Saved Read later
Deel dit bericht

Op deze Nederlandse plekken schijnt het te spoken

Wereldwijd zijn er veel plekken waar het schijnt te spoken. Nederland kan natuurlijk niet achterblijven en spoken schijnen dus ook hier rond te zwerven. Van oude kastelen tot landhuizen, als je op zoek gaat naar spoken hebben wij een paar top plekken voor je op rij gezet. Op deze Nederlandse plekken schijnt het te spoken:

Het huis van Anne Frank

Het huis van Anne Frank in Amsterdam is misschien wel het meest bekende huis in ons land. Hier schreef Anne haar dagboek en zat ze jaren verstopt op de zolderkamer. Verstopt voor de Duitsers tijdens de tweede wereldoorlog. Het huis was het kantoor van haar vader, helaas is ze uiteindelijk verraden en stierf ze in het concentratiekamp. Ook haar zus en moeder zijn door de Duitsers om het leven gebracht in een van Duitslands vele concentratiekampen.

Tegenwoordig menen veel mensen koude plekken te voelen in het huis. Ze hebben het gevoel bekeken te worden en soms hoort men geluiden uit de kamer waar Anne verstopt heeft gezeten. Als je in de nacht voor het huis staat schijn je zelfs het spook van Anne te kunnen zien, naar buiten kijkend van achter een van de ramen van het huis.

Landgoed Singraven

Landgoed Singraven in Overijssel is ook een goede plek voor je zoektocht naar een spook. Het zestiende eeuwse gebouw huisde ooit Franciscaner nonnen. Een van deze nonnen schijnt levend ingemetseld te zijn in het gebouw. Kort daarna begon het er te spoken. Toen de nieuwe eigenaar introk, schijnt hij op mysterieuze wijzen in brand te zijn gestoken door een olielamp. Vele denken dat de ingemetselde non nog steeds in het gebouw rondspookt.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is een Kasteel in de provincie Limburg. In het Kasteel schijnt een spook rond te spoken, de blauwe vrouw. Haar echte naam was Anna Catherina en op 5 november 1760 is ze er overleden. Mensen zeggen dat ze op zoek is naar haar twee kinderen welke beide op jonge leeftijd omgekomen zijn. De lichamen van haar kinderen zijn zonder haar weten begraven in de muren van het Kasteel.

Kasteel Waardenburg

Kasteel Waardenburg in Gelderland is ook een plek waar het spookt. Het Kasteel schijnt zelfs een van de meest spook actieve plekken in ons land te zijn. Mensen voelden dat ze bekeken worden, horen voetstappen en fluisteren. Soms zien ze ook een van de spoken en voelen ze onverklaard een koude plek.

In de middeleeuwen schijnen er tovenaars gewoond te hebben in het kasteel. Deze zouden een pact met de duivel hebben gesloten, ze zouden zeven jaar alles kunnen doen wat ze wilden waarna de duivel hun ziel zou krijgen. Er schijnen zelfs nog steeds twee mysterieuze bloedvlekken op de muren te zitten welke tot op de dag van vandaag niet verwijderd kunnen worden.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Blokhuispoort

Blokhuispoort in Leeuwarden is ook een plek waar het spookt. Het gebouw was in 1499 gebouwd als citadel. Vervolgens uitgebouwd tot fort en uiteindelijk een gerechtsgebouw met executieplaats. Van 1580 tot 2007 is het een gevangenis geweest om het nog net wat enger te maken.

Tegenwoordig kan je er bedrijfsruimte huren is er een museum, een restaurant en een bibliotheek. Mensen zien er dingen bewegen, schaduwen van mensen, deuren sluiten uit zichzelf en sloten klikken er open. Sommige mensen horen zelfs stemmen en geven aan het gevoel te hebben dat iemand hun aanraakt. Natuurlijk zijn er ook voetstappen te horen, van de spoken!

Huis Binnenveld

Huis Binnenveld is een rijksmonument in Huissen, Gelderland. Het staat echter bekend als het spookhuis van Huissen. Tijdens het gevecht om Arnhem in de tweede wereldoorlog stond het huis in de vuurlinie. Reden genoeg voor mensen om te geloven dat het er spookt. Of de spoken overleden soldaten van de geallieerden of Duitsers zijn is niet bekend, misschien zijn het wel de spoken van omgekomen burgers welke rond spoken in en om het huis.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.