Wat is een kantoorruimte die bij jouw bedrijf past? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is een kantoorruimte die bij jouw bedrijf past?

Het vinden van een geschikte kantoorruimte is voor veel ondernemers een uitdaging. De locatie moet naar wens zijn, de kantoorruimte moet betaalbaar zijn en het kantoor moet groot genoeg zijn. Een ander belangrijk punt is dat de kantoorruimte bij je bedrijf moet passen.

Ben je met je bedrijf in het vastgoed actief? Dan zou je een kantoorruimte moeten hebben die aansluit op je bedrijf. Dit kantoor zou bijvoorbeeld in de stad gevestigd moeten zijn waarin je zelf ook actief bent. Ben je met je bedrijf in de e-commerce wereld actief? Dan zou de locatie minder belangrijk zijn, maar zou bijvoorbeeld de digitale infrastructuur perfect moeten zijn.

Stel onderstaande vragen aan jezelf om de perfecte kantoorruimte te vinden.

Wil je de kantoorruimte huren of kopen?

Kantoorruimte huren of kantoorruimte kopen; het is één van de eerste keuzes die je moet maken. Het huren van een kantoorpand brengt veel voordelen met zich mee, maar dit geldt ook voor het kopen van het kantoor. Je zou daarom voor jezelf een goede afweging moeten maken.

Kijk hierbij naar de kosten, naar de risico’s en naar de lange termijn. Verwacht je met je bedrijf heel wat jaren op één vaste plek te blijven? Dan kun je ervoor kiezen om een bedrijfspand te kopen. Mocht je vooral behoefte aan flexibiliteit hebben, is het huren van een kantoorpand verstandiger.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Wat voor pand is passend voor je bedrijf?

Uiteraard moet je ook goed kijken naar het soort pand. Wil je per sé je eigen bedrijfspand hebben? Wil je je vestigen in een zogeheten business center? Of geef je de voorkeur aan een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw? Dit zijn slechts enkele van de mogelijkheden die je op dit moment hebt.

Je kantoorruimte moet uiteindelijk vooral functioneel zijn. Je hebt echter ook te maken met een bepaald beeld dat je naar je klanten uit wilt stralen. Probeer op deze gebieden dan ook de juiste balans te vinden.

Wat is een kantoorruimte die bij jouw bedrijf past? 14

Waar moet de kantoorruimte gevestigd zijn?

Zoals eerder al aangegeven, zou je goed naar de locatie van het kantoor moeten kijken. Wil je een kantoor in een grote stad hebben? Of geef je toch de voorkeur aan een kantoorruimte in een kleinere stad? De keuze is volledig aan jou.

Gaat je voorkeur uit naar bijvoorbeeld kantoorruimte Amsterdam? Houd dan rekening met behoorlijk hoge kosten. Tevens moet je hierbij rekening houden met enkele praktische zaken:

  • Is het voor klanten makkelijk om je kantoor te bezoeken? Hoe zit het bijvoorbeeld met de bereikbaarheid en met het parkeren van auto’s?
  • Kunnen je werknemers makkelijk bij de kantoorruimte komen? Mocht je werknemers aannemen die iets verder weg wonen, is het wel zo wenselijk als zij hun auto makkelijk kunnen parkeren.
Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Bij de locatie moet je dus naar tal van factoren kijken. De kosten, allerlei praktische zaken en je eigen gevoel. Heb je het gevoel dat je bedrijf thuishoort in een grote stad, zoals Amsterdam? Dan is het verstandig om dit gevoel te volgen.

Wat is je maximale budget?

Ongeacht of je een kantoorruimte gaat huren of kopen, moet je met je budget rekening houden. Dit budget moet je op je huidige situatie afstemmen, maar óók op de toekomst. Mochten alle signalen op groen staan dat je met je bedrijf flink gaat groeien, kun je hier rekening mee houden voor je nieuwe kantoorruimte.

Maar, reken je niet rijk. Ondernemen gaat immers gepaard met risico’s. Maak daarom uitgebreide analyses voor jezelf en laat je eventueel door specialisten informeren.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.