in ,

Video: Dit is de langste waterglijbaan ter wereld

Dat ziet er leuk uit!

In het Escape Theme Park in Maleisië staat wel een hele bijzondere waterglijbaan. De blauw met gele attractie is namelijk maar liefst 1.111 meter lang en is daarmee de langste waterglijbaan ter wereld. Een afdaling duurt ongeveer 4-5 minuten en een tochtje is in de bovenstaande video te zien. Zou jij dit wel eens willen doen?

Spectaculair is de langste waterglijbaan ter wereld niet echt te noemen, want echt snel gaat de afdaling niet. Desondanks is een tochtje best bijzonder, want de attractie staat namelijk midden in de natuurrijke omgeving van Maleisië. Terwijl je rustig de baan afgaat, kan je heerlijk genieten van het uitzicht. Overal waar je kijkt is de groene natuur te zien, en in de verte tekenen de bergtoppen zich af. Hoewel de afdaling meerdere minuten duurt, is deze met dit fantastische uitzicht misschien wel net iets te kort.

Bekijk ook:
Top 10 gevaarlijkste waterglijbanen

Leuke weetjes over de langste waterglijbaan ter wereld

Dit zijn andere leuke weetjes over de waterglijbaan van het Escape Theme Park:

  • De waterglijbaan staat sinds 2019 op het park, de bouw nam ongeveer 8 maanden in beslag.
  • De baan bestaat uit 488 stukken en meer dan 10 duizend bouten, moeren en ringen. Daarnaast heeft de attractie meer dan 2.400 meter aan stalen pijpen.
  • De baan wordt officieel erkend door Guinness World Record als de langste waterglijbaan ter wereld.
  • Het vorige record stond op de naam van een Duitse waterglijbaan, die was slechts 356 meter lang.
  • Vanwege de lengte en hoogte moet je voor de attractie met een stoeltjeslift naar boven.
  • De waterglijbaan is zonder zware machines gemaakt, omdat de bouwers en de eigenaren van het park de natuur zoveel mogelijk wilden beschermen.

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Een Reactie

Plaats een reactie
  1. Erg leuke, natuurvriendelijke waterglijbaan (zonder schreeuwende idioten die het voor anderen verpesten!) waarin je een relaxed ritje naar beneden kan maken…ik zou dit absoluut doen als ik de kans kreeg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 weetjes over ons brein

10 leuke weetjes over ons brein

Smaaktest: Wat is jouw favoriete snoep?