Video: Dit is het diepste zwembad ter wereld

0 Shares

In Dubai staat niet alleen de hoogste toren ter wereld, maar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is sinds kort ook de thuisbasis van het diepste zwembad van onze planeet. Dat zwembad is behoorlijk diep en ziet er aardig indrukwekkend uit. In de bovenstaande video is het diepste zwembad ter wereld te zien. Zou jij hier willen zwemmen?

Vind jij een zwembad met een diepte van twee meter al diep, dan sta je waarschijnlijk ondersteboven bij het horen van de diepte van Deep Dive Dubai. Dit zwembad is namelijk maar liefst 60 meter diep en is daarmee het diepste zwembad ter wereld. Dat record kreeg Deep Dive Dubai op 27 juni ook officieel toegewezen door Guinness World Records. Het vorige record lag in handen van een zwembad uit Polen, dat ongeveer 45 meter diep is. Verschil moet er wezen.

Bekijk ook:
Video: Dit is de langste wandelhangbrug ter wereld

Dat het zwembad in Dubai redelijk groot is, dat zal niet meer als een verrassing komen. Deep Dive Dubai is namelijk vier keer groter dan enig ander zwembad ter wereld. En om het bad helemaal te vullen is er maar liefst 14 miljoen liter water nodig. Gelukkig hebben ze daar nooit water te kort…

Het zwemmen in het diepste zwembad ter wereld is wel een prettige beleving. Het water is namelijk ongeveer 30 graden warm. Al kan je er momenteel zelf nog niet gaan zwemmen, want op dit moment worden alleen mensen met een uitnodiging toegelaten. Jammer he!

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

285
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.