Top 10 duurste voetbaltransfers ooit 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 duurste voetbaltransfers ooit

Waarschijnlijk heb je wel eens gedroomd over het winnen van de loterij. Wat zou jij doen met één miljoen euro op je bankrekening? In ieder geval geen topvoetballer kopen (al zou je dat willen en kunnen), want die kosten tegenwoordig heel wat geld. Voor 100 miljoen euro kom je aardig in de buurt, maar zelfs dan kan je niet de crème de la crème der voetballers kopen, getuige de geschiedenis van de voetbaltransfermarkt. Wie waren dan die topvoetballers die voor zoveel miljoenen euro's naar een nieuwe club verkasten? Hier een overzicht van de top 10 duurste voetbaltransfers ooit:

10. Gareth Bale

In 2013 werd Gareth Bale de duurste voetballer aller tijden toen hij voor 100 miljoen de overstap maakte van Tottenham naar Real Madrid. Inmiddels heeft hij die titel af moeten staan en moet hij genoeg nemen met een tiende plek in de top 10 van duurste voetbaltransfers aller tijden. Momenteel voetbalt Bale nog steeds in Madrid, en hoewel hij veel prestigieuze prijzen met zijn club heeft gewonnen, kan er niet gesproken worden van een gelukkig “huwelijk”. Dezer dagen is Bale vooral op de bank te bewonderen. De kans bestaat dat Bale in de toekomst nog een transfer gaat maken, als iemand hem wil betalen dan, al zal dat geen 100 miljoen meer zijn.

9. Christiano Ronaldo

Christiano Ronaldo was niet blij toen hij niet meer de duurste voetballer ter wereld was toen Bale zijn titel in 2013 overnam, maar gelukkig kwam daar Juventus die 100 miljoen wilde betalen voor de Portugese voetballer. Daardoor is hij in ieder geval even duur als Bale. Bij zijn nieuwe club is Ronaldo erg belangrijk en mede dankzij deze topvoetballer is Juventus dit jaar weer kampioen van Italië geworden.

Bekijk ook:
De nieuwste trends in thuisfitnessapparatuur

8. Eden Hazard

Real Madrid geeft graag 100 miljoen aan nieuwe spelers uit, want de club uit Spanje betaalde dit ook voor de Belg Eden Hazard. In 2019 werd de Belgische voetballer overgenomen van Chelsea. Dit jaar werd Hazard met Real kampioen van Spanje. Overigens kan je stellen dat Hazard samen met Ronald en Bale op de achtste plek staat van duurste voetbaltransfers aller tijden.

7. Paul Pogba

Ook Paul Pogba mocht zich even de duurste voetballer aller tijden noemen toen hij door Manchester United voor 105 miljoen in 2016 werd overgenomen van Juventus. Saillant detail is dat Pogba eerder juist door de club uit Manchester aan Juventus werd verkocht voor een veel lagere prijs. Met Manchester United won Pogba de UEFA Europa League, niet echt de hoofdprijs.

6. Ousmane Dembélé

In 2017 werd een andere Fransman voor 105 miljoen verkocht, dat was Ousmane Dembélé. Hij verhuisde van Borussia Dortmund naar FC Barcelona en werd twee keer landskampioen met deze club. Daarmee staan Dembélé en Pogba eigenlijk samen op de zesde plek van duurste voetballers aller tijden.

5. Antoine Griezmann

Vorig jaar maakte de Fransman Antione Griezmann de veel spraakmakende transfer naar FC Barcelona. De club uit Catalonië betaalde maar liefst 120 miljoen voor de voormalige speler van Atlético Madrid. Het eerste seizoen van Griezmann bij zijn nieuwe club was echter geen denderend succes. Volgend jaar beter?

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

4. Philippe Coutinho

In 2018 verruilde Coutinho Liverpool voor FC Barcelona voor een bedrag van maar liefst 120 miljoen. Daarmee is Coutinho samen met Griezmann de vierde duurste voetballer aller tijden. Met zijn nieuwe club won Coutinho twee keer de landstitel. Zijn oude club kon ook goed zonder hem, Liverpool won namelijk ook een landstitel en de Champions League.

3. João Félix

Vorig jaar betaalde Atlético Madrid een clubrecord van 126 miljoen voor João Félix. De jongeling kwam over van de Portugese club Benfica. Deze recordaankoop heeft nog niet tot nieuwe prijzen geleid, al kan de club dit jaar nog wel de Champions League winnen.

2. Kylian Mbappé

De Fransman Kylian Mbappé is de tweede duurste voetballer aller tijden. Mbappé werd voor maar liefst 180 miljoen gekocht. Hij verhuisde toen van Monaco naar Paris Saint-Germain. Met zijn nieuwe club won Mbappé meerdere keren de landstitel. Zijn talent is ook opgemerkt door de game-industrie. Dit jaar staat hij op de voorkant van FIFA 21.

1. Neymar

De duurste voetballer aller tijden is Neymar. De Braziliaan werd in 2017 voor het astronomische bedrag van 222 miljoen gekocht van FC Barcelona door Paris Saint-Germain. Die samenwerking leverde meerdere prijzen op, maar toch schijnt Neymar niet gelukkig te zijn in Parijs. Hij flirtte meerdere keren openlijk over een terugkeer naar Barcelona. Het kan dus zomaar verkeren dat Neymar in de toekomst niet meer voor PSG voetbalt, en wie weet is hij dan teruggekeerd naar zijn oude nest.

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.