Halloween films
Saved Read later
Deel dit bericht

13 Filmtips voor Halloween

Met Halloween moet je natuurlijk een spannende film kijken! Maar wat is nou de beste keuze? Geen idee wat je vanavond moet kijken? Geen zorgen, in dit artikel geven we 13 filmtips voor een spannende Halloween-avond!

Halloween

De film Halloween met Halloween kijken, klinkt als een inkoppertje toch? Maar dat is niet eens een slecht idee. In de film slaat de killer Michael Meyers aan het moorden. Een van z'n doelwitten is Laurie Strode, maar die laat zich niet makkelijk te grazen nemen. Overigens zijn er meerdere Halloween-films. De klassieker uit 1978 is natuurlijk de beste aanrader. Wil je liever iets moderner, dan kan je het vervolg uit 2018 wellicht proberen.

Scream

Do you like scary movies? Dan zijn de Scream-films een aanrader voor je! In de film wordt het stadje Woodsboro geplaagd door de seriemoordenaar Ghostface. Klinkt best eng natuurlijk, maar gelukkig is er in deze film ook genoeg ruimte voor de nodige humor.

Psycho

Een andere klassieker die uitermate geschikt is voor Halloween is Psycho van Alfred Hitchcock. Misschien geen klassieke Halloween-film, maar toch best spannend. Een motelbezoekje wordt wel minder aantrekkelijk na het zien van deze film.

The Shining

Maar niet alleen motels kunnen eng zijn. Ook afgelegen hotels kunnen heel spooky zijn; dat bewijst The Shining maar weer. Of is het vooral Jack Nichelson die eng is? Zeg jij het maar. Heb je The Shining al gezien? Probeer dan eens het vervolg: Doctor Sleep.

Get Out

Get Out kan je ook misschien niet een klassieke Halloween-film noemen. Maar hij is wel behoorlijk creepy! En dat gevoel past weer uitstekend bij Halloween. Tip: drink geen thee tijdens de film.

Us

Heb je Get Out al gezien? Dan kan je de film Us eens proberen. Die film komt namelijk van dezelfde makers. In Us heeft iedereen een dubbelganger, en die hebben snode plannen.

Carrie

Een film gebaseerd op een boek van Stephen King kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. In Carrie spelen er geen enge seriemoordenaars mee, maar draait de film om een meisje met speciale krachten. Maar ja, ook die kunnen gevaarlijk zijn. De originele film komt uit 1976, maar er is ook nieuwere versie uit 2013.

The Exorcist

Deze klassieker moet je ook gezien hebben. Dus heb je The Exorcist nog nooit gezien, dan is nu het perfecte moment om daar verandering in te brengen. In de film wordt een jong meisje door een demon bezeten. En dat kan je maar op een manier oplossen: door middel van een exorcisme.

The Conjuring

Zin in een andere film met demonen en priesters. Dan is The Conjuring een echte aanrader voor je. In The Conjuring helpt een echtpaar in de strijd tegen demonen. En ja, dat kan best gevaarlijk (en eng) zijn.

A Nightmare on Elmstreet

Van enge films kan je nachtmerries krijgen, maar gelukkig gaan die altijd weer voorbij. Maar wat als je zelfs niet in je dromen veilig bent. Dat zou pas zuur zijn. Meet: a Nightmare on Elmstreet.

Hocus Pocus

Iets minder spannend, maar daarom niet minder leuk is de film Hocus Pocus. In deze film keren drie heksen uit de middeleeuwen terug in de moderne tijd. En die hebben snode plannen.

The Witches

Een andere film over heksen moet natuurlijk ook genoemd worden: The Witches. In de film wordt een jongen in een muis veranderd, nadat hij per ongeluk terecht komt in een heksenconventie. Als dat maar goed afloopt…

The Outsider

Heb je tijd over en wil je liever een spannende serie bingen? Dan is The Outsider een goede aanrader. In de HBO-serie – gebaseerd op een verhaal van Stephen King – wordt er een brute moord gepleegd. De moord wordt snel opgelost, maar hebben ze wel de juiste verdachte te pakken?

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere spannende films die je kan kijken met Halloween. Heb jij een aanrader die niet op deze lijst staat? Laat het weten in de comments!

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.