goedkoper vliegen
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze tips kun jij goedkoper vliegen

We kunnen allemaal niet wachten tot de zomervakantie begint. We pakken dan massaal het vliegtuig om te vliegen naar een paar weken welverdiende ontspanning. Maar er gaat vaak wat stress aan vooraf, vooral tijdens het boeken van de vliegtickets komt het stoom soms uit je oren. Dan weer te duur, dan zijn ze niet te vinden, etc. Met de onderstaande tips ben je goedkoper uit.

Boek je vlucht op een dinsdag

Het is voordeliger om je vliegticket te boeken op een dinsdag of een woensdag. Op deze dagen zetten vliegtuigmaatschappijen nieuwe acties online omdat ze dan weten of de vluchten voor het weekend vol zitten. Ook het tijdstip van boeken kan schelen in de portemonnee. In het weekend stijgen de prijzen, vanwege het hoge bezoekersaantal op de site. Het beste is dus een vliegticket boeken op een dinsdag of woensdag, het liefste in het midden van de nacht.

Boek een vliegticket vanuit een ander land

Als je aangeeft dat je vanuit een ander land boekt, maar wel vanaf Schiphol vliegt dan kan dat flink in de kosten schelen. Televisieprogramma Radar heeft dit onderzocht. Als je tijdens het boeken aangeeft dat je vanuit Argentinië boekt, maar vliegt vanaf Schiphol, dan kan het zomaar honderden euro's schelen. Een ticket boeken naar Brazilië kost dan bijvoorbeeld €950. Boek je dezelfde vlucht vanuit Nederland dan betaal je €1800. Een significant verschil.

Bekijk ook:
Dit zijn de 6 leukste kerstmarkten om te bezoeken

vliegen klm

Boek direct bij de vliegtuigmaatschappij

Bemiddelingssites zijn ‘tussenpersonen' die geld willen verdienen aan jouw vlucht. Het is een stuk goedkoper als je rechtstreeks bij de desbetreffende maatschappij boekt. Je betaalt dan geen of minder boekingskosten, of hoeft geen extra geld voor bagage neer te tellen. Soms vragen bemiddelingssites zelfs geld voor zaken waar je al recht op hebt. Het kan zomaar een paar tientjes tot honderd euro schelen.

Soms zijn twee enkeltjes goedkoper om te vliegen

Soms is het goedkoper om twee enkeltjes te boeken in plaats van een retourvlucht. Als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat dan bieden sommige vliegtuigmaatschappijen alleen tickets aan van vrijdag tot en met dinsdag, en daar betaal je voor. Dan kan je beter twee verschillende enkeltjes halen, het liefste bij verschillende maatschappijen. Je zult zien dat dit aardig in de portemonnee kan schelen. Dan hou je geld over om een onontdekte reis te kunnen boeken.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

vliegen wolken

Maak gebruik van Google Notificaties

De prijzen van tickets kunnen fluctueren. Het kan een werkje zijn om constant in de gaten te houden wanneer een vlucht goedkoper of duurder is geworden. Jij wilt uiteraard zo goedkoop mogelijk vliegen. Google Notificaties houdt deze veranderingen in de gaten en stuurt een melding naar jou wanneer de prijzen zijn veranderd. Op deze website staat aangegeven hoe je deze notificaties aan kunt zetten. Fijne reis!

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.