De engste Halloween-bestemmingen ter wereld om de griezeligste nacht van het jaar te vieren
Saved Read later
Deel dit bericht

6 plekken voor de ultieme Halloween ervaring

Het is bijna zo ver, 31 oktober: Halloween. In tegenstelling tot wat vele denken komt dit verschrikkelijke horror feest niet uit Amerika maar Ierland. Intussen kom je het feest overal ter wereld tegen in de vorm van sombere herdenking tot wilde feesten in kostuum. Is Halloween jouw favoriete feest? Misschien moet je het dan op een van deze plekken vieren. Wij hebben namelijk eens flink rondgekeken en de beste plekken ter wereld voor een top Halloween op rij gezet.

1: Mexico

Dia de los Meurtos, de dag van de dood is het Halloween feest van Mexico, Latijns Amerika en Spanje. Het feest duurt drie dagen van je raad het al 31 oktober tot 2 november (de officiële Dia de los Meurtos). Tijdens dit feest worden de doden herdacht en de geesten van de overledenen komen deze dag terug naar de aarde om met hun familie en dierbare te zijn.

Bekijk ook:
Op deze 7 objecten rust een vloek

Waar kun je de dag van de dood het beste vieren in Mexico?

Het kleine eiland Janitzio is een uitstekende plek. Er zijn optochten, muziek er is dans. Families komen naar de begraafplaatsen om te zingen en vissers lichten hun boten op met fakkels.

In Oaxaca zijn de marktplaatsen in de dorpen prachtig opgetuigd. Je kunt het houden van de wacht zien bij de verschillende begraafplaatsen en er is een processie (comparsas) waar iedereen zich verkleed als dode.

In Merida, Yucatan maakt men speciale kip klaar, deze eet je “met de geesten van de doden” en in de straten zijn veel feesten en optochten. Ook de begraafplaatsen stromen hier vol.

In het Xcaret attractie park in Riviera Maya geeft een jaarlijks Festival de la Vida y la Muerte (feest van de levende en de doden) zeker ook een zeer goede plek.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 engste spookhotels ter wereld

2: Ierland

Hier komt het feest wat we kennen als Halloween vandaan. Het heet echter ‘Samhain Night'. Het middeleeuwse feest markeert het einde van het oogstseizoen en brengt de kortere dagen van het jaar. De donkere helft (darker half) van het jaar. De doden komen terug naar de levenden en dit onder het genot van grote open vuren (bonfirse).

Het grootste feest is te vinden te Banks of the Foyle Halloween Carnival in Derry City. Van 25 oktober tot 2 november barst het feest hier los. Negen dagen staat de plaats in het teken van carnaval en alles wat griezelig is. Er is een parade, vuurwerk, vuurdansen kortom genoeg om te zien. Er zijn haunted houses, horrorverhalen, workshops, catwalks en een draak safari. Ook horror films ontbreken niet.

Bekijk ook:
5 geheimzinnige, gevaarlijke en bizarre plekken op aarde

3: De Verenigde Staten

Salem, Massachusetts, de stad van de bekende heksenjachten. Angst voor het boze oog en algemene angst voor de zonde maken het een Halloweenfeest om dood voor te gaan. De stads Salem's festival of the dead en The Salems Witches Ball zijn de hoogtepunten van het feest.

New Orleans is een mysterieuze plaats. Voodoo en begraafplaatsen maken het gekostumeerde New Orleans helemaal top voor Halloween. Bezoek het Voodoo muziek festival en vergeet ook het Vampire Ball niet.

Madison, Wisconsin, thuisbasis van de University of Wisconsin–Madison waar een van de meer beruchte Halloween feesten te bezoeken is. Het feest heeft de bijnaam “Freakfest” en het is dan ook een freaky feest.

New York City kan natuurlijk ook niet ontbreken. De stad veranderd in een ware horrorstad met overal evenementen. Voor jong en oud is het een waar feest, naast de cafes zijn ook veel hotels extra griezelig tijdens Halloween. De musea en dierentuinen doen ook mee aan het spektakel en natuurlijk is er ook een prachtige parade. De parade in New York is niet alleen mega leuk, met twee miljoen mensen is het werkelijk een monsterlijke grote parade. Elk jaar kijken er ook nog eens vier miljoen mensen naar deze parade op t.v.

Los Angeles, hier is er tijdens Halloween ook mega veel te beleven. Het entertainment hoofdstad pakt elk jaar groots uit. Er is onder andere een Adults Only Halloween Party en ook hier zie je het Mexicaanse los Meurtos in volle glorie.

Bekijk ook:
13 Filmtips voor Halloween

4: Londen

London Ghost Walk

Bezoek de begraafplaatsen en plekken van beroemde moorden samen met de auteur van Haunted London: Richard Jones. De tocht start op de plek waar Sir William Wallace (de echte Braveheart) ter dood is gebracht in de 14e-eeuw. Ook de kerk waar het spook van Queen Isabelle de ‘she wolf van Frankrijk' rond dwaalt kom je in de tour tegen.

Jack the Ripper Walk

Ga met Donald Rumbelow op pad langs de plekken waar Jack the Ripper toesloeg. De tocht loopt ten einde op de plek waar twee slachtoffers voor het laatst levend zijn gezien de Ten Bells pub!

Ook de London Dungeons zijn natuurlijk fantastisch om met Halloween te bezoeken, en ook de rijtuigen (paard en wagen tour) staan klaar in Richmond Park om van Halloween een perfecte belevenis te maken.

Bekijk ook:
Op deze Nederlandse plekken schijnt het te spoken

5: Roemenië

Dracula’s Halloween Party

Dracula en Halloween dat gaat natuurlijk hand in hand in Roemenië. Bezoek Bran Castle (het toeristen kasteel van Dracula, dit omdat het echte kasteel niet meer dan een ruïne is) en feest er heel de nacht op los in Dracula's huis. Het kasteel gelegen tussen de bergen is een prachtige plek voor Halloween en deze ervaring zal je zeker niet snel vergeten.

Bekijk ook:
Spookachtige verlaten plekken

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.