Gedumpt op Schiphol 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gedumpt op Schiphol

Op Schiphol worden regelmatig vondsten gedaan, zoals drugs of verboden producten die meegesmokkeld zijn. Deze worden tijdens de douanecontrole ontdekt, zodat kans op smokkelen uitermate klein is. Af en toe worden naast de grotere zaken ook bizarre producten gevonden, zowel in een koffer als op het vliegveld zelf, maar op maandagochtend heeft de marechaussee wel een hele bizarre vondst gedaan. Niet in de koffer, maar in een prullenbak. 

Een hond in de prullenbak

Op maandagochtend 25 mei liep de koninklijke marechaussee zijn ronde door Schiphol. Toen één van de medewerkers een geluid hoorde. De medewerker luisterde goed. Het klonk als geblaf. Het geblaf kwam van een prullenbak die voorbij de douane stond. De medewerker liep naar de prullenbak waar ook daadwerkelijk een hond in zat, vervolgens werd de Yorkshire terriër gelijk nagekeken door één van de medewerkers. Het hondje zag er gezond uit, waarna de medewerkers met een groot raadsel zaten.

Op Schiphol zijn er vanwege het Coronavirus weinig tot geen bezoekers te vinden. Hierdoor leek het heel makkelijk om uit te zoeken hoe het hondje in de prullenbak is beland. De medewerkers besloten daarom om recente camerabeelden van de omgeving waar het hondje gevonden is op te vragen om zo uit te zoeken wat er is gebeurd.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Samen met het hondje gingen de medewerkers naar de beelden kijken. Op een gegeven moment zagen de medewerkers dat er een vrouw in beeld kwam. Deze vrouw had het hondje vast en propte deze in de prullenbak. De medewerkers van de marechaussee wisten niet wat ze zagen en besloten om te kijken waar deze vrouw zou zijn. Hierdoor besloten ze de camerabeelden achter elkaar te zetten om een spoor te maken van waar ze kon zijn. Na een tijdje bleek dat ze in een hotel verbleef. De medewerkers gingen gelijk op pad naar deze vrouw.

Verboden huisdieren mee te nemen

Bij de mevrouw aangekomen wordt direct gevraagd naar waarom ze deze hond in de container heeft gelegd. De vrouw vertelde tegen de marechaussee dat ze geen andere keus had. Ze stond namelijk op het punt te gaan vliegen met haar hond. In het hotel waar de vrouw overnachtte was het verboden om huisdieren mee te nemen. Mevrouw dacht in een opwelling om de hond in de prullenbak te doen.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Na het gesprek met de vrouw is besloten om de hond naar een veilige plek te brengen. Na een gezondheidscontrole door de dierenbescherming bleek dat het hondje verder niks mankeerde.

Volgens een verklaring die de marechaussee heeft afgelegd is de Yorkse terriër overgedragen naar dierenbescherming. Deze zorgen voor een betere bestemming van de hond.

De eigenaar verklaarde de hond te hebben gedumpt, omdat deze niet was toegestaan in één van de hotels achter de paspoortcontrole“, schrijft de Marechaussee van Schiphol op Instagram.

Bovenstaande verklaring van de marechaussee en foto van de hond stonden online en werden massaal bekeken. Vele reacties werden door deze foto uitgelokt. Mensen hadden geen begrip voor de eigenaresse van het hondje en vonden dat ze levenslang opgesloten moest blijven in een psychiatrische kliniek.

De marechaussee kreeg daar tegen over vele complimenten voor het redden van de hond. Daarnaast gaan de medewerkers dit verhaal ook niet snel weer vergeten. En voor de hond wordt er een mooi huisje gezocht.

Bekijk ook:

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.