Tristan (16) vangt meerval van 1,85 meter 14
Tristan (16) vangt meerval van 1,85 meter
Saved Read later
Deel dit bericht

Tristan (16) vangt meerval van 1,85 meter

Tristan Leeftink uit de plaats Deventer had dit jaar een missie: een meerval vangen die hij al vaker had zien zwemmen als hij zat te vissen in een vijver in de Zandweerd. Na een uur wist hij de prachtige vis van 185 centimeter aan de haak te slaan. De vis weegt maar liefst 40 kilo. Een dag om nooit meer te vergeten zegt de jongen.

Lang hoefde Tristan niet te zoeken naar de grote vis. De meerval is vaker in de vijver te vinden op een bepaalde plek. In de afgelopen jaren heeft deze meerval de plek meerdere malen bezocht omdat hij dan op zoek is naar een nestje om zich voort te planten. Bij het gevecht om de prachtige meerval uit het water te krijgen, nadat Tristan hem aan de haak had geslagen, werd de jongen bijna het water ingesleurd. Hij moest echt het water in om hem te vangen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Meerval is er ieder jaar

Eerder had Tristan de vis zien liggen. Hij valt extra op omdat de meerval witte vinnen heeft. Hij beet direct in het aas dat hem voorgehouden werd, en zo kon Tristan aan zijn gevecht, om hem op de kant te krijgen, beginnen.

Terwijl Tristan het gevecht van zijn leven vocht kwamen er steeds meer mensen kijken naar dit spektakel. Er is een filmpje gemaakt door een paar kinderen. Mensen die hun hond aan het uitlaten waren wilde ook niets missen en stonden te kijken.

Meervallen komen steeds vaker voor in Nederland

Volgens Hans Gels, die directeur is van Sportvisserij Oost-Nederland, gaan we deze vissen steeds vaker zien in de wateren van ons land. Meervallen houden van warm water en door de klimaatverandering worden de zomers hier steeds warmer waardoor de vissen steeds vaker hier in het water te vinden zijn.

Er is een goede visstand in ons land, dus waarschijnlijk zullen er nog wel meer zeer grote meervallen gevangen gaan worden dit jaar. Meervallen leven vaak langs de waterkant omdat het rovers zijn die in de avond langs het riet jagen. Het komt zelfs voor dat ze vogels eten die op de kant zitten.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Met wat hulp van vrienden kon Tristan de ontzettende grote vis uit het water halen. Hij trok hem aan de bek uit de vijver. Er waren mensen die niet konden geloven dat in Nederland zulke grote vissen rondzwemmen, vertelt Tristan.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.