Top 10 grootste vliegvelden ter wereld 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 grootste vliegvelden ter wereld

Als we op vakantie gaan, brengen we vaak een flinke tijd op een luchthaven door. Wanneer je wilt vertrekken, je geland bent of een tussenlanding hebt: hoe dan ook spendeer je aardig wat tijd op een luchthaven. En je bent lang niet de enige, want luchthavens zijn vaak ontzettend druk. Het ene vliegveld is echter groter dan het andere vliegveld, waarbij je op sommige vliegvelden maar weinig ruimte hebt en op andere juist veel ruimte. Maar welke vliegvelden zijn nou het allergrootste? Wij bespreken de top 10 grootste vliegvelden ter wereld.  

Hartsfield-Jackson Atlanta Airport

Het grootste en tevens drukste vliegveld ter wereld is te vinden in Atlanta, Amerika. Enkele jaren geleden vervoerde de luchthaven maar liefst 107 miljoen passagiers, tegenwoordig zijn dit er zo’n 110 miljoen. Dat is natuurlijk bizar veel. Het vliegveld heeft twee grote terminals, waarbij er een voornamelijk gebruikt wordt voor binnenlandse vluchten en een voor internationale vluchten. Deze terminals worden met elkaar verbonden door een looptunnel en een ondergrondse trein (The Plane Train), waarmee je gemakkelijk van de ene naar de andere terminal kunt gaan.

Top 10 grootste vliegvelden ter wereld 13

Beijing Capital International Airport

Beijing Capital International Airport is het grootste vliegveld van China en van Azië, en hoort daarmee ook zeker thuis in het rijtje van grootste vliegvelden ter wereld. In 2018 werden er voor het eerst meer dan 100 miljoen passagiers vervoerd op deze luchthaven. Het vliegveld is gelegen op zo’n 30 km afstand van het centrum van Beijing, en heeft drie verschillende terminals.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Top 10 grootste vliegvelden ter wereld 14

Los Angeles International Airport (LAX)

Je raadt het al, dit vliegveld ligt in het zuidwesten van de stad Los Angeles. Het is na Hartsfield-Jackson Atlanta Airport het grootste vliegveld van Amerika. Dat is dan ook te merken aan het bizarre aantal passagiers dat hier wordt vervoerd: dit zijn er zo’n 88 miljoen. Het vliegveld heeft inmiddels negen terminals, waarbij shuttles worden ingezet om passagiers tussen deze terminals te kunnen vervoeren.

Top 10 grootste vliegvelden ter wereld 15

Tokyo Haneda Airport

Deze luchthaven is de grootste en drukste van Japan. Het vliegveld is gelegen ten zuiden van de Japanse hoofdstad Tokyo. Het heeft drie verschillende terminals die door middel van een shuttlebus en monorail met elkaar in verbinding staan. Dat Tokyo Haneda Airport zeker in dit rijtje thuishoort, kunnen we afleiden aan de bizarre passagiersaantallen per jaar: zo’n 87 miljoen.

Top 10 grootste vliegvelden ter wereld 16

Dubai International Airport

Dubai International Airport is het grootse vliegveld van het Midden-Oosten. Het vliegveld wordt voornamelijk gebruikt als overstapplaats. Het vliegveld heeft drie terminals en groeit ieder jaar nog enorm veel in het aantal passagiers dat het vervoert. Jaarlijks zijn het er nu zo’n 86 miljoen, maar het zou ons niets verbazen als dit over enkele jaren misschien wel het grootste vliegveld ter wereld is.

Top 10 grootste vliegvelden ter wereld 17

O’Hare International Airport

O’Hare International Airport, ook wel Chicago O’Hare Airport, ligt ten noordwesten van de stad Chicago. Passagiers worden vanuit deze luchthaven de hele wereld overgevlogen, waarbij het ook vaak als overstapplaats wordt gebruikt. Zo’n 84 miljoen passagiers maken jaarlijks gebruik van dit vliegveld.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Top 10 grootste vliegvelden ter wereld 18

London Heathrow Airport

Dit vliegveld is voor velen van jullie vast niet onbekend: London Heathrow Airport. Dit vliegveld bevindt zich op zo’n 20 km van het centrum van Londen. Naast het feit dat dit vliegveld bekend is, is het ook nog eens een van de drukste en grootste vliegvelden ter wereld. De luchthaven heeft vier terminals en vervoert zo’n 80 miljoen passagiers per jaar.

Top 10 grootste vliegvelden ter wereld 19

Shanghai Pudong International Airport

Zoals de naam al doet vermoeden ligt dit vliegveld dicht in de buurt van Shanghai, namelijk zo’n 30km van het centrum. Het is een van de grootste Chinese luchthavens, waarbij er jaarlijks gemiddeld ruim 76 miljoen passagiers worden vervoerd. Shanhai Pudong International Airport is de laatste jaren ontzettend aan het groeien, dus het kan zomaar zo zijn dat dit vliegveld over een paar is gestegen in dit lijstje.

Top 10 grootste vliegvelden ter wereld 20

Paris Charles de Gaulle Airport

Deze luchthaven bevindt zich op zo’n 25 km vanaf de Franse hoofdstad Parijs. Het is het grootste vliegveld van Frankrijk, en heeft drie terminals die met elkaar verbonden zijn door middel van een shuttle rail. Dit maakt het makkelijk voor passagiers om te reizen van de ene naar de andere terminal. Ook dit vliegveld ontvangt jaarlijks ontzettend veel passagiers, gemiddeld namelijk zo’n 76 miljoen.

Top 10 grootste vliegvelden ter wereld 21

Hong Kong International Airport

Last but not least: Hong Kong International Airport. Het is gelegen in het zuiden van China en is een van de grootste vliegvelden ter wereld. Deze luchthaven ontvangt namelijk jaarlijks gemiddeld zo’n 74 miljoen passagiers. Hoewel dit vliegveld nog maar iets langer dan 20 jaar geleden geopend is, is het enorm snel uitgegroeid tot een van de grootste vliegvelden van de wereld.

Top 10 grootste vliegvelden ter wereld 22

Bekijk ook:

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.