in

LOLLOL

Welk Happy Meal speeltje was populair in jouw jeugd?

Je kunt er vast een paar herkennen

Iedereen kent het. De Happy Meal van McDonalds. Maar welk speeltje was populair in jouw jeugd? We hebben de meest populaire speeltjes maar gewoon even voor je op een rijtje gezet. Van 1986 tot 2010. Herken jij ze nog?

1986 – Vliegende Schotels

In 1986 kwamen de eerste Happy Meals met speeltjes uit. Hiervoor was het voornamelijk het doosje dat een Happy Meal een Happy Meal maakte. De allereerste speeltjes waren de vliegende schotels. Als je er nog eentje hebt, bewaar hem dan goed. Ze zijn namelijk behoorlijk zeldzaam!

1987 – De McDonaldland band

Deze plastic speeltjes verschenen na de UFO’s. Een stukje plastic waar wel muziek in zat. Lekker je ouders de hele dag irriteren met dat vreselijke geluid.

1988 – Muppet babies

Na de muziekinstrumenten van de McDonaldland band kwamen de Muppet baby’s uit in het Happy Meal. Schattig toch?

1989 – Turbo Macs

In 1989 kwam McDonalds met een ander speeltje in haar Happy Meals. De Turbo Macs. Deze racewagentjes waren werkelijk overal te zien en werden gebruikt om flink mee rond te scheuren. Wellicht heb jij er zelfs nog wel een thuis?

1990 – Design-O-Saurs

In 1990 kwam McDonalds met dino’s in het Happy Meal. Schattig zijn ze zeker!

1991 – Connect-A-Cars

De Connect-A-Cars kwamen uit in het jaar 1991. De auto’s zijn aan elkaar vast te maken en vervolgens kun je rondrijden met onder andere Ronald McDonald.

1992 – Happy Food Rockers

De Happy Food Rockers waren een fantastische vondst van McDonalds. Je favoriete snack kreeg ineens een gezicht en was ontzettend cool door zijn rocklook.

Lees ook:
Vier gerechten uit het westen waar je voor weg vlucht

1993 – Happy Meal Band

Maar McDonalds gaat nog even door met haar eigen figuurtjes. In 1993 lanceert het bedrijf de ‘Happy Meal Band’. Een band met alle vertrouwde figuurtjes uit het Happy Meal. Natuurlijk onder leiding van Ronald McDonald.

1994 – Asterix en Obelix

Het jaar 1994 was een goed jaar wat Happy Meals betreft. Met verschillende Disney-speeltjes die kunnen bewegen tot Flintstone speeltjes en de eigen figuurtjes. Maar ook ging iedereen naar de McDonalds voor de Asterix en Obelix speeltjes.

1995 – Hot Wheels & Barbie

In 1995 begint McDonalds zich ook iets meer op het verschil tussen de geslachten te richten. De Amerikaanse fastfoodketen houdt verschillende acties tegelijk waarbij je aan moet geven of je een cadeautje voor een jongen of een meisje wilt.

1996 – Robin & Batman Fietsset

In 1996 kon je je eigen fiets omtoveren in de Batmobiel! Met verschillende dingen voor op het stuur was jij absoluut Batman hem zelf!

1997 – 101 Dalmatiërs

Begin 1997 kwam de re-make van 101 Dalmatiërs uit in België en Nederland. Daarom kreeg je bij je Happy Meal een dalmatiër. Natuurlijk met als hoofddoel dat ook jij met je ouders snel de film zou gaan bekijken. Hoeveel heb jij er van gespaard?

1998 – The Little Mermaid

1998 was ook weer een fantastisch jaar voor het Happy Meal. Er zijn tal van leuke speeltjes geweest. Van Winnie de Pooh tot Mulan en van dierentuindieren tot De Smurfen. Maar ook de poppetjes van De Kleine Zeemeermin werden keihard gespaard.

Lees ook:
Bak je eigen brood, simpel en snel

1999 – Snoopy

In 1999 lanceert McDonalds maar liefst dertig verschillende Snoopy’s voor het Happy Meal. Ze zijn meteen een enorme hit. Maar hoeveel heb jij er weten te bemachtigen?

2000 – Furby

Nadat Furby wordt gelanceerd in de kerstperiode van 1998 en het een enorme hit blijkt te zijn kan McDonalds niet achterblijven. In 2000 zitten er voor het eerst mini-Furby’s in het Happy Meal. En eerlijk is eerlijk, die zijn in verhouding écht een goedkoper.

2001 – Robo-Chi

Ook McDonalds gaat met haar Happy Meals met de tijd mee. In 2001 kun je een robothuisdier krijgen bij je Happy Meal. Een Robo-chi. Honden, katten en nog veel meer huisdieren zijn te krijgen.

2002 – Lilo & Stitch

In 2002 is Lilo & Stitch ontzettend populair. En natuurlijk springt McDonalds hier weer aardig op in. Je kunt tal van karakters uit de film verzamelen. Heb je nog een Stitch liggen? Bewaar die dan goed. Ze zijn vrij zeldzaam!

2003 – Finding Nemo baby’s

In de laatste maanden van het jaar komt de film Finding Nemo uit in Nederland en België. Natuurlijk kan de McDonalds niet achterblijven en worden er gelijktijdig Finding Nemo baby’s voor het Happy Meal ontwikkeld. En eerlijk is eerlijk. Zijn ze niet ontzettend schattig?

Lees ook:
Eerst uit eten en daarna lekker slapen

2004 – Kids Top 20 radiootjes

De Kids Top 20. Dat ken je nog wel toch? Het is vandaag de dag zelfs nog steeds op televisie. Maar zeker aan het begin van deze eeuw was het super populair. McDonalds haakte hier op in en ontwikkelde miniradio’s met de meest favoriete liedjes.

2005 – Narnia

In 2005 lanceert Walt Disney Pictures en Walden Media samen de film Narnia. En ook die speeltjes kunnen natuurlijk niet ontbreken in het Happy Meal.

2006 – Cars

2006 is het jaar dat de Walt Disney film Cars uitkomt. En natuurlijk mogen ook deze vrolijke autootjes niet ontbreken in je Happy Meal. Hoeveel heb jij er nog van?

2007 – Surf’s Up

In 2007 komt er wederom een film uit. En wederom zit McDonalds er direct bovenop om ook van deze figuurtjes een Happy Meal speeltje te kunnen maken. Heb jij nog een Surf’s Up speeltje liggen?

2008 – Minispelletjes

In 2008 lanceert McDonalds aan het begin van het jaar een aantal minispelletjes. Handig om mee te nemen. Dokter Bibber, Twister, Vier-op-een-rij en Wie ben ik? zijn vanaf dat moment in pocketformaat te krijgen bij je Happy Meal.

2009 – Hondenhotel

In 2009 komt er weer een fantastisch leuke film uit voor kinderen. En je raadt het al, McDonalds springt meteen weer mee in de trend. Met de honden van Hondenhotel valt er van alles te beleven. En dankzij deze knuffeltjes hoef je nooit alleen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 workouts voor mooiere billen

Planeet ontdekt waar leven mogelijk is