Met deze 6 baantjes kun je extra geld verdienen

0 Shares

Als je wat extra geld nodig hebt, of een leuke tweede baan naast je huidige baan wilt doen, dan is dit artikel wat voor jou. Met de zes ‘side hustles’ die we hieronder beschrijven kun je mooi wat extra geld verdienen, en ervaring opdoen voor als je jouw huidige baan spuugzat bent. Misschien vind je wel een nieuwe en leuke carrière!

Extra geld verdienen met een bijverdienste

Als je al langer met het idee speelt om wat anders te gaan doen dan moet je stappen ondernemen. Veel mensen hebben een excuus als je aan ze vraagt waarom ze hun dromen niet najagen. ‘Ik kan niet stoppen met mijn werk, want ik moet de huur betalen’ is de meest gebruikte. En daar hebben ze een punt. Je kunt niet per direct stoppen met je baan als je geen extra geld hebt, want de rekeningen blijven nu eenmaal komen.

Maar je kunt wel investeren in jezelf. Doe een cursus na je werk, of neem een bijbaantje om ervaring op te doen. Misschien wil je daarna wel voor jezelf beginnen? Of in een hele andere beroepstak gaan werken? Als je jouw huidige baan echt zat bent, dan moet je ermee stoppen. Of je moet een pad voor jezelf creëren dat leidt naar de toekomst die je het liefste wilt, door middel van een cursus of bijbaantje.

Bekijk ook:
Wat heb je nodig om te starten als ondernemer?

extra geld wolf of wallstreet

Extra geld en ervaring

Als je alleen extra geld wilt verdienen naast je huidige baan dan moet je iets zoeken wat je kunt doen buiten jouw reguliere werktijden om. Als we even uitgaan van een 9 tot 5 baan, dan zijn de onderstaande beroepen misschien iets voor jou. We hebben er 6 op een rijtje gezet. Als je weet wat je echt graag wilt dan ga je ervoor, verspil geen kostbare tijd, en wie weet, hou je er een compleet nieuwe toekomst aan over.

1. Auto chauffeur

Je moet er wel even een taxi-cursus voor doen, maar daarna kun je aan de slag als chauffeur. Er zijn verschillende apps waarmee je zelfstandig als taxichauffeur kunt werken, zoals Uber. Een paar uurtjes rondrijden in je eigen tijd en je hebt zo wat extra geld op de bank.

extra geld chauffeur

2. Copywriter

Als je goed kunt schrijven, en de Nederlandse taal goed beheerst, dan kun je in je vrije tijd wat extra geld verdienen als copywriter. Jij wordt dan ingehuurd om voor websites of andere doeleinden te schrijven. Dit kun je makkelijk in de avonduren of in het weekend doen.

Bekijk ook:
Verdubbeling van de hypotheekrente

3. Bijles geven

Als je goed bent in een bepaald vak, of bijvoorbeeld goed piano kunt spelen, dan is het geven van bijles een goed idee. Ook dit kun je makkelijk in je vrije uren na je werk inplannen. Je kunt met het geven van bijles lekker wat extra geld verdienen.

extra geld bijles

4. Pakketbezorger

Met het bezorgen van pakketjes na je werk kun je ook lekker bijverdienen. Vooral in de tijd waarin de webshops uit de grond schieten, is daar altijd werk in te vinden en je hebt er alleen een rijbewijs voor nodig. Dit flexibele baantje is vooral leuk in de zomer en de lente.

5. Personal trainer

Als je affiniteit met sport hebt en bereid bent om een cursus personal trainer te worden, dan is dit misschien een mooie carrièreswitch voor jou. Je kunt in ieder geval alvast een klantenkring opbouwen die je in de plaatselijke sportschool de fijne kneepjes van het sporten bijbrengt.

extra geld personal trainer

6. Schoonmaken

Het is niet het favoriete baantje van iedereen, maar je kunt er wel wat extra geld mee verdienen in je vrije uren. Schoonmaken bij particulieren en bedrijven levert altijd extra geld op. Misschien kun je later wel je eigen schoonmaakbedrijf starten!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

132
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.