Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Heb jij altijd al willen weten hoe Jupiter eruit ziet? Dan kan je maar beter snel de onderstaande video bekijken! Hierin is een animatie van de planeet te zien die door NASA is gemaakt. 

De laatste tijd staat vooral Mars in de schijnwerpers, maar ook andere planeten van ons zonnestelsel worden momenteel onderzocht. Een van die planeten is Jupiter en in juli vloog een ruimtevaartuig van NASA langs deze planeet. Op basis van de metingen van dit voertuig heeft NASA een animatie gemaakt waarin het lijkt alsof je langs Jupiter en een van de 79 manen vliegt:

Bekijk ook:
Quiz: Hoe goed ken je ons zonnestelsel?

Zonnestelsel

Ons zonnestelsel bestaat uit acht planeten, vijf dwergplaneten en 644 manen. Venus en Mars zijn de planeten die “naast” onze aarde liggen en worden daardoor vaker door wetenschappers onderzocht. De andere planeten van ons zonnestelsel zijn Mercurius, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunes. Pluto werd tot 2006 ook als een planeet beschouwd, maar staat nu bekend als een bergplaneet.

Jupiter

Jupiter is – vanaf de zon berekend – de vijfde planeet van ons zonnestelsel. Daarnaast is het tevens de grootste van acht planeten. Hoewel we in de toekomst mogen dromen van een eventueel uitstapje naar Mars, zal de mensheid nooit op het oppervlak van Jupiter lopen. De planeet is namelijk een gasreus beschikt dus niet over een vast oppervlak.

Jupiter heeft 79 erkende manen en daarnaast zwerven er nog honderden andere objecten in een baan rond de planeet. De vier grootste manen van Jupiter heten Ganymedes, Callisto, Io en Europa. De eerstgenoemde maan is in de bovenstaande video te zien.

Voor mensen die Jupiter willen zien is er wel goed nieuws. De planeet is de komende tijd extra goed zichtbaar. Met het blote oog is de planeet al te zien, al kan je de planeet pas echt goed onderscheiden met een verrekijker.

Bekijk ook:
Het rode oog van Jupiter: wat is het en hoe lang is het er nog?

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.