Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels 14
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Een eigen McDonald’s beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

Het is iets waar een groot deel van de kinderen (en volwassenen) weleens aan hebben gedacht: Het runnen van je eigen McDonald’s. Voor sommige ondernemers is dit allang geen verre droom meer, maar zijn zij de eigenaar van hun eigen wereldberoemde restaurant. Maar wat zijn nu precies de regels en de cijfers achter het starten van een eigen McDonald’s? Wij zochten het voor je uit.

Franchisen

McDonald’s werkt voor hun restaurants met een franchise-constructie. Dit betekent dat zij de restaurants niet zelf in beheer hebben, maar dit overlaten aan een ondernemer. Deze ondernemer moet uiteraard wel aan de spelregels en uitstraling van McDonald’s voldoen. De kleuren, logo’s, werkkleding, de inrichting van het restaurant en natuurlijk het eten zelf: Aan alles moet worden voldaan zoals McDonald’s het voor ogen heeft.

De eigenaar van het restaurant is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Denk aan het aannemen van personeel, de financiën en een goede afhandeling van klanten. Het is dus zeker niet zo dat het grote Amerikaanse bedrijf alles bepaalt, maar regels en eisen zijn er natuurlijk wel.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom de vegetarische McKroket absoluut niet te vreten is

Waar moet je aan voldoen voor het starten van een McDonald’s?

McDonald’s is vrij open in het aantrekken van nieuwe ondernemers om een van hun restaurants draaiende te houden. Zo is het als franchisenemer een vereiste dat je enige ervaring hebt in het opzetten en begeleiden van teams. Ook hechten ze veel waarde aan goede communicatie en leiderschapsvaardigheden.

Franchisenemers moeten kunnen omgaan met medewerkers van alle leeftijden, ieder vaak met hun eigen culturele achtergrond. McDonald’s is nu eenmaal een afspiegeling van de lokale maatschappij, en het imago dat iedereen welkom is wil het bedrijf natuurlijk graag behouden.

Opvallend is wel dat het geen vereiste is dat de franchisenemer ervaring heeft in de horeca, of al eerder een eigen bedrijf heeft gehad. Handig is het natuurlijk wel, maar ook zonder deze punten kan je dus ‘gewoon’ een McDonald’s opstarten.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

De belangrijkste eisen

Kan iedereen dan zomaar een McDonald’s beginnen? Nee, dat natuurlijk niet. Het bedrijf laat overkomen als een open procedure waarbij het voor iedereen lijkt weggelegd, maar de belangrijkste eisen maken het voor veel mensen een nagenoeg onbereikbare droom.

Zo moet je de mogelijkheid hebben om een vrij eigen vermogen te investeren van tussen de € 250.000,- en € 500.000,-. Ook moet je kunnen verhuizen naar een locatie in de buurt van jouw restaurant en op eigen kosten een uitgebreid trainingsprogramma volgen van negen tot twaalf maanden om zo de benodigde vaardigheden te leren.

Ook heb je (vanzelfsprekend) een Verklaing Omtrent het Gedrag nodig en zal er een strenge financiële controle plaatsvinden.

Wie het trainingsprogramma heeft afgerond en aan alle eisen voldoet is bovendien nog lang niet zeker van zijn of haar eigen restaurant. Na het programma kom je namelijk op een lijst te staan met mogelijke franchisenemers waar McDonald’s contact mee op kan nemen wanneer er een restaurant beschikbaar komt.

Voor veel mensen zal het runnen van hun eigen McDonald’s dan ook waarschijnlijk bij een droom blijven. Al bewijzen de huidige Nederlandse McDonald’s-eigenaren dat niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland zelfs de meest uitdagende dromen werkelijkheid kunnen worden!

Poll Heb jij er weleens aan gedacht een eigen restaurant te beginnen?

Ja, dit lijkt me heel leuk39.5%
Nee, misschien later nog21.1%
Nee, dit is niks voor mij39.5%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

275

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.