Top 10 Nederlandse voetballers met de meeste interlands 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 Nederlandse voetballers met de meeste interlands

Voetballen in het shirt van Oranje is een hele eer, maar welke voetballers deden dat nu het vaakste? In deze top 10 zetten we de voetballers met de meeste interlands voor het Nederlands elftal voor je op een rij! Had jij dit verwacht?

10. John Heitinga / Clarence Seedorf

Op de tiende plek in deze top 10 staan John Heitinga en Clarence Seedorf. Heitinga speelde tussen 2004 en 2013 87 interlands voor het Nederlands elftal. Seedorf was eerder actief voor Oranje, hij speelde ook 87 interlands voor Nederland, maar deed dat tussen 1994 en 2008. Seedorf stelt zelf dat hij benadeeld werd door de toenmalige bondscoaches Marco van Basten en Bert van Marwijk en dat hij daarom geen recordhouder van het Nederlands elftal is.

9. Arjen Robben

Op de negende plek in de top 10 Nederlandse voetballers met de meeste interlands staat Arjen Robben. Robben speelde tussen 2003 en 2017 maar liefst 96 interlands voor Oranje. Hij speelde zijn laatste wedstrijd tegen Zweden. Dat was toen een kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2018. Nederland werd ondanks een overwinning uitgeschakeld. Robben maakte daarna zijn afscheid bekend.

8. Philip Cocu

Philip Cocu staat op de achtste plek in deze top 10. De interlandcarrière van Cocu telt maar liefst 101 wedstrijden. Cocu is daarmee een van de acht mannen die meer dan honderd wedstrijden voor Oranje op zijn naam heeft staan. Hij speelde tussen 1996 en 2006 voor het Nederlands elftal en was in die tijd ook meerdere malen de aanvoerder.

Bekijk ook:
Top 10 best betaalde voetballers

7. Robin Van Persie

Op de zevende plek in de top 10 Nederlandse voetballers met de meeste interlands staat Robin Van Persie. De voetballer debuteerde in 2005 in het Nederlands elftal en tot 2017 speelde hij 102 interlands voor Oranje. Dat is al een bijzonder feit natuurlijk, maar Van Persie heeft nog iets veel mooiers gepresteerd. Hij is namelijk met 50 goals de topscorer van het Nederlands elftal, en dat is pas echt een prestatie!

6. Dirk Kuijt

Dirk Kuijt staat op de zesde plek in deze top 10. Kuijt speelde 104 interlands voor het Nederlands elftal. Zijn interlandcarrière voltrok zich tussen 2004 en 2014. Dirk Kuijt had eventueel nog meer wedstrijden voor Nederland kunnen spelen, maar door een conflict met bondscoach Danny Blind ging dit toen niet door.

5. Giovanni van Bronckhorst

Op de vijfde plek in de top 10 Nederlandse voetballers met de meeste interlands staat Giovanni van Bronckhorst met 106 gespeelde wedstrijden. In 1996 maakte Van Bronckhorst zijn debuut in het Nederlands elftal. Hij stopte na het WK van 2010. Destijds maakte hij op fenomenale wijze de openingstreffer voor Nederland tijdens de halve finale tegen Uruguay. Deze goal werd later ook wel de mooiste goal van het WK genoemd. Zo maak je op een mooie manier afscheid!

Bekijk ook:
Quiz: Welke voetballer zie je hier?

4. Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart had in een ander leven zo maar voor Spanje kunnen spelen, maar hier besloot hij voor Oranje te kiezen. Dat was op zich geen slechte keuze, want weinig voetballers speelde meer interlands voor Nederland dan Van der Vaart. Tussen 2001 en 2013 speelde de middenvelder 109 interlands voor Oranje en daarmee staat hij op de vierde plek in deze top 10.

3. Frank de Boer

De huidige bondscoach staat op de derde plek in deze top 10 Nederlandse voetballers met de meeste interlands. Frank de Boer debuteerde in 1990 tegen Italië en speelde zijn laatste interland tijdens het EK van 2004 in Portugal. In totaal speelde de Boer 112 interlands van Oranje. Hij is tevens de oudste man van deze lijst.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Frank de Boer?

2. Edwin van der Sar

Op de tweede plek in deze top 10 staat Edwin van de Sar. Deze legendarische keeper speelde maar liefst 130 keer voor het Nederlands elftal en was lange tijd de recordinternational. Hij maakte zijn debuut in 1995 en speelde tot 2008 wedstrijden in het Oranje tenue. Hij had nog langer door kunnen gaan, maar Van Der Sar besloot zelf een punt achter zijn carrière te zetten.

Fun fact: Edwin van der Sar is de enige voetballer in deze top 10 die nooit voor Oranje wist te scoren. Als keeper is dat echter niet zo verrassend.

1. Wesley Sneijder

Wesley Sneijder is de recordinternational van Oranje. Sneijder heeft maar liefst 134 interlands op zijn naam staan en daarmee pakt hij met gemak de eerste plek in de top 10 Nederlandse voetballers met de meeste interlands. Sneijder speelde tussen 2003 en 2018 voor Oranje.

Bekijk ook:
Top 10 duurste Nederlandse voetballers aller tijden

Het zal nog wel even duren voordat deze top 10 gaat veranderen, én al helemaal voordat iemand Sneijder van zijn troon stoot. Alle voetballers uit de huidige top 10 zijn namelijk met voetbalpensioen, en de huidige actieve voetballers komen nog niet echt in de buurt.

Daley Blind is de eerste voetballer die in aanmerking komt voor een plek in deze top 10. Blind heeft nu 79 interlands op zijn naam staan en dat zal de komende tijd nog wel toenemen. Georginio Wijnaldum komt met 76 interlands ook aardig in de buurt.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.