McFlurry zonder deksel 14
Saved Read later
Deel dit bericht

McFlurry zonder deksel

Er moet in Europa minder plastic worden gebruikt en meer worden gerecyled. Dat is het doel van een innovatie programma dat door McDonald's is opgezet.

Onderdeel van het zogenoemde platform Better M is een nieuwe verpakking zonder deksel voor de McFlurry.  Die wordt in heel Europa ingevoerd, dus ook in de 250 restaurants in Nederland. Verder worden onder meer alternatieven voor de plastic McFlurry-lepel getest en wordt geëxperimenteerd met een nieuw papieren rietje.

McDonald's feiten op een rijtje

  • 37.000 restaurants wereldwijd
  • in>100 landen
  • 69 mln gasten per dag
  • 1.100 ton besparing door deksels op basis van vezels
  • 1.200 ton plastic besparen door McFlurry zonder deksel
  • in 2025 alleen nog verpakkingen van gerecycled, hernieuwbaar of gecertificeerd materiaal,

Omgang met afval

Het afval wordt door McDonalds ingezameld in zes deelstromen: zacht plastic, PET-flessen, restafval, frituurolie, karton en verspil. Alle deelstromen worden gescheiden ingezameld door een speciaal hiervoor ontwikkeld voertuig volgens het one-stop-principe: alles wordt in één vrachtwagen in één keer opgehaald. Dat principe van afval ophalen is uniek. Meerdere malen per week halen de groene McDonald’s vrachtwagens het afval gescheiden op bij de restaurants.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

Op weg

Er is al veel gebeurd. In Nederland zijn in de zomer de ballonnen in het Happy Meal al vervangen door maskertjes van gerecycled papier. Verder zijn meerdere restaurants bezig met testen op het gebied van duurzaamheid. Zo bieden ze dekseltjes alleen op verzoek aan en hebben ze herbruikbare koffiebekers. Ook zegt McDonald's verder te werken aan verduurzaming van voorverpakte producten, zoals sap- en smoothie flesjes die zijn gemaakt van 100 procent gerecycled plastic.

De toekomst

Alle productverpakkingen die McDonald’s in zijn restaurants gebruikt,moeten in 2025 zijn gemaakt van hernieuwbare, gerecyclede of gecertificeerde materialen. Ook wil de fastfoodketen recycling van de productverpakkingen in zijn restaurants mogelijk maken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.