De beste tips voor het schoonhouden van je werkplek 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips voor het schoonhouden van je werkplek

Werk je graag in een schone en nette omgeving? Dan ben je niet de enige. Veel mensen raken afgeleid van rommel op het bureau, van rommel rondom het bureau of bijvoorbeeld van een vieze werkvloer. Om de werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken, zou je dus met enige regelmaat je werkplek schoon moeten houden. Maar, hoe doe je dit nou op de beste manier?

Maak onderling afspraken

De beste (en goedkoopste) tip is om goede afspraken met je collega’s te maken. Enkele voorbeelden van afspraken vind je in onderstaand rijtje:

  • Collega X maakt in week Y de bureaus schoon en stofzuigt de vloer even netjes.
  • Elke collega ruimt de gemeenschappelijke keuken bij gebruik op
  • Alle etensresten, zoals banenschillen, worden direct weggegooid

Maak een vast schema

Wil je het schoonmaken van je kantoorpand liever niet uitbesteden? Dan is het aan te raden om een vast schema te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat elke collega een bepaalde taak toegewezen krijgt. Zie er vervolgens op toe dat deze taken daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Huur een schoonmaker in

Wat vind je van bovenstaande tips? De ervaring leert dat deze tips er op papier geweldig uitzien, maar in de praktijk op veel weerstand gaan stuiten. Dit komt omdat bijvoorbeeld veel mensen hun werk uit willen voeren en zich niet bezig willen houden met het schoonhouden van de werkplek.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Daarnaast zijn er ook veel mensen die voortdurend onderweg zijn. Zij rijden van klant naar klant en zijn niet al te veel tijd op het kantoor. Moeten zij in die korte periode dan het kantoor schoonmaken? Dat klinkt én is uiteraard niet ideaal.

Om je werkplek perfect schoon te houden, kun je veel beter een schoonmaker inhuren. Als je een schoonmaker inhuurt, geniet je van de nodige voordelen:

  • Het kantoor wordt perfect schoongemaakt. Een schoonmaker weet immers precies hoe bepaalde onderdelen en oppervlakten schoongemaakt moeten worden. Bovendien zijn de schoonmakers simpelweg goed in hun werk.
  • Iedereen kan zich op zijn/haar taken richten. Zoals hierboven al gesteld, vindt niemand het leuk om bepaalde taken tijdens het werk uit te voeren. Of beter gezegd: taken uit te voeren die buiten het reguliere takenpakket vallen. Door een schoonmaker in te huren, zorg je ervoor dat iedereen zich op zijn/haar taken kan richten.
  • Schoonmaakbedrijven zijn flexibel. Heb jij het liefste dat aan het einde van de werkdag het kantoor schoongemaakt wordt? Daar kun je voor aankloppen bij een schoonmaakbedrijf. De meeste schoonmaakbedrijven werken ook nog ’s avonds of juist ’s ochtends vroeg. Met een goede schoonmaker geniet je in ieder geval van de gewenste flexibiliteit.
  • Kosten zijn goed te budgetteren. Uiteraard is het inhuren van een schoonmaker niet gratis. Feit is wel dat je de kosten goed kunt budgetteren en dat deze kosten meer dan de moeite waard zijn. Door bovenstaande voordelen kunnen je werknemers immers een stuk beter functioneren.
Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Zorg voor bewustwording bij de werknemers

Op de werkvloer is enige bewustwording wenselijk. Zie je een collega zijn/haar etensresten niet opeten? Zeg even tegen hem/haar dat dit gewoon opgeruimd moet worden. Door hier met elkaar op te letten, wordt de werkplek al vanzelf een stuk netter. En daarmee  ook een stuk hygiënischer. Dit komt het comfort en het plezier op de werkvloer alleen maar ten goede.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.