Dit zijn de hoogste reuzenraden ter wereld 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de hoogste reuzenraden ter wereld

Het is de ideale attractie voor jong én oud: het reuzenrad. Helemaal begrijpelijk, want het reuzenrad biedt ontspanning en de kans op een prachtig uitzicht over de omgeving. Reuzenraden kom je overal ter wereld tegen, waarbij het ene reuzenrad nog hoger is dan het andere. Ben je benieuwd waar de hoogste reuzenraden ter wereld staan? Lees dan snel verder, want in dit artikel worden de hoogste reuzenraden ter wereld op een rijtje gezet. 

Ain Dubai

Het grootste en hoogste reuzenrad ter wereld staat in Dubai en heeft de naam Ain Dubai. Het reuzenrad heeft een hoogte van maar liefst 210 meter, en heeft daarmee het wereldrecord verbroken. Deze hoogte is natuurlijk bizar, en geeft gegarandeerd een onvergetelijk mooi uitzicht, onder andere over de skyline van Dubai. Het reuzenrad is momenteel nog niet open, maar staat gepland voor de Wereld Expo van 2020 in Dubai, die eind oktober 2020 plaatsvindt. In het reuzenrad kunnen 1400 mensen tegelijk plaatsnemen, in 48 verschillende gondels. Ook zullen bepaalde gondels voorzien zijn van tafels of een bar: zo kun je tijdens een rondje in het reuzenrad dineren of een lekker drankje nemen. Je bent namelijjk in dit reuzenrad niet zo snel klaar met een rondje, want het schijnt dat éen rondje in het reuzenrad wel tot drie kwartier kan duren!

The High Roller

Een ander enorm groot reuzenrad staat in Las Vegas. Het reuzenrad heeft een hoogte van 168 meter, en stond een lange tijd op nummer 1 als grootste reuzenrad ter wereld. Een ritje in dit reuzenrad duurt zo'n 30 minuten en geeft een adembenemend uitzicht over de wereldberoemde strip. Ook bij dit reuzenrad bestaat de mogelijkheid om een arrangement met drankjes te boeken. Ook zijn er VIP kaartjes te koop, voor een nog uniekere beleving.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Singapore Flyer

In 2008 werd een van de grootste reuzenraden ter wereld gebouwd: Singapore Flyer. Zoals de naam al doet vermoeden, staat dit reuzenrad in Singapore. De bouw van dit reuzenrad heeft zo'n 2,5 jaar geduurd. En het is niet voor niets geweest, want dit reuzenrad biedt jou een fantastisch uitzicht. Het reuzenrad bestaat uit 28 gondels. Een ritje duurt zo'n 30 minuten.

Star of Nanchang

De Star of Nanchang is een 160 meter hoog reuzenrad, gelegen in de Chinese stad Nanchang. Het reuzenrad werd in 2006 geopend. Het reuzenrad heeft in totaal 26 gondels, waar zo'n acht passagiers per gondel inkunnen. Ook hoeft het reuzenrad niet te stoppen bij het in- en uitstappen, want het gaat langzaam genoeg. Ook in dit reuzenrad duurt een ritje ongeveer 30 minuten.

London Eye

Bij iedereen wel bekend: de London Eye. Het is al jarenlang een ontzettend populaire attractie in Londen. Het rad wordt door veel mensen ook wel het Millenium Wheel genoemd, vanwege de bouw van het reuzenrad in 2000 om het nieuwe millenium te vieren. De London Eye heeft een hoogte van 135 meter, en biedt een gigantisch mooi uitzicht over Londen. Als je Londen bezoekt, is deze attractie zeker de moeite waard.

ICON Orlando

Een van de meest geavanceerde reuzenraden ter wereld is de ICON Orlando, gelegen in Orlando, Florida. Het heeft een hoogte van maar liefst 122 meter. Het reuzenrad staat bekend om de moderne technologie. Zo heb je hier toegang tot draadloos internet en hoef je niet bang te zijn dat je gondel heen en weer beweegt, want ook hier is over nagedacht. Ook biedt het reuzenrad de unieke mogelijkheid om een feestje te vieren in het reuzenrad. Wie wil dat nou niet?

Suzhou Ferris Wheel

Dit reuzenrad staat bekend om zijn unieke locatie. Het bevindt zich in Suzhou, China, aan de rand van het Jinji meer. Rondom dit reuzenrad staan nog allerlei andere attracties. Hierdoor trekt het ieder jaar weer veel bezoekers. Het reuzenrad is 120 meter hoog, wat je de kans geeft om uit te kijken over het meer en de stad. Een ritje in dit reuzenrad duurt ongeveer 20 minuten.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over ons brein

Melbourne Star

Het reuzenrad Melbourne Star staat in Melbourne, Australië. Het is een uniek reuzenrad, want het bouwwerk is van puur staal gemaakt. Het reuzenrad heeft een hoogte van 120 meter en biedt een uitzicht over de mooie stad Melbourne. Ook heb je tijdens een ritje in dit reuzenrad de mogelijkheid om meer te weten te komen over de stad, door middel van geluidsopnames die beluisterd kunnen worden. Zo heb je en een mooi uitzicht, en kom je meer over de stad te weten! Mede hierdoor is dit reuzenrad heel populair en wordt het heel vaak bezocht.

Tianjin Eye

De Tianjin Eye is een reuzenrad dat gebouwd is op de Yongle-brug. Dit is vrij uniek, want het komt niet vaak voor dat een reuzenrad op een brug wordt gebouwd. Het reuzenrad staat in Tianjin, Chin. Het reuzenrad heeft een hoogte van 120 meter, waarmee je wel tot zo'n 40 kilometer ver kan kijken! De Tianjin Eye heeft 48 gondels, met elk capaciteit van ongeveer 8 personen. Een rondje in dit reuzenrad duurt zo'n 30 minuten.

Changsha Ferris Wheel

China doet het goed als het gaat om hoge reuzenraden, want ook het reuzenrad Changsha Ferris Wheel staat in China, nabij het Helong Stadium. Het reuzenrad is geopend in 2004 en heeft een hoogte van 120 meter. Ook bij dit reuzenrad is het uitzicht verbluffend, vooral ‘s avonds. Een rondje in het reuzenrad duurt meestal tussen de 20 en 30 minuten.

Bekijk ook:

3.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.