Top 20 meest waardevolle voetbalclubs 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 20 meest waardevolle voetbalclubs

Wat zijn de meest waardevolle voetbalclubs ter wereld? In deze top 20 geven we een antwoord op die vraag!

  • De top 20 meest waardevolle voetbalclubs wordt vooral gedomineerd door Engelse clubs, 9 van de 20 clubs zijn actief in de Premier League.
  • De top 3 kent echter geen clubs uit Engeland, want daar staan twee clubs uit Spanje en één uit Duitsland.
  • De topt 20 telt alleen clubs uit Engeland, Italië, Duitsland, Frankrijk en Nederland.
  • Er komt slecht één Nederlandse club voor in de top 20.
  • Deze top 20 is samengesteld op basis van de gegevens van Forbes.

20. Ajax – 413 miljoen dollar

Helemaal onderaan in de top 20 meest waardevolle clubs staat Ajax. De twintigste plek lijkt misschien niet zo indrukwekkend, voor een Nederlandse club is dit toch een prestatie van formaat. Volgens Forbes is Ajax zo'n 413 miljoen dollar waard. Dat is veel voor Nederlandse begrippen, want Ajax is de enige Nederlandse club in deze top 20, maar in deze lijst stelt het wat minder voor omdat de clubs gemiddeld 2.3 miljard waard zijn. Dat is een “klein” verschil.

19. Leicester City – 455 miljoen dollar

Leicester City staat op de negentiende plek in de top 20 meest waardevolle clubs ter wereld. The Foxes werden in 2016 voor het eerst kampioen van Engeland en zijn sindsdien niet meer uit de top weg te denken. Dat is ook terug te zien in hun portemonnee, want de waarde van Leicester City wordt momenteel rond de 455 miljoen dollar geschat.

18. West Ham United – 508 miljoen dollar

Op de achttiende plaats in deze top 20 staat ook een Engelse club, die plek is namelijk bemachtigd door West Ham United. De club uit Londen is volgens Forbes zo'n 508 miljoen dollar waard. De hoge notering van West Ham United is enigszins opvallend, want de club is in de hele geschiedenis nog nooit landskampioen geworden, iets wat alle andere clubs in deze top 20 wel is gelukt.

17. AS Roma – 548 miljoen dollar

AS Roma staat op de zeventiende plek met een geschatte waarde van ongeveer 548 miljoen dollar. Roma is een van de grootste voetbalclubs van Italië, maar staat de laatste jaren vooral in de schaduw van Juventus.

16. AC Milan – 559 miljoen dollar

De zestiende plek telt een andere Italiaanse club. Deze plek wordt namelijk in beslag genomen door AC Milan. De waarde van de club uit Milaan wordt op 559 miljoen dollar geschat. De club was lange tijd een van de grootmachten van Italië, maar de laatste jaren gaat het bepaald niet lekker in Milaan. Dit jaar lijkt de stijgende lijn echter weer te zijn ingezet, dus misschien gaat AC Milan de Serie A in de toekomst weer domineren.

Bekijk ook:
Bijzondere voetbalrecords in de Eredivisie

15. Everton – 658 miljoen dollar

Everton staat op de vijftiende plek in deze top 20 meest waardevolle clubs. De club uit Liverpool is ongeveer 658 miljoen dollar waard. Everton kent ook een Nederlands tintje, want de technisch directeur van de club is niemand minder dan Marcel Brands.

14. Inter Milan – 743 miljoen dollar

Inter Milan – ook wel bekend als Internazionale of Inter – staat op de veertiende plek van de top 20 met een geschatte waarde van 743 miljoen dollar. De club is daarmee de op één na meest waardevolle club uit Italië. Net niet op de eerste plek dus. Dat is iets wat Inter Milan al jaren gewend is, maar daar lijkt dit jaar waarschijnlijk verandering in te komen. De club maakt dit jaar namelijk een erg grote kans op het landskampioenschap. Dat zou de eerste keer zijn sinds 2010.

13. Atlético Madrid – 1 miljard dollar

De eerste Spaanse club in deze top 20 meest waardevolle clubs is Atlético Madrid. De waarde van de club uit Madrid wordt op ongeveer 1 miljard dollar geschat. Atlético staat daarmee op de dertiende plek. Dat is mede te danken aan de indrukwekkende prestaties van de club. Atlético Madrid is sinds enkele jaren namelijk niet meer weg te denken uit de top 3 van de Primera División en wist in 2014 zelfs landskampioen te worden. Best knap als je concurrenten Real Madrid en FC Barcelona zijn.

12. Borussia Dortmund – 1.9 miljard dollar

Borussia Dortmund is de eerste Duitse club van deze top 20. De club is ongeveer 1.9 miljard dollar waard en staat daarmee op de twaalfde plek in de top 20. Bijna twee keer zoveel als de nummer 13! Dat zijn indrukwekkende cijfers, maar tot veel prijzen heeft dat de laatste jaren niet geleid. Het laatste landskampioenschap van Borussia Dortmund dateert namelijk inmiddels alweer uit 2012. Dat is een tijdje geleden.

11. Juventus – 1.95 miljard dollar

Op de elfde plek in de top 20 meest waardevolle clubs staat Juventus. De grootmacht uit Italië is naar schatting zo'n 1.95 miljard dollar waard en is daarmee tevens de meest waardevolle club van het land. In de Serie A is Juventus ook oppermachtig gebleken in de afgelopen jaren. Tussen 2012 en 2020 werd de club elke keer landskampioen. Dit jaar lijkt de eerste plaats echter niet meer haalbaar. Wordt de hegemonie van Juventus in Italië dan eindelijk verbroken?

