Top 10 best betaalde voetballers 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 best betaalde voetballers

Welke voetballers krijgen het meeste geld na elke maand? In deze top 10 zetten we de best betaalde voetballers van 2021 voor je op een rij. 

De Spaanse sportkrant Marca zette de best betaalde voetballers van de Europese voetbalcompetities op een rij, en op basis daarvan hebben we deze top 10 best betaalde voetballers samengesteld.

10. Luis Suárez – 14 miljoen euro per jaar

De komst van Ronald Koeman bij FC Barcelona betekende tevens het vertrek van Luis Suárez. Medelijden hoef je echter niet te hebben met de Uruguayaan, want bij zijn nieuwe club Atlético Madrid heeft hij het ook goed voor elkaar. Suárez krijgt een jaarsalaris van 14 miljoen euro en daarmee staat hij op de tiende plek in deze top 10.

9. David de Gea / Robert Lewandowski – 15 miljoen euro per jaar

Op de negende plek in deze top 10 best betaalde voetballers staan David de Gea en Robert Lewandowski. Beiden verdienen ongeveer 15 miljoen euro per jaar. David de Gea is daarmee tevens de best betaalde keeper van de Europese competitie. Én Lewandowski is met dit enorme jaarsalaris de best betaalde voetballer van de Bundesliga.

Bekijk ook:
Top 10 duurste Nederlandse voetballers aller tijden

8. Kai Havertz – 16 miljoen euro per jaar

Kai Havertz is een van de nieuwe gezichten in de top 10 best betaalde voetballers. De Duitser voetbalde namelijk tot eind vorig jaar nog bij Bayern Leverkussen, maar maakte in september 2020 de overstap naar Chelsea. Bij Chelsea waren ze dolenthousiast over zijn voetbaltalent, want niet alleen maakte ze maar liefst 80 miljoen over om hem te kopen, ze beloonde Havertz ook nog eens met een salaris van 16 miljoen per jaar. Havertz staat daarmee op de achtste plek in deze top 10 én is daarmee tevens de best betaalde Duitse voetballer van dit moment.

7. Gareth Bale / Raheem Sterling – 17 miljoen euro per jaar

Hij was ooit de duurste voetballer aller tijden, maar die tijden zijn allang voorbij. Nu voetbalt Gareth Bale weer bij Tottenham Hotspur op huurtbasis, en dat doet hij voor een jaarsalaris van 17 miljoen euro. Bale pakt daarmee de zevende plek in deze top 10. Echter, Bale is niet de enige die zoveel per jaar verdiend.

Raheem Sterling maakte in 2015 de overstap van Liverpool naar Manchester City, en dat is bepaald geen slechte beslissing geweest. Sterling won samen met zijn nieuwe club meerdere prijzen, en ook zijn bankrekening heeft er niet onder geleden. Bij City krijgt Sterling namelijk ook 17 miljoen euro per jaar en daarmee staat hij tevens op de zevende plek in deze top 10 best betaalde voetballers.

6. Kevin de Bruyne – 18 miljoen euro per jaar

Kevind de Bruyne staat op de zesde plek in deze top 10 best betaalde voetballers. De Bruyne verdient bij Manchester City zo'n 18 miljoen euro per jaar. Dat salaris gaat de komende tijd niet veranderen, want de Belg heeft nog een contract tot en met 2023.

Bekijk ook:
Top 10 Nederlandse voetballers met de meeste interlands

5. Paul Pogba – 19 miljoen euro per jaar

Paul Pogba is al jaren speler van Manchester United, en dat is goed te verklaren als je zijn salaris kent. De Fransman verdiend maar liefst 19 miljoen euro per jaar, en pakt daarmee de vijfde plek in deze top 10. Pogba is daarmee tevens de best betaalde voetballer van de Premier League. Echte prijzen wint hij niet met zijn club, maar zijn goed gevulde bankrekening maakt dat wel goed.

4. Antoine Griezmann – 21 miljoen euro per jaar

Sinds 2019 speelt Antoine Griezmann in het shirtje van de topclub FC Barcelona, en daar hoort natuurlijk ook een topsalaris bij. Griezmann verdient bij de Catalanen zo'n 21 miljoen euro per jaar en staat daarmee op de vierde plek in deze top 10.

3. Neymar – 30 miljoen euro per jaar

In 2017 maakte Neymar de overstap van Barcelona naar PSG en dat was op financieel gebied bepaald geen slechte keuze. Neymar verdient bij de Franse club ongeveer 30 miljoen euro per jaar en is daarmee de op twee na best betaalde voetballer van alle Europese competities. Het scheelde niet veel of hij was zelfs de op één na best betaalde voetballer, want het salaris van de nummer 2 van deze lijst is bijna net zo hoog.

2. Cristiano Ronaldo – 31 miljoen euro per jaar

Cristiano Ronaldo maakte in 2018 de overstap van Real Madrid naar Juventus en dat heeft hem bepaald geen windeieren gelegd. De voetbalheld uit Portugal verdient bij Juventus maar liefst 31 miljoen euro per jaar, en daarmee staat Ronaldo op de tweede plek in deze top 10 best betaalde voetballers. De Portugees is daarmee tevens de best betaalde voetballer in de Serie A. Ronaldo kan nog wel even genieten van dit topsalaris, want zijn contract loopt nog tot halverwege 2022.

1. Lionel Messi – 76 miljoen euro per jaar

Lionel Messi is de best betaalde voetballer van het moment. De sterspeler van Barcelona heeft namelijk een jaarsalaris van maar liefst 76 miljoen euro en pakt daarmee met gemak de eerste plek in deze top 10 best betaalde voetballers. De hoogte van zijn salaris zal binnenkort waarschijnlijk veranderen, want zijn contract loopt dit jaar af. Dan moet Messi weer onderhandelen met Barcelona of op zoek naar een nieuwe club. Barcelona wil overigens niet van hem af en is zelfs bereid om Messi een contract voor het leven aan te bieden.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.