Saved Read later
Deel dit bericht

Elektrisch vliegen een stap dichterbij

Wetenschappers bouwen nieuw prototype Air Plasma motor. De motor werkt zonder fossiele brandstoffen. Het prototype straal motor maakt potentieel de weg vrij voor CO2 vrij vliegen.

De motor drukt lucht samen en ioniseert deze door middel van microwaves, dit genegeerd een plasma straal wat de motor naar voren beweegt. Dit stellen de wetenschappers in een studie gepubliceerd in het blad AIP Advances. Vliegen zou dus potentieel elektrisch kunnen worden.

Er is nog wel een lange weg te gaan van prototype naar de motor plaatsen in een vliegtuig. De motor kon echter al een stalen bal van een kilo bijna twee centimeter in de lucht werpen. Dat is dezelfde kracht als een straalmotor al zou men de motor in dezelfde schaal bouwen.

“Ons resultaat laat zien dat een dergelijke motor gebaseerd op microwave air plasma potentie heeft als alternatief voor vliegen op fossiele brandstof.” gaf Jau Tang aan, de hoofd onderzoeker van de Universiteit in Wuhan.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

CO2 uitstoot

De luchtvaart neemt met een uitstoot van 2,5% van de CO2 een klein maar toch belangrijk deel van de CO2 uitstoot voor haar rekening. Dit percentage melde althans de New York Times in september. Bij de totstandkoming van het percentage zijn militaire vluchten niet meegerekend.

Volgens Tang is het doel van het onderzoek het helpen met het oplossen van de global warming. Omdat er geen fossiele brandstof nodig is bij het gebruik van de motor zou dit volgens Tang een positief effect hebben op de global warming.

Global warming

Met oog op de global warming, in 2011 gaf nog ongeveer 40% van de wetenschappers aan niet te geloven dat de global warming door de mens gecreëerd is. Ook het feit dat andere planeten in ons zonnestelsel opwarmen zet op zijn minst grote vraagtekens bij de menselijke oorzaak van de opwarming van de aarde.

Toch sluiten veel wetenschappers niet uit dat de mens verantwoordelijk is. Momenteel zijn de meeste het nog eens met de stelling dat de mens verantwoordelijk is.

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.