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde voetballers

10. Tottenham Hotspur – 2.3 miljard dollar

Tottenham Hotspur staat op de tiende plek in de top 20 meest waardevolle voetbalclubs. De club is namelijk zo'n 2.3 miljard dollar waard. De hoge notering in deze lijst staat echter niet garant voor veel prijzen. Het laatste landskampioenschap vierde de Spurs namelijk in 1961 en de laatste prijs wonnen ze in 2008. Dat gaat toch niet helemaal lekker daar.

9. Paris Saint-Germain – 2.5 miljard dollar

Paris Saint-Germain is de enige Franse club in deze top 20, maar staat wel op de negende plek met een geschatte waarde van ongeveer 2.5 miljard dollar. Dat is vooral te danken aan de investeerders. Sinds PSG in handen kwam van Qatar Sports Investments in 2011 is dé club de grootmacht van Frankrijk. Dat leidde ook weer tot zeven landskampioenschappen in acht jaar tijd. Dus in dat opzicht is het geld goed besteed.

8. Arsenal – 2.8 miljard dollar

Op de achtste plek in de top 20 meest waardevolle voetbalclubs staat Arsenal. Weer een Engelse club, en nog lang niet de laatste van deze lijst. De waarde van Arsenal wordt geschat op ongeveer 2.8 miljard dollar. Dat is flink veel geld, maar ook voor Arsenal heeft dat niet geleid tot veel prijzen in de laatste jaren. De club werd in 2004 voor het laatst landskampioen, en is al tijden niet meer in de buurt gekomen van de top 4 van het land. Andere prijzen weet Arsenal wel te winnen. Zo won de club in 2020 zowel de FA Cup als de FA Community Schield.

7. Chelsea – 3.2 miljard dollar

Chelsea staat met een geschatte waarde van 3.2 miljard dollar op de zevende plek in deze top 20. De club werd in 2003 overgenomen door de oligarch Roman Abramovitsj en die heeft inmiddels meer dan 1 miljard euro in de club gestoken. Dat is flink veel geld, maar het resultaat mag er wezen. Sinds de overname werd Chelsea namelijk maar liefst vijf keer landskampioen en won het zelfs één keer de UEFA Champions League. Daar kunnen Arsenal en Tottenham nog wat van leren…

6. Manchester City – 4 miljard dollar

“Verrassend” genoeg staat op de zesde plek ook een Engelse Club. Met een geschatte waarde van ongeveer 4 miljard dollar weet Manchester City die plek te bemachtigen. Dat is vooral te herleiden aan de overname van de Abu Dhabi United Group. De investeerders kochten City in 2008 en hebben sindsdien bakken met geld in de club gepompt. Met succes, want Manchester City werd in de afgelopen tien jaar maar liefst vier keer kampioen, en dat trucje lijken ze dit jaar weer te gaan herhalen.

Bekijk ook:
Top 10 duurste Nederlandse voetballers aller tijden

5. Liverpool – 4.1 miljard dollar

Op de vijfde plek staat nóg een Engelse club, dat is namelijk Liverpool met een geschatte waarde van ongeveer 4.1 miljard dollar. De hoge notering is vooral te danken aan het succes van de afgelopen jaren. Liverpool werd vorig jaar onder leiding van Jürgen Klopp kampioen van Engeland en wist in 2019 ook de Champions League te winnen.

4. Manchester United – 4.2 miljard dollar

Manchester United staat op de vierde plek in de top 20 meest waardevolle voetbalclubs. De Red Devils zijn ongeveer 4.2 miljard dollar waard. United is daarmee tevens de meest waardevolle club van Engeland. Dat is natuurlijk een indrukwekkende prestatie, maar voor Manchester United zal het wellicht tegenvallen. In de afgelopen jaren stond de club namelijk vaak op de eerste plek, maar die notering raakt steeds verder uit zicht.

3. Bayern München – 4.215 miljard dollar

Bayern München is maar liefst 4.215 miljard dollar waard en daarmee staat de club op de derde plek in de top 20 meest waardevolle clubs. Bayern is daarmee tevens de meest waardevolle club uit Duitsland. Dat is ook terug te zien in de prestaties van de club uit München. Bayern werd namelijk maar liefst acht keer op rij landskampioen van Duitsland en wist vorig jaar nog de Champions League te winnen.

2. Real Madrid – 4.75 miljard dollar

Real Madrid is de op één na meest waarde volle voetbalclub ter wereld. Met een geschatte waarde van ongeveer 4.75 miljard dollar staat Real nipt op de tweede plek in deze top 20. Dat is even wennen, want in de afgelopen jaren was Real juist de meest waardevolle voetbalclub ter wereld. Nu is de club zelfs niet meer de meest waardevolle club van Spanje. Dat komt allemaal doordat de nummer 1 positie door hun grote concurrent is ingenomen. Met een verschil van slechts 0.01 miljard dollar. Pijnlijk!

1. FC Barcelona – 4.76 miljard dollar

FC Barcelona is nu de meest waardevolle voetbalclub ter wereld. De waarde van de club wordt namelijk geschat op zo'n 4.76 miljard dollar, en daarmee pakt Barca met een fotofinish de eerste plek in deze top 20. Dat is een knappe prestatie, mét een Nederlands tintje. Ronald Koeman is namelijk sinds vorig jaar de trainer van FC Barcelona én Frenkie de Jong speelt sinds 2019 in het shirt van de Spanjaarden.

Top 20 meest waardevolle voetbalclubs in beeld

Bekijk hieronder nog een keer het overzicht van de top 20 meest waardevolle voetbalclubs:

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.