Top 5 hoogste gebouwen ter wereld 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 hoogste gebouwen ter wereld

5. Lotte World Tower

Top 5 hoogste gebouwen ter wereld 16

De Lotte World Tower is het op vier na hoogste gebouw ter wereld. De wolkenkrabber is maar liefst 556 meter hoog en staat in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Het is de hoogste toren van Zuid-Korea. De bouw begon in 2011 en het gebouw werd in 2017 opgeleverd. Het gebouw bestaat uit maar liefst 129 verdiepingen en heeft zowel commerciële als residentiële verdiepingen.

4.Ping An Finance Centre

Het Ping An Finance Centre is het op drie na hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw heeft een hoogte van 599 meter en staat in de Chinese stad Shenzhen. De bouw begon in 2009 en het gebouw werd in 2017 opgeleverd. De toren bestaat uit maar liefst 120 verdiepingen. De meeste daarvan worden gebruikt als kantoorruimte, maar het gebouw bevat ook nog een hotel, winkels en een observatorium.

3. Abraj Al Bait

De Abraj Al Bait is het op twee na hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw is maar liefst 601 meter hoog en staat in Mekka, dichtbij de Ka'ba (het centrale heiligdom van de islam). De toren bevat ook de grootste klok ter wereld, die zelfs vanaf 25 kilometer afstand nog zichtbaar is voor het blote oog. De bouw van de toren begon in 2004 en hij werd in 2012 opgeleverd. De Abraj Al Bait staat bekend als het hoogste hotel ter wereld, maar bevat ook veel woningen en een groot winkelcentrum.

2. Shanghai Tower

Top 5 hoogste gebouwen ter wereld 17

De Shanghai Tower is het op één na hoogste gebouw ter wereld. De wolkenkrabber heeft een hoogte van 632 meter en staat in het Pudong district in de Chinese stad Shanghai. De toren is daarmee tevens het hoogste gebouw van China. De bouw van de Shanghai Tower begon in 2008 en werd afgerond in 2015. De toren bevat 131 verdiepingen die vooral als kantoorruimte worden gebruikt, maar er is ook ruimte gemaakt voor een hotel en een observatorium.

1. Burj Khalifa

Top 5 hoogste gebouwen ter wereld 18

De Burj Khalifa is het hoogste gebouw ter wereld. De bekende wolkenkrabber is maar liefst 828 meter hoog en laat daarmee andere concurrenten mijlenver achter. Het gebouw is zelfs zo hoog dat de zon nog minutenlang zichtbaar is aan de bovenkant van de toren, nadat deze is ondergegaan aan de onderkant van de toren. Bizar! De Burj Khalifa staat in de stad Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten. De bouw begon in 2004 en de toren werd in 2010 opgeleverd. Het gebouw bestaat uit 163 verdiepingen met onder meer een hotel, woningen, restaurants en kantoorruimte.

Wil je meer beelden van de 5 hoogste gebouwen ter wereld zien? Check dan deze YouTube-video:

Bekijk ook:

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.