Checklist voor een geslaagde BBQ

0 Shares

Een BBQ organiseren is leuk, maar soms ook een hoop gedoe. Om je een handje te helpen hebben we een checklist gemaakt voor een geslaagde BBQ!

De laatste weken hebben we vooral regen gezien, maar nu lijkt het mooie weer er toch aan te komen. Lekker droog en warme temperaturen zijn natuurlijke de perfecte omstandigheden voor een BBQ, maar wat komt daar allemaal bij kijken? Volg deze checklist met tips voor een BBQ en dan ben je klaar voor een heerlijk avondje!

Tip 1: Een BBQ

De eerste tip ligt voor de hand, maar het moet toch gezegd worden. Voor een geslaagde BBQ-avond heb je natuurlijk een barbecue nodig. Deze komen in allerlei soorten en maten en kan je zonder problemen in huis krijgen. Een extra tip hebben we wel; als je eten op een goede manier wil voorbereiden, moet je geen gebruik maken van een wegwerp barbecue!

Tip 2: Het eten

Een geslaagde BBQ draait voor een groot deel om het eten, en als eerste denk je dan aan vlees. Worstjes, hamburgers, kipsaté, spareribs, al het vlees mag op de barbecue. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen vegetarisch, dus een vega burger is ook het overwegen waard.

Vlees is belangrijk bij een BBQ, maar met vlees alleen ben je er niet. Bij een geslaagde BBQ zijn er ook lekkere bijgerechten en andere hapjes nodig. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood, salades, mais, frietjes, aardappelen of wat andere losse groenten. Vergeet de sausjes ook niet; mayonaise, ketchup, satésaus, knoflooksaus en curry kan je maar beter op tafel hebben staan.

Tip 3: Het drinken

Bij eten hoort drinken, dus zorg voor genoeg drank in huis. Een BBQ is het perfecte moment voor een lekker biertje of wijntje, dus die kan je maar meter in huis halen. Niet iedereen drinkt echter alcohol, dus zorg ook voor een alternatief. Denk dan bijvoorbeeld aan water, water met bruis en frisdrank. Als je de BBQ extra speciaal wilt maken, kan je speciale drankjes regelen. Zo is sangria op een BBQ nooit een slecht idee!

Tip 4: De BBQ-meester

Tijdens de BBQ moet er iemand bij de barbecue staan om het vlees in de gaten te houden. Dat is belangrijk, want niemand zit te wachten op zwart verkoold vlees. Regel dus iemand voor de barbecue. Een echte BBQ-meester draagt natuurlijk ook een short!

Extra tip: Een lerenshort voor Vaderdag is bijvoorbeeld ook nog een leuke cadeau voor je vader. Door een leren schort graveren maak je het cadeau daarnaast nog eens extra speciaal!

Tip 5: Andere benodigdheden

Bij een BBQ is het ook belangrijk dat je genoeg plek hebt om te zitten en te staan. Tijdens het eten wil je het liefste aan een tafel zitten, dus zorg dat je genoeg tafels en stoelen hebt voor iedereen!  Daarnaast heb je ook genoeg bestek, glazen en servetten nodig, ander wordt het eten nog een hele opgave!

Tip 6: Muziek

Een geslaagde BBQ heeft ook sfeervolle muziek op de achtergrond aan staan. Met Spotify kan je bijvoorbeeld zelf een playlist samenstellen, waardoor je de regie helemaal in eigen handen kan nemen. Zet de muziek niet te hard, want dan kan niemand elkaar meer verstaan!

Tip 7: Sfeervolle omgeving

Een BBQ draait om gezelschap en een avondje is meestal nog gezelliger als het plaatsvindt in een sfeervolle omgeving. Met wat gezellige verlichting, zoals kaarsjes, fakkels of een vuurkorf kan je de sfeer al echte boost geven!

Tip 8: Denk aan je omgeving

Een BBQ is voor alle aanwezigen altijd wel gezellig, maar let wel een beetje op de overlast voor de rest van de buurt. Buurtbewoners – met kleine kinderen – worden meestal niet heel vrolijk van hele harde muziek en ander lawaai in de late uurtjes. Dus houd een beetje rekening met de rest van de straat!

Heb jij nog een goede tip voor een geslaagde BBQ? Laat dan hieronder een reactie achter!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

47
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.