7 giftigste dieren ter wereld 9
Saved Read later
Deel dit bericht

7 giftigste dieren ter wereld

Als je op vakantie bent dan wil je genieten van alles wat het land te bieden heeft. Een ritje op een kameel, een wandeling door de jungle of snorkelen in een koraalrif. Maar er wonen dieren op deze plekken die jou liever zien gaan dan komen, en jij wilt ze absoluut niet tegenkomen, want het kan je dood betekenen. Hieronder lees je de 7 giftigste dieren ter wereld.

Braziliaanse zwerfspin

7 giftigste dieren ter wereld 16

Deze spin wil je niet tegenkomen. De Braziliaanse zwerfspin is uiterst giftig. Hij wordt ook wel de bananenspin genoemd. Deze killer-spin heeft de meeste menselijke doden op zijn naam staan. Dit insect komt voor in Australië, Oost-Azië en Zuid en Midden-Amerika.

Bekijk ook:
De 10 meest giftige slangen ter wereld

Steenvis

7 giftigste dieren ter wereld 17

Snorkelen in een koraalrif is prachtig, maar je moet goed uitkijken waar je op stapt. De steenvis is niet alleen lelijk en goed gecamoufleerd, maar ook erg giftig. Als je erop stapt dan schreeuw je het uit van de pijn en zal je sterven als je niet op tijd wordt behandeld.

Pijlgifkikker

7 giftigste dieren ter wereld 18

Deze kikker is prachtig van kleur, maar dat is hij niet om je dag op te fleuren. Het is een waarschuwing. Dit kleine kikkertje heeft genoeg gif om zeker 10 mensen te doden. Inheemse stammen gebruiken het om hun pijlen giftig te maken, en ze likken de kikkers als ze stoned willen worden. Een veelzijdig beestje dus.

Bekijk ook:
Top 10 meest giftige paddenstoelen ter wereld

Kogelvis

 

Dit visje lijkt in de eerste instantie onschuldig, totdat er gevaar dreigt en hij zichzelf opblaast. Dan wordt hij een ronde bal met giftige stekels waar je niet aan wilt zitten. Het gif van deze vis is dodelijk. De meeste slachtoffers vallen echter niet in het water maar in Aziatische restaurants. De vis is in deze landen een lekkernij, maar uiterst dodelijk als het niet goed is klaargemaakt.

Koningscobra

7 giftigste dieren ter wereld 19

De Koningscobra is een slang die wel 5,5 meter kan worden. De beet van dit dier kan zonder moeite een mens doden. De slang is schuw, maar zal zonder twijfelen een straal gif in je gezicht spugen en je enkels volpompen met het dodelijke goedje als je hem in het nauw drijft. Een wandeltocht in Zuidoost-Azië is dus niet zonder gevaar.

Inlandtaipan

7 giftigste dieren ter wereld 20

Wederom staat er een slang in dit lijstje. De Inlandtaipan is de meest giftige slang ter wereld. De beet van dit dier kan makkelijk 100 mensen naar de eeuwige jachtvelden brengen. Als je bent gebeten door dit dier dan heb je maximaal 45 minuten om een antistof in te nemen, anders is het gebeurt met je. Het beest wordt zelden waargenomen, wat misschien maar beter is ook.

Bekijk ook:
De gevaarlijkste dieren in Nederland

Dooskwal

7 giftigste dieren ter wereld 21

De dooskwal ziet er misschien onschuldig uit, maar dat is hij absoluut niet. Er zijn wereldwijd ruim 5000 gevallen bekend van dodelijke slachtoffers. Als je wordt geprikt door dit beestje dan sterf je niet onmiddellijk. Door de extreme pijn ben je simpelweg niet meer in staat om de kust te halen, waardoor je verdrinkt.  

Bekijk ook:
Alles wat je wilt weten over de jachtkrabspin

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.