in , ,

OMGOMG CoolCool

Wetenschappers ontdekken Godzilla wesp die onderwater duikt

Hopelijk kom je die niet tegen tijdens het zwemmen!

Wetenschappers hebben een nieuwe wespensoort ontdekt: de Godzilla wesp. 

We zijn het er allemaal wel mee eens dat dit niet bepaald een topjaar is. Met een nieuwe ontdekking van Japanse wetenschappers hebben we nog een reden waarom we 2020 snel willen vergeten. Wetenschappers uit Osaka hebben namelijk een nieuwe wespensoort ontdekt die onderwater kan duiken.

Godzilla wesp

De nieuwe wespensoort is vernoemd naar het sci-fi monster Godzilla. De wetenschappers uit Osaka wilden een ode brengen aan dit Japanse monster. En tevens is het vrij geschikte naam, omdat het Godzilla-universum ook een wespachtig monster bevat genaamd Mothra.

De Godzilla wesp is iets anders dan veel andere wespen. Dit soort is namelijk fan van water. Er zijn wel een paar andere wespensoorten die kunnen zwemmen, maar de Godzilla wesp is de eerste van zijn soort die ook kan duiken.

Bekijk ook:
10 mensen met extreem veel geluk

De Godzilla wesp gaat in het water namelijk op zoek naar rupsen die onderwater leven. De wesp duikt onderwater om jacht te maken op deze rupsen. Dit doet de wesp echter niet om te eten, maar om zich voor te planten. Als ze een rups te pakken heeft, injecteert ze haar eitjes in het lichaam. Dan laat ze de rups weer los in het water. De eitjes van de wesp blijven in de rups zitten totdat ze veranderen in larven. Die gebruiken de rups vervolgens voor voeding; zij eten het lichaam van binnenuit op totdat ze volgroeid zijn. Klinkt smakelijk, toch?

In Nederland hoeven we ons nog gelukkig geen zorgen te maken over deze nieuwe wespensoort. Tot op het heden is de Godzilla wesp alleen nog maar in Japan gevonden. Dus je kan lekker gaan zwemmen, tenzij je in de buurt bent van Osaka..

Meer over dit onderwerp

Vond je dit een interessant artikel? Dan hebben we nog enkele andere aanraders voor je:

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

oude man mishandeld zeeland

71-jarige man mishandeld bij verkeersruzie Zeeland

Is er buitenaards leven op Venus?