in ,

McDonald’s komt met eigen vleesvervangers met de naam McPlant

De nieuwe variant zal in 2021 in het restaurant verschijnen

mcdonalds mcplant vleesvervanger

Volgens McDonald’s is er veel vraag naar vleesvervangers, daarom proberen zij dit gat nu te dichten. McDonald’s zal zelf vleesvervangers gaan ontwikkelen. Er worden onder meer imitaties van kip en vlees voor de ontbijtbroodjes gemaakt. De productlijn zal de naam McPlant krijgen. Het is nog niet bekend of deze variant binnenkort in Nederland te proeven is.

McDonald’s McPlant

Er wordt verwacht dat we de eerste burgers met vleesvervangers in 2021 kunnen eten. De namen van de landen waar deze als eerste zullen verschijnen zijn nog niet bekend gemaakt. Het zelf produceren van vleesvervangers heeft voor een koersval gezorgd van het aandeel van Beyond Meat. De koers daalde tot maar liefst 7,5% op de beurs in New York. Bedrijven die vleesvervangers produceren zijn al langere tijd aan het proberen om hun producten bij de McDonald’s te krijgen. Beyond Meat is verkrijgbaar bij onder andere Subway. Een concurrent, Impossible Foods, is beschikbaar bij de vegan Whopper van Burger King.

Bekijk ook:
Het conflict tussen Israël en Palestina, hoe is het ontstaan?

Waarom zou je vleesvervangers eten?

Een van de grootste redenen voor mensen om vleesvervangers te eten is het dierenwelzijn. Mensen vinden het steeds belangrijker dat dieren onder normale omstandigheden kunnen leven, ook wanneer zij gekweekt zijn voor de slacht. Daarnaast kiezen mensen hier ook voor uit milieuoverwegingen. Het produceren van vlees kost veel voedingsstoffen en zorgt voor veel broeikasgassen.

De gezondheid van onszelf is ook een belangrijke reden voor velen. Nu is het natuurlijk niet zo dat vlees ongezond is. Het tegendeel zelfs. Vlees bevat veel goede voedingsstoffen. Toch heeft vlees een hoog cholesterol- en vetgehalte wat voor sommigen nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Het kan dus best zo zijn dat een dokter jou zal aanraden om vleesvervangers te eten, en dat heeft dan niets met jouw eigen keuze te maken.

Dan hebben we nog een hele kleine groep mensen die graag vleesvervangers gebruiken om het voedseltekort niet aan hunzelf te verwijten. In Nederland hebben we hier geen last van, maar wereldwijd zijn er flinke voedseltekorten. Nu is het een feit dat de dieren in de bio-industrie meer eten dan zij opleveren in vlees. Dat voedsel zou efficiënter gebruikt kunnen worden om mensen te voeden.

Bekijk ook:
Ursula von der Leyen diep vernederd in Turkije

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verdwijnt cash geld uit onze samenleving

Verdwijnt cash geld uit onze samenleving?

is homoseksualiteit natuurlijk?

Is homoseksualiteit natuurlijk?