blank

Video: Dit is het grootste reuzenrad ter wereld

0 Shares

Maak jij graag een ritje met het reuzenrad? Dan moet je deze video echt even checken, want hierin kan je het grootste reuzenrad ter wereld zien!

Bij een groot reuzenrad zullen veel mensen wellicht denken aan de Londen Eye van Engeland, maar dit is al een tijdje niet meer het grootste reuzenrad ter wereld. Sinds vorig jaar staat die namelijk in Dubai. Het reuzenrad van Dubai is namelijk ongeveer 250 meter hoog en heeft daarmee het record van grootste reuzenrad ter wereld in handen.

In de onderstaande video kan je het grootste reuzenrad ter wereld zien:

Het reuzenrad heet Ain Dubai en is sinds 21 oktober 2020 open voor publiek. In totaal beschikt het grote reuzenrad over maar liefst 48 cabines, waar elk 10 personen in mogen. In totaal kunnen er dus bijna 500 mensen tegelijk in het reuzenrad.

Een volledige rotatie neemt ruim een half uur in beslag. Zo kunnen bezoekers dus lang de tijd nemen om te genieten van het geweldige uitzicht!

Zou jij wel eens een rondje willen maken in dit reuzenrad, of is deze attractie net iets te hoog voor je?

Bekijk ook:
Video: Dit is de langste waterglijbaan ter wereld

Dubai

In Dubai zijn ze sowieso wel fan van het breken van wereldrecords met bijzondere en grote gebouwen. Zo is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten ook de thuisbasis van het diepste zwembad ter wereld, het hoogste gebouw ter wereld, het hoogste restaurant ter wereld, het hoogste infinity zwembad ter wereld, de grootste fonteinshow ter wereld, het grootste binnen pretpark ter wereld en de snelste achtbaan ter wereld. Zo lijkt het alleen maar een kwestie van tijd voordat Dubai weer een wereldrecord breekt met een nieuw gebouw.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.