Langste hangbrug
Saved Read later
Deel dit bericht

Video: Dit is de langste wandelhangbrug ter wereld

In Portugal staat sinds deze week de langste wandelhangbrug ter wereld. De brug is maar liefst 516 meter lang en hangt op een duizelingwekkende hoogte van 175 meter. In de bovenstaande video is de bijzondere brug te zien. Zou jij hier durven lopen?

Je houdt ervan, of het is je ergste nachtmerrie: een wandeling over een wandelhangbrug op enorme hoogste. Adrenalinejunkies kunnen nu terecht in Portugal, want in het stadje Arouca kan je sinds kort over de langste wandelhangbrug ter wereld lopen. De brug luistert naar de naam Ponte 516 Arouca lopen, en dat is een verwijzing naar de lengte en locatie.

Bekijk ook:
Video: Brazilië bouwt nieuw mega standbeeld van Jezus

De Ponte 516 mag er indrukwekkend uit zien, een wandeling over de brug is uiteindelijk van korte duur. Een oversteek neemt namelijk ongeveer een kwartiertje in beslag, en dan sta je al weer aan de overkant. Al kan het wat langer duren als je niet snel durft te lopen, of als je extra lang van het uitzicht wil genieten.

De wandeling is alleen niet gratis, want je moet entreegeld betalen. De prijzen vallen gelukkig wel mee. Een ticket voor volwassenen tussen de 18 en 65 jaar kost 12 euro. Kinderen en senioren hoeven maar 10 euro per persoon te betalen.

De bouw van de Ponte 516 heeft ongeveer twee jaar in beslag genomen. Het prijskaartje van de brug ligt rond de 2,3 miljoen euro. Dus daarmee zal het nog wel even duren voordat de kosten zijn terugverdiend.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.