bleef het schip tot op de dag van vandaag liggen op de plek waar het in 1979 aandokte. Het bedrijf dat verantwoordelijk was voor het schip sloot in 2004 haar deuren, vanaf dat moment ligt het spookschip voor de kust van Wales.

Maunsell-forten

Deze forten, gebouwd op zee, waren in de Tweede wereldoorlog door het Britse leger gebouwd. Ze zijn te vinden voor de Engelse oostkust, in de mondingen van de Theems en de Mersey. Het waren verdedigingswerken, ze moesten de Britse scheepswerven beschermen tegen Duitse bommenwerpers. Deze forten konden hetzelfde functioneren als luchtafweergeschut op het vasteland en was daarmee een prima verdediging tegen de Wehrmacht.

North Wales hospital (Denbigh mental asylum)

https://www.youtube.com/watch?v=BhVIXxadWPc&t=96s

Dit ziekenhuis voor de geesteszieken werd gebouwd in 1848. Oorspronkelijk was er plaats voor 200 patiënten, maar in de helft van de 19e eeuw liepen er maar liefst 1500 patiënten rond in dit ziekenhuis. Door misstanden en gebrek aan zorg werd het ziekenhuis ontbonden en in 1991 leeggehaald. Het staat sindsdien leeg en is populair onder gebruikers van drones. Het gerucht gaat dat het er spookt, er zijn namelijk veel mensen gestorven op die plek.

Tsjernobyl

Op 26 april 1986 vond er in de Oekraïense stad Tsjernobyl een kernramp plaats die tot op de dag van vandaag nog alle tongen losmaakt. Reactor 4 van de kerncentrale in de stad ontplofte. Dit gebeurde in het midden van de nacht. De bewoners van de naastgelegen stad Pripjat waren in diepe slaap. Er kwam een gigantische radioactieve wolk vrij dat vele slachtoffers zou eisen. In de nasleep werden veel mensen en dieren, afkomstig uit de omgeving, geboren met diverse lichamelijke afwijkingen. De kerncentrale ligt momenteel begraven onder een enorme betonnen sarcofaag. Pripjat is volkomen uitgestorven, het gebied is verlaten.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.