Terugblik: Nederland wint met 5-1 van Spanje op het WK 2014 in Brazilië 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Terugblik: Nederland wint met 5-1 van Spanje op het WK 2014 in Brazilië

Weet jij nog hoe Nederland op fenomenale wijze met 5-1 van Spanje won tijdens het WK 2014 in Brazilië? Het is een wedstrijd om nooit meer te vergeten en in de bovenstaande video kan je deze nog een keer beleven!

In 2014 zijn de verwachtingen voor Nederlands succes op het toernooi in Brazilië laaggespannen. Na een desastreus verlopen EK in 2012 en een groep met Spanje, Chili en Australië hebben weinig Nederlanders hoop op een Oranje succes. De eerste wedstrijd moeten we spelen tegen Spanje, het voetballand dat op dat moment haast onverslaanbaar leek. Wat kon Oranje daartegen betekenen?

De wedstrijd gaat op 13 juni om 16:00 van start. Na bijna een half uur speeltijd komt Oranje op ongelukkige wijze op achterstand, nadat Xabi Alonso een makkelijk gegeven penalty benut. “Daar gaan we dan…” hebben veel Nederlandse kijkers op dat moment gedacht. Maar, vlak voor rust gebeurt er iets magisch. Daley Blind geeft een geweldige voorzet op Robin van Persie, en The Flying Dutchman maakt een fabuleuze goal. Iker Casillas is geklopt en de teams gaan met 1-1 de rust in.

Na de rust wordt het een droommiddag voor Oranje, want het blijft niet bij 1-1. Eerst maakt Arjen Robben na een prachtige aanname de belangrijke 2-1. Kort daarna wordt het feestje nog groter als Stefan de Vrij de 3-1 binnen werkt. En dan weten ze het; Spanje is geklopt, maar de overwinning is nog niet compleet. Na een zeldzame fout van Casillas mag van Persie zijn tweede goal maken en staat het 4-1. Vervolgens had ook Robben nog een appeltje te schillen met de Spanjaarden en maakt ook hij zijn tweede goal. Einduitslag: 5-1 voor Nederland. Deze wedstrijd zullen ze nooit meer vergeten.