vegetarische McKroket
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is de reden waarom de vegetarische McKroket absoluut niet te vreten is

De vegetarische McKroket is trending, maar dat heeft een discutabele reden. Deze nieuwe snack van McDonald's is namelijk niet te vreten. Volgens mensen die hem hebben geprobeerd is de vegetarische versie van deze klassieker niets meer dan een stuk karton waar je kotsmisselijk van wordt. Niet zozeer omdat de smaak van deze ‘Meatless McKroket’ te ranzig voor woorden is, maar ook omdat het hele vegetarische gebeuren tegenwoordig letterlijk in je strot wordt geramd. De reacties op social media zijn niet mals.

De vegetarische versie van een klassieker

De eerste vestiging van McDonald’s opende in 1971 zijn deuren in Zaandam. Naast de Big Mac en de klassieke hamburger stond er toen al een oerhollands broodje op het menu: de McKroket. Hij verdween jarenlang van de lijst, maar werd in 1999 weer geïntroduceerd, waarna de populariteit alleen maar toenam. Het recept bleef tot voor kort onveranderd: een broodje met een kroketschijf en een dot mosterd. Simpel, maar geniaal in zijn eenvoud.

Nu er steeds meer vegans en andere planteneters in het straatbeeld verschijnen lijkt het alsof restaurants zich genoodzaakt voelen om van iedereen een vegetariër te maken. Voor een fastfoodketen als McDonalds is dat lastig, want de meeste burgers bevatten mals rundvlees. Ze doen wel een duit in het zakje door de McKroket om te toveren in een ‘veggie-variant’. En dat moet je niet flikken bij de inwoners van ons kikkerlandje, want dan verpest je een smaakvolle traditie.

vegetarische mckroket

Reacties op de vegetarische McKroket

Fans van de originele McKroket (waar honderd procent rundvlees in zit) schreeuwen moord en brand over de nieuwe samenstelling van deze klassieker. De meeste mensen zijn het erover eens dat de Meatless McKroket niet te vreten is. Vooral opiniemaker Rutger van den Noort spuwt zijn gal op social media over het broodje. Volgens hem wordt de veggie-variant aan mensen opgedrongen, iets wat in dit geval niet helemaal onwaar is.

Bezoekers van McDonald’s zijn de laatste tijd sowieso al niet te spreken over de fastfoodketen. De prijzen zijn de afgelopen maanden flink gestegen. Een euroknaller behoort tot het verleden, voor een hamburger betaal je nu € 1,60 en voor een McKroket maar liefst € 3,50. Als laatstgenoemde voor die prijs ook nog eens naar een pizzadoos smaakt, dan kun je maar beter naar een all-you-can-eat restaurant gaan.

Poll Ga je de Vegetarische McKroket proberen?

Ja14.3%
Nee85.7%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